Badeendenfront Oncyclopolis

OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Badeendenfront Oncyclopolis gaat radicaalHet Badeendenfront Oncyclopolis (BO) is een partij binnen de Oncyclopedische Naties die vooral opkomt voor de rechten van de badeenden in Oncyclopolis. De partij werd in 1996 opgericht door Alfred Jodocus Kwak, de rijkste man eend van Oncyclopolis. Met 17 zetels is het BO de zesde grootste fractie in de Oncyclopedische Naties.

Badeendenfront Oncyclopolis
Badeendenfront-logo.png
Algemene gegevens
Partijvoorzitter Qudokus Kwakkelkwod
Vicepartijvoorzitter Pwiiiik Kwokkul
Actief in Oncyclopolis
Hoofdkantoor Kwaklaan 46, Oncyclopolis
Kleuren Geel en geel
Ideologie / Geschiedenis
Richting Geel
Ideologie Geel
Doelstelling Meer rechten voor badeenden
Motto Badeenden zijn cool!
Opgericht 1996
Portaal  Portaalicoon Politiek

GeschiedenisBewerken

 
De gebruikte poster voor de verkiezingen in 2014.

Tijdens het herstellen van de Massale badeendenplaag in Oncyclopolis werden badeenden sterk benadeeld. De helft van de bevolking was gevangengenomen en de rest leefde in sloppenwijken. Ook Alfred Jodocus Kwak zag zijn volk lijden. De voormalige steenrijke dealer in zelfrijzend bakmeel wilde zijn volk helpen er terug bovenop te komen. Hij riep alle badeenden op om naar het Wubboplein te komen omdat hij daar ging speechen. Bijna alle badeenden in Oncyclopolis kwamen opdagen, en dus begon hij zijn beroemde speech: 'Ik heb een natte droom'. Na het grote succes richtte hij een partij op: het Badeendenfront Oncyclopolis.

Het Badeendenfront kent veel tegenslagen. In de verkiezingen van 2012 had het maar 6.61% van de stemmen. Redelijk logisch, aangezien Oncyclopolis voor 6.62% uit badeenden bestaat.

Naar aanloop van de verkiezingen in 2014 was er veel verontwaardiging onder de kiezers door het nieuwe programma van Qudokus Kwakkelkwod, dat totaal afweek van het programma van zijn voorganger. Kwurkel Kwak, kleinzoon van Kwak sr., wilde niet alleen badeenden, maar ook gewone Oncyclopedisten benaderen. Hij deed milder tegen hen en schold het niet uit. De nieuwe voorzitter echter, haalde oude koeien uit de sloot en begon er weer op te drammen wat de Oncyclopedisten badeenden verkeerd hadden gedaan.

Bij die verkiezingen haalde het BO een reusachtige overwinning. Maar liefst tien procent van de Oncyclopedianen stemden voor hen. Een onwaarschijnlijke score, aangezien zoals eerder vermeld badeenden maar 6.61% van de bevolking uitmaken. Er werd gezegd dat de uitslagen waren gefraudeerd, maar na talloze getuigenissen van niet-Badeenden die hadden gestemd voor het Badeendenfront werd deze piste niet meer aannemelijk beschouwd. Vooral hun slogans "Wij hebben zonnebrillen!" en "Want badeenden zijn cool" deden het goed. Met 17 zetels werd het BO de zesde grootste fractie in de Oncyclopedische Naties.

Politiek gedachtegoedBewerken

Het grote doel van het Badeendenfront is eerst en vooral meer rechten voor de badeenden en hen allemaal tot staatsburgers te maken. Maar zelfs Alfred Jodocus Kwak sloot geen verdere stappen uit, zoals hij zei in een interview in 1999. "Wij zijn zeker ook geïnteresseerd in een coalitie en misschien zelfs een staatsgreep. De SOAP is en blijft een stelletje - ". Op dit moment werd de microfoon uit zijn handen gerukt en werd hij voor het gerecht gesleept. Na een lang proces werd hij toch vrijgesproken.

Het Badeendenfront heeft een lange traditie in het aanhalen van onzinnige en nietszeggende slogans. Dit komt door de beroemde woorden in Kwaks speech 'Ik heb een natte droom': "Het maakt niet uit welke slogans je gebruikt, welke kleuren je gebruikt, en wie je kopstukken zijn! Alleen de ideologie telt! Stem niet op ons vanwege onze (ook al zeg ik het zelf) prachtige campagneposters, maar omdat wij opkomen voor badeenden! Want wij hebben rechten! En zonnebrillen!".