Quantumfysica

Versie door Cruor (Overleg | spam) op 6 mrt 2013 om 13:03 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{wiu}} Quantumfysica is een relatief jonge wetenschap binnen de Natuurkunde die de laatste jaren snel aan terrein gewonnen heeft. Vooral in Quantum[[computer]...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Wiudinges.png WERK IN UITVOERING!
Lezer, ook al jeuken jouw vingers om aan dit artikel de meest geniale vondsten toe te voegen, toch word je vriendelijk doch dringend verzocht een KLEIN BEETJE GEDULD te hebben. Wanneer dit troosteloze sjabloon in zwavelrook en andere kwalijke dampen is opgegaan, pas dan, ja DAN
mag je dit artikel verder naar de &%*#*! helpen.


Quantumfysica is een relatief jonge wetenschap binnen de Natuurkunde die de laatste jaren snel aan terrein gewonnen heeft. Vooral in Quantumcomputers heeft het een recente toepassing gevonden. Wetenschappers die zich met deze tak bezighouden worden Quantumfysici of dorpsgekken genoemd.

Een korte uitleg

Een korte uitleg is ter plaatse, aangezien Quantumfysica veel verwarring op kan leveren bij niet-ingewijden. Als voorbeeld neem ik dit artikel. Voordat u, waarde lezer, die artikel las, wist u toen dat dit artikel bestond? Nee he? Kunt u dan zeggen dat dit artikel bestond voordat u het gezien had? U zult nu zeggen: natuurlijk. Ik kan, als lezer en vaardig Oncyclopedist, gewoon in de geschiedenis kijken, en gewoon zien dat dit artikel er al op 6 maart 2013 was. U kunt zelfs kijken naar de inhoud die het op die datum precies had.
Dit is echter niet de zaak. Dit artikel nam pas vaste vorm aan toen u het bekeek. Daarvoor waren alle atomen verspreid over het uni, misschien wel het multiversum! De atomen die nu deze woorden vormen, misschien waren ze een halfuurtje geleden nog wel in de door herpes aangetaste mond van Oekraïnse prostituee. Dat weten we dus niet. Aangezien de atomen pas vaste vorm aannamen toen u ze zag, kunnen ze daarvoor overal zijn geweest. En pas als iemand de prostituee in kwestie ziet, weten we welke atomen waar zitten. In dit artikel, of in de door herpes aangetaste mond.
Daarom, mijn waarde lezer, wil ik zeggen: dit artikel bestaat niet! Misschien is dat artikel er wel een over vrolijke hondjes die speels door de weilanden dartelen, door uw saaie, droge interpretatie is het dit vermoeiende stuk tekst geworden. Dat gezegd hebbende, is er eigenlijk überhaupt geen vaste vorm aan te wijzen, aangezien de deeltjes constant afsterven en doorstromen! Dit artikel is niet meer het originele artikel (wat het überhaupt natuurlijk nooit geweest was omdat pas uw waarneming dit artikel vaste vorm heeft gegeven en het de volgende keer weer een andere zou zijn) maar eerder een gerecyclde vorm van dit artikel, met tweedehands deeltjes die voor een prikkie op de vlooienmarkt op de kop getikt zijn.

Schrödingers Kat

Vaak wordt het experiment van Schrödinger gebruikt om quantumfysica uit te leggen. De opzet is simpel: