Sinterklaasoorlogen

(Doorverwezen vanaf De Sinterklaasoorlogen)
Sintenslag.JPG

Met de Sinterklaasoorlogen wordt bedoeld het nog immer voortgaande gevecht op leven en dood tussen Sint Nicolaas en de zich Kerstman noemende Santa Claus

Strijdende PartijenBewerken

  1. Sint Nicolaas: In Nederland wordt al honderden jaren de Schijnheilige Sint Nicolaas(Sinterklaas) vereerd. Zijn gelovigen claimen, dat hij goedheid rondstraalt en iedereen met geschenken bedeelt. 5 december is zijn geboorte dag en de Nederlanders"brengen al vanaf half november grote offers voor zijn Festival.
  1. Santa Claus werd na de tweede Wereldoorlog gekloond uit enkele baardharen van Sint Nicolaas.(De Goedheiligman). Bij dat proces ging er echter iets fout en ontstond er een monster van Frankenstein, genaamd Santa Claus.

Begin van het conflictBewerken

In Amerika greep de kwaadaardige demon Claus al snel op bloedige wijze de macht, door Valentijn en de Paashaas aan zich te onderwerpen, en in de jaren 70 van de 20e eeuw richtte hij zijn blik op Europa, en dan vooral op Nederland en België, waar zijn Kloonvader nog vereerd werd. Met behulp van de middenstand lanceerde hij een offensief dat de geschiedenis is ingegaan als

Het 1e DecemberoffensiefBewerken

Dit offensief was een volkomen mislukking aangezien Santa Claus met zijn leger het land pas op 6 december binnenviel, toen iedereen zijn offergaven aan de Sint al gebracht had en hij volkomen voor joker liep in zijn apenpak. De Sint, die door zijn Algemene Inlichtingen en Veiligheidspieten al op de hoogte was gebracht van de invasie, was niet teruggekeerd naar Spanje en het leger van Santa/sintklonen, Paashazen en Halloweenfreaks werd in een hinderlaag gelokt. Getuigen die na de veldslag gingen kijken vertelden met verkrampte gezichten dat ze tot hun heupen in de uitgepakte surprises waadden. Één van de commentaren:

"Het was een slachting. Walgelijk!"

2e Decemberoffensief - Val van het ChristenrijkBewerken

Zijn tweede aanval, drie jaar later, op het Sinterklaasbolwerk Nederland, bereidde Santa Claus zorgvuldiger voor. Hij maakte een omtrekkende beweging. Hij vaardigde het gebod uit dat 25 september zijn Heilige Dag zou worden en viel Jezus Christus aan, die totaal niet voorbereid was op de eet- en hebzucht van het volk. Voordat hij kans had om Santa met een raadselachtige spreuk in verwarring te brengen, had hij het loodje al gelegd. Zijn Imperium ging als een nachtkaars uit en nu had Claus een vaste voet aan de grond in Europa. Vanaf die tijd noemde hij zich de Kerstman en begon hij het vervolg van zijn veroveringscampagne voor te bereiden.

Nieuwe offensievenBewerken

In de daaropvolgende jaren kwam er ieder jaar een nieuwe aanval, waarbij de datum van die aanvallen steeds vroeger viel. Ook werd hij geassisteerd door een zekere Valentijn en de Geest van Halloween, (welke laatste Sint Maarten gevoelige slagen toebracht en zo diens invloed sterk verminderde) die ieder voor zich langzaam hun greep op Europa ook versterkten.

Huidige situatieBewerken

Op het moment van schrijven heeft Santa Claus aka de Kerstman tegen alle internationale verdragen in zijn machtsgebied uitgebreid tot 6 december, maar voert zijn strijdmacht ieder jaar aanvallen uit op data die daar ver voor liggen. Ook is hij, daarin actief gesteund door de commercie, zelfs op enkele plekken het hele jaar door actief. Hoewel dit vrij beperkte gebieden zijn doet het niets af aan het feit dat vanaf 6 december de halve wereld in de greep is van deze huistiran, die de bevolking dwingt om grote financiële offers te brengen voor de aanschaf van zijn attributen, nodig voor de rituelen die aan hem gewijd zijn, zoals de aanbidding van sparrenbomen en hun versiering, steeds duurder wordende cadeaus voor familieleden en de vele dieren die moeten worden geofferd om het zogenaamde kerstmaal nog overdadiger en exclusiever te maken dan het jaar daarvoor.

Oorzaken:Bewerken

Geld.

Om zieltjes te winnen overlaadt men kinderen in december met cadeaus en snoep, zodat ze de rest van hun leven gehersenspoeld zijn in hun geloof. Aangezien ouders maar zoveel geld uit kunnen geven, is twee offerfeesten in december teveel.

Citaat:

  • "(zucht:) we hebben al Pasen, verjaardagen, diploma's en 1e tanden, sinterklaas en nu ook nog die Santa Claus, die... Kerstman? Jezus is toch onze Kerstman? Rot op met die bijgoochem!"

Anti-SinterklaaspropagandaBewerken

  • Sinterklaas zou gebruik maken van Afrikaanse kindslaven;
  • De sint is een buitenlander en allochtoon en heeft geen werkvergunning

Zie ookBewerken