Hoofdmenu openen

Oncyclopedia β

Verscheidene eenden op het stadhuisplein van Duckstad.

Duckstad is een stad.
~ Kapitein Overduidelijk over Duckstad

Duckstad is van mij.
~ Dagobert Duck over Duckstad

Duckstad is de hoofdstad van Disneyland. Door de gunstige ligging aan het water heeft Duckstad een grote haven die vooral erom bekend staat veel te handelen in thee, koffie, cacao, marijuana en Disneyfiguren. Naast de haven is ook het toerisme belangrijk voor Disneyland en Duckstad in het bijzonder. De oorspronkelijke bevolking wordt tegenwoordig te werk gesteld in een van de vele pretparken in Disneyland.

Inhoud

GeschiedenisBewerken

 
Afname van het aantal eenden in Disneyland na de komst van de kolonisten.

Duckstad werd aan het begin van de late middeleeuwen gesticht door een stel kolonisten. Hun schepen waren stuk gegaan tijdens de reis dus moesten ze wat verzinnen. Helaas waren dit niet zulke goede bouwers en het resultaat was dan ook wat krakkemikkig. De bewoners hadden ook niet zoveel talent voor handelen. Dat bleek al snel toen er al 2 jaar nadat de eerste bewoners waren aangekomen een hongersnood uitbrak. De bewoners werden wanhopig tot een van hen, Carl Barks een plan bedacht. Hij dacht dat de vreemde oorspronkelijke bewoners, die bij de kolonisten al tot veel vermaak hadden geleid, ook wel bij anderen in de smaak zouden vallen. Hij liet een pretpark bouwen met de oorspronkelijke bewoners als trekpleister. Zij moesten meelopen in parades en allerlei dansvoorstellingen opvoeren om toeristen te vermaken. Dit bleek zo'n succes dat er uit allerlei delen van de wereld vraag kwam naar meer van zulke pretparken. De bewoners begonnen meteen met het exporteren van eenden in trendy matrozenpakjes en muizen met zwarte flapjes naast hun hoofd naar bijvoorbeeld Anaheim in Californië en Parijs in Frankrijk. Hierdoor groeide de economie explosief, dit werd ook wel het wirschafstwunder genoemd. Helaas voor hen begonnen de Spanjaarden rond 1500 met het koloniseren van de nieuwe wereld, waaronder Disneyland. Iedereen vluchtte, maar de boel moest nog wel aan de Spanjaarden worden overgedragen en ene Cornelis Prul werd met deze taak opgezadeld. In plaats van Duckstad over te dragen aan de Spanjaarden bedacht hij een list. Hij verschanste zich in zijn fort met een paar vertrouwelingen en wachtte totdat de wind naar zee stond. Ze namen een brok pyriet en goten daar een ammoniakoplossing overheen. De stank die daarbij vrijkwam deed de Spanjaarden op de schepen zo erg schrikken dat ze er als een haas vandoor gingen!

 
Cornelis heeft het moeilijk terwijl hij wacht totdat de wind goed staat.

Cornelis Prul wordt dus gezien als de stichter van het nieuwe Duckstad. Samen met Carl Barks bedacht hij dat hij de oorspronkelijke bewoners die in de pretparken te werk waren gesteld zeer geschikt waren om mee te laten spelen in films. Later bedachten zij een tijdschrift, Donald Duck weekblad. Een educatief tijdschrift voor jonge kinderen. In dit tijdschrift werden allerlei nieuwe figuren geïntroduceerd zoals Willie Wortel en Dagobert Duck. Om de kleine kinderen die naar Disneyland kwamen te laten denken dat ze echt zouden bestaan werden de slimste eend en de beste handelaars eend getransformeerd tot Willie Wortel en Dagobert Duck om zo meer toeristen te trekken naar de pretparken. Dat bleek een fatale misrekening. Door de combinatie van een extreem slimme persoonlijkheid, een persoonlijkheid met een extreem talent voor handelen en geld en 2 eenden die de leiders van Fuckstad niet goed gezind waren grepen Dagobert en Willie samen de macht. Wat een beetje een paradox is, is het feit dat Willie ondanks dat hij zo slim is zich al jaar en dag door Dagobert laat misbruiken en een beetje voor deer voor hem werkt. Feit is nu dat 95% van de stad eigendom is van Dagobert Duck. In tegenstelling tot de kolonisten proberen de eenden wel vreedzaam samen te leven met hun medebewoners van de stad. Daarom kunt u vandaag de dag nog steeds genieten van Disneyland.

LiggingBewerken

 
Ligging van Duckstad in Disneyland.
 
snacks worden met hoge snelheid door buizen vervoerd.

Duckstad heeft een relatief gunstige ligging en daardoor zijn Disneyparken in andere delen van de wereld van de grond gekomen. Door de ligging dicht bij zee is het klimaat redelijk zacht, koel in de winter en zacht in de zomer. Hierdoor is dit niet echt een plek voor zonneaanbidders, die kunnen terecht in het binnenland waar het zeer heet kan worden, wel 58 oC! De hoge temperaturen worden in het binnenland worden ook gebruikt voor het garen van snacks die via buizen met hoge druk naar Duckstad worden getransporteerdHoewel het binnen in de baai van Duckstad het klimaat erg goed is, is net buiten de baai het klimaat zeer koud, omdat door tropische orkanen continu ijsbergen in die richting blazen. Dat heeft een beetje het effect van ijsblokjes in een glas water. Doordat de straat van de zee naar de baai van Duckstad zeer smal is, stromen de ijsbergen zó langzaam er doorheen dat ze allang gesmolten zijn. In de geschreven geschiedenis van Duckstad is maar 1 passage waarin vermeld wordt dat er een ijsberg de baai van Duckstad is binnen gegaan. Deze ijsberg lag voor het grootste deel onder water en was slecht te zien. Na onderzoek is gebleken dat dit dezelfde ijsberg was als de ijsberg die de Titanic liet zinken. Dit bleek omdat er een grote deuk in zat.

Nabijgelegen plaatsenBewerken

StructuurBewerken

 
plattegrond van Duckstad.

Als je kijkt naar de structuur van Duckstad is de stad, althans de bebouwing daarvan onder te verdelen in een paar delen. Het deel aan de rechterkant van de rivier, daar vindt je het geldpakhuis en het huis van Donald Duck, dit deel maakt ook het meest gebruik van de mogelijkheid om snacks in de woestijn in het binnenland te laten opwarmen. Er wordt gezegd dat er diep onder dit deel zich een netwerk bevindt van tunnels en catacomben, waar de geest van Cornelis Prul zou huizen, maar deze geruchten zijn tot nu toe niet bewezen. Vanuit dit deel kan je een brug over naar het gevangeniseiland. hier zijn de zware jongens vaak te vinden. Op dit eiland staat het standbeeld van Cornelis Prul, beter bekend als "The Statue of Liberty". aan de linkeroever van de rivier is de thuisbasis van FC Duckstad. Deze club staat bekend om zijn hooligans. Enkele bekende exemplaren zijn Bertus Bolderbast of Diederik Duck. De rechteroever is verder ook nog de havens te vinden, wat zeer belangrijk is voor de economie.CriminaliteitBewerken

 
De Zware jongens.

Duckstad wordt veel geteisterd door criminelen. Bekend voorbeeld: de zware jongens. Deze sujetten proberen al jaren Dagobert te beroven van zijn geld. Ze willen hiermee het communisme terug brengen in Disneyland. Als Dagobert Duck namelijk Arm wordt zal de economie instorten en zullen de bewoners inzien dat het communisme dé ideale staatsvorm is. een andere samenzweerder tegen de huidige regering is Zwarte Magica. Ze wil het geluksdubbeltje van Dagobert stelen, het betoveren en het geven aan Gina Gans, opdat Dagobert voor haar valt en samen met haar met de noorderzon vertrekt. De vrije markt economie zou dan geen poot meer hebben om op te staan dus zou de huidige leider Mickey Mouse geen andere keuze hebben dan het communisme weer in te voeren.


FC DuckstadBewerken

 
het team van FC Duckstad: achter v.l.n.r: Karel Paardepoot, Gijs Gans(keeper), opperhoofd van de Rondbuiken, Meneer Beer, Goofy. midden v.l.n.r: Bertus Bolderbast, Rein vos, 179-716, Willie Wortel(technische staff). onder v.l.n.r: Broer Konijn, Donald Duck, Joe Carico, Katrien Duck(verzorgster), Guus Geluk, Dagobert Duck(sponsor).

De enige voetbalclub van Duckstad is FC Duckstad. Hoewel de club niet erg goed presteert, heeft ze erg veel fans, beter gezegd, voetbalvandalen. als FC Duckstad verliest slaan ze alles kort en klein, en helaas verliezen ze vaak, ook dankzij het niet al te beste team. Op dit moment staan ze er hopeloos voor:

positie team winst gelijk verlies dp voor dp tegen punten
16 FC Druipkaars 3 2 15 12 41 11
17 Kickers van Eenddam 1 4 16 8 47 7
18 FC Duckstad 0 1 19 1 56 1


Dit is natuurlijk een uitermate teleurstellend resultaat voor een ploeg die voor de start van het seizoen als titelkandidaat werd beschouwd. De supporters zijn dan ook erg ontevreden.

Zie ookBewerken