Bermudadriehoek

De Bermudadriehoek in actie.

Een Bermuda? Maar dat is toch een soort zwembroek?
~ Jij over de Bermudadriehoek

Ach, zo'n onschuldig vierkantje... Daar varen we toch niet voor om?
~ Een domme kapitein over varen door de Bermudadriehoek

De Bermudadriehoek is een vierkant in de buurt van Porto Rico. Het vierkant is ongeveer 10 vierkante kilometer en bestaat uit mist- tenminste, het stuk dat bekend is. Verder dan de mist kunnen de onderzoekers het vierkant niet bestuderen.

VerdwijningenBewerken

De Bermudadriehoek is vooral beroemd omdat er een stel vliegtuigen en schepen in zijn verdwenen. Grotendeels waren het vliegtuigen van de luchtmacht of van terroristen, maar ook een passagiersvliegtuig of twee. Er zijn boten achteraan gestuurd maar die zijn ook verdwenen. Daarna heeft nog niemand gedurfd geprobeerd om naar binnen te gaan. Er is tot nu toe nog maar één iemand uit de mist gekomen, maar die praat alleen nog maar wartaal. De beroemdste verdwijning is die van Titanic II. De ontwerpers dachten dat hij het dit keer wel zou halen, vanwege het gebrek aan ijsschotsen.

MistBewerken

 
Het uitzicht over de noordzijde van Bermudadriehoek.
 
Het uitzicht over de zuidzijde van Bermudadriehoek.

Een mysterieus gedeelte van de Bermudadriehoek is de mist. De mist er er altijd en is ook altijd even dik, dus niemand kan naar binnen kijken. Wetenschappers hebben wel eens geprobeerd met een ventilator de mist weg te krijgen, maar dit experiment is mislukt. Een lokale legende zegt dat alle geesten van de mensen die op Porto Rico hebben gewoond daar heen gaan en de mist veroorzaken, zodat alle mensen hen blijven herinneren. De theorie van de wetenschappers is dat er een kleine vulkaan onder het wateroppervlak zit die het water verwarmt en zo de stoom veroorzaakt. Hoewel de theorie ver gezocht is zeggen ze dat er geen andere verklaring voor het verschijnsel is. Niemand weet precies wat het is want nog niemand is (vrijwillig) naar binnen gegaan.

OntstaanBewerken

 
Hoe volgens sommigen de Bermudadriehoek is ontstaan.

Hoe het vierkant is ontstaan, is nog niet geheel duidelijk. Veel mensen geloven dat het uit de ruimte is komen vallen, maar zoals jij natuurlijk weet, is dat onmogelijk. De onderzoekers zijn het er over eens dat het vierkant geen natuurlijke oorzaak kan hebben. Mogelijke oorzaken van het ontstaan zijn:

  • Het kernafval dat door Bill Gates in het vierkant wordt gedumpt
  • De wraak van Allah/Wubbo/God/Sophia
  • De Dopefish, die daar in groten getale voorkomt.
  • De mensen daar eten te veel pudding
  • Of iets anders. Maar ja, wat geeft het?

TheorieënBewerken

Er zijn veel theorieën over wat zich in de Bermudadriehoek schuil houd. Hier zijn de meest beroemde theorieën:

PiranhaBewerken

Een groep guppy-piranha's die zich in de mist schuilhouden die alles eten wat er in komt. De piranha's zijn even groot als een vingerkootje maar sterk genoeg om door kilo's staal heen te bijten. Ze zwemmen door de mist heen en wachten tot iets of iemand er in komt. De piranha's hebben alleen overleefd omdat mensen er in varen of vliegen. Er zijn meerdere van dit soort guppy-piranha's gevonden in lake michigan.

Coca ColaBewerken

Een fabriek van Coca Cola zit verstopt in de mist. In die fabriek maken ze geconcentreerde cola om mensen nog erger verslaafd te maken aan het drankje. Ze testen de cola op de mensen die naar binnen varen, vliegen of neerstorten. De bijeffecten waren echter dat de mensen zo verslaafd raakte aan het drankje dat ze niet meer zonder konden en zelfmoord pleegden om van de verslaving af te komen. Ook een paar hadden een overdosis gekregen door de cola. Af en toe wordt er Coca-Cola uitgelekt naar de zee. De cocaïne, heroïne en taurine in het drankje laten mensen overboord springen zodat ze Coca-Cola kunnen proeven. Hierdoor komen er spookschepen in de mist voor.

Arnold SchwarzeneggerBewerken

Arnold Schwarzenegger heeft een privé-eiland in de mist zitten. Alle boten die er in komen worden als work-out opgeheven en in stukjes gescheurd. Arnold die niet door heeft wat voor een schade hij aanricht blijft doorgaan met trainen. Als er niets meer over is van de boot rust hij uit en bekijkt zijn spieren in de spiegel. Dit proces kan millennia lang duren, volgens de onderzoekers.

TriviaBewerken

  • Een stam Rortoricanen die was toegewijd aan de Bermudadriehoek, heeft zichzelf opgeofferd in naam van de Bermudadriehoek. De stam is daar en toen uitgestorven.
  • Een aantal films zijn gebaseerd op de Bermudadriehoek, onder andere The Mist, The Triangle en Flubber.
  • Gemiddeld gaat er elke maand 1 voertuig de Bermudadriehoek in.
  • Veel van de voertuigen die in de Bermudadriehoek gingen werden bestuurd door een dronken man aangeschoten persoon.
  • Er is nog nooit een voertuig in gegaan dat werd geleid voor een vrouw.
 
Amerika (Noord- en Zuid-)

Antigua en Barbuda · Argentinië · Bahama's · Barbados · Belize · Bermudadriehoek · Bolivia · Brazilië · Canada · Chili · Colombia · Costa Rica · Disneyland · Dominica
Dominicaanse Republiek · Equador · El Salvador · Grenada · Guatemala · Guyana · Haïti · Honduras · Jamaica · Koebah · Mexico · Nicaragua · Nuevo Rico · Panama · Peru
Paraguay · Puaruguay · Saint Kitts en Nevis · Saint Lucia · Saint Vincent en de Grenadines · San Theodoros · Suriname · Trinidad en Tobago · Uruguay · Venezuela · Verenigde Staten