Hoofdmenu openen

Oncyclopedia β

2 oktober

sep - oktober - nov
<< 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31     >>
Pluto. Of niet, natuurlijk.

2 oktober is de dag van de Paraatheid. Oktober, als zijnde de pijnmaand, is naast een saaie maand niet zomaar een maand om lang achteruit en achterstevoren op de stoel te gaan hangen. Stoelen zijn immers gemaakt om op te zitten, maar dat heeft nog niet iedereen voor de volle 100% door. 1 oktober was nog een overgangsdag, om het bewustzijn van de mens nog even in te smoren dat het maar net september is geweest, hoewel de halve gedachtemolen nog rondbaggert in augustus. Echter, op deze dag zal er toch echt een knop om moeten en zal men zich ervan bewust moeten worden dat november alweer op de loer staat. 2 oktober is genadeloos, en alles wat op 2 oktober zal falen door onoplettendheid van de persoon in kwestie, zal nog lang nadreunen deze maand. Ook zal men de volledige aandacht en attentie moeten vestigen op de stand van de aarde ten opzichte van Pluto, want die is cruciaal, aangezien Pluto het slechtste van de mens naar boven haalt (eigenlijk naar onder, maar wat geeft het?) naast vlees. Als Pluto recht boven kwart voor over half het noordzuiden van de maan staat, zijn de goden gunstig gezind en mag u weer met een gerust hart uw bed in donderen om daar de dag lang uit te rotten (om van de gevolgen van 3 oktober maar te zwijgen). Als dit niet zo is, dan heeft u pech en doet 2 oktober zijn naam bijzonder veel eer aan. De sleutelkreet voor 2 oktober is dan ook: sei bereit, of zoals de Russen dat zeggen: Будьте осторожны, будьте готовы к тому, что может случиться, и теперь держать язык за зубами на этот раз водка молча пить!, maar daar geeft gelukkig niemand wat om.

Inhoud

BeschermheiligeBewerken

2 oktober is gewijd aan de heilige Frantonius. Hij heeft ervoor gezorgd dat 2 oktober in de middeleeuwen, ondanks dat het een dag was van frustratie en stress omdat er op deze dag een ultimatum werd gesteld voor het betalen van achterstallige schulden, een nog enigszins dragelijke dag kon zijn, omdat hij hielp met het geven van voedsel en geld, waarbij het geld overigens allemaal vals bleek te zijn. Toch kon alles en iedereen die nog onbetaalbare schulden hadden, nog weglopen of wegrennen uit het hol van de leeuw met behulp van dezelfde heilige Frantonius, om zo spoorloos te geraken, inclusief het achterstallige geld. Dit alles door de oplettendheid van de geest, het vrijdenken van de man en de honger van de wil.

2 oktober in de geschiedenisBewerken

 • 1869 - Mahatma Gandhi wordt geboren, maar niemand kan het ook maar een bal schelen.
 • 1951 - Eerste wildplasser in Nederland gesignaleerd.
 • 1951 - Nederland 1 wordt geboren. Nu kan men ook eens alleen maar naar saai nieuws kijken.
 • 1967 - Het eerste reclamespotje wordt uitgezonden. Nu kan men ook eens naar andere televisie kijken dan alleen saai nieuws.
 • 1988 - Het is een koude dag in Tsjernobyl.
 • 1989 - RTL 4 wordt geboren. Nu kan men ook eens naar andere televisie kijken dan alleen saai nieuws.
 • 2006 - De auto van Rita Verdonk wilde vandaag weer niet starten. Dat ze er zelf niet gek van wordt. Koop toch een nieuwe, dame!


GeborenBewerken

 • 1891 - Andros Krikhdetyeffos, Griek die vond dat de aarde niet rond was als een bol, maar "rond" als een prolate ellipsoïde. Hij kreeg er tegen alle hoop in geen Nobelprijs voor omdat er geen Nobelprijzen in 1942 werden uitgereikt..
 • 1965 - Masti Vlaggov, prominente Rus in Tatarije die zijn vis in 1987 voor twaalf keer de normale prijs wist te verkopen aan hoge partijleider in dronken toestand. De economie begon vanaf dat moment te wankelen omdat er sprake was van een monsterinflatie - het einde van de USSR was nabij.
 • 1981 - Een draaikolk in het midden van het platteland in Nederland.

Dag van...Bewerken

De leugenaars aan de overkant hebben ook een uitgebreid overzicht over 2 oktober.
 • ...de nazomerse kouhitte.
 • ...vermoeidheid.
 • ...verdoezeling.

Zie ookBewerken