Duits voetbalelftal

Hup, Duitsland, hup!

Het Duitse voetbalelftal (ook wel het Mofrikaanse voetbalelftal genoemd, maar nooit als zodanig erkend,) is het nationale voetbalelftal van Mofrika. Het wordt het Duitse voetbalelftal genoemd omdat Mofrika vroeger opgedeeld werd in de Bananenrepubliek Duitsland (West-Duitsland) en de MDR (Oost Duitsland), wat echter nu nog steeds tot verwarring oproept. Het West Duitse voetbalelftal heeft meer wereldbekers weten te winnen dan dat de Oost Duitse ploeg zich überhaupt heeft kunnen kwalificeren voor het WK, wat was in 1974.

GeschiedenisBewerken

Het Duitse voetbalelftal heeft een roemruchte geschiedenis vol oorlog, haat, opsplitsing, ja en nee, adelaren, en wat verder geneuvel.

Vroegere jarenBewerken

 
Heil aan de bondscoach!

Toen Duitsland het aan de stok kreeg met andere landen in de nabije omgeving besloot men in Duitsland een voetbalelftal te creëren om zo toch te laten zien hoe machtig zij waren met voetbal, hoewel het uiteraard anders afliep, gezien het grote aantal verloren wedstrijden tijdens het WK voetbal van 1918 (ook wel de Eerste Wereldoorlog genoemd), alhoewel wonnen zij wel van de Russen met schamele cijfers, waardoor het team van Lenin al vroegtijdig naar huis gestuurd werd. Het Duitse elftal werd tevens snel uitgeschakeld, wat betekende dat die Mannschaft een hoop schulden opgestapeld had wat betrof de trainingen en alles wat daarbij hoorde om het elftal te creëren en uit te betalen.

Toen de NSDAP de macht greep in Duitsland (wat ervoor zorgde dat het land voortaan als Nazi-Duitsland door het leven moest) had de kersverse bondscoach van die Mannschaft, Adolf Hitler zijn ploeg alweer voorbereid voor het WK van 1942 én het EK van 1944 (ook wel de Tweede Wereldoorlog genoemd). De ploeg was jong (vandaar ook de nieuwe bijnaam Hitlerjügend), sterk en leek ook alles te winnen, wat vroeger niet gezegd kon worden. Echter ging het in de finale van het EK in 1944 mis. Het Nazi-Duitse elftal moest tegen het Geallieerde voetbalelftal, wat een tijdelijke mengeling was van Engelsen, Fransen en wat andere landen die nog niet door de Duitsers waren veroverd. Deze wedstrijd zou legendarisch worden met een nieuwe speltactiek die door Hitler geïntroduceerd werd: Tijdens een vrije trap nabij het doel een rij mensen voor het doel zetten op een veilige afstand voor de keeper. Dit noemde men een Berlijnse Muur [1] omdat er in die "muur" meestal alleen maar Berlijnse spelers stonden, soms op een persoon uit München na. De Geallieerde verdediging was voor deze Berlijnse muur sterker gebleken, en kwam ook op het geniale idee om als er een counter zou voorkomen, dat de keeper met een andere achtergebleven verdediger het doel gewoon verplaatst. Dit zou hierna uiteraard verboden worden. Deze wedstrijd was een ruige partij waarbij niemand van fair play gehoord had. Uiteindelijk wonnen de Geallieerden met 1-0 waardoor zij kampioen werden. Zie een samenvatting van de wedstrijd hieronder:

Het Duitse elftal was daarentegen erg afgezwakt. Het werd echter nog erger toen zij een "vriendschappelijke" wedstrijd speelden in Moskou tegen de Russen, die zij met een schamele 0-1 wonnen, maar uiteindelijk thuis met 0-8 verloren van diezelfde Russen die gewoon weer gezellig langskwamen in Duitsland om revanche te nemen. Het elftal was toen zodanig ingestort dat bondscoach Hitler zelfmoord pleegde en Nazi-Duitsland intstortte van verdriet terwijl het zo goed ging met hun Mannschaft.

OpsplitsingBewerken

Toen men in 1950 (5 jaar na die rampzalige wedstrijd) bijeen kwam om de wedstrijd eindelijk na jaren van verdriet en afschuw na te beschouwen kreeg men ruzie over een aantal dingen waar het fout ging en waar het beter kon. Dit werd zodanig erg dat het Duitse voetbalelftal mee ging splitsen met Duitsland zelf naar de BRD en de MDR. Het elftal van de BDR werd het West-Duitse voetbalelftal genoemd en van de MDR het Oost-Duitse voetbalelftal. Tevens kwam er nóg een klein nationaal voetballandje in "Duitsland" erbij, namelijk die van Saarland die tijdelijk neutraal van Duitsland en Frankrijk werd omdat men ruzie kreeg over wie Saarland mocht hebben. Dit elftal werd al na 1957 opgeheven toen duidelijk werd dat het bij West-Duitsland zou gaan horen.

West-Duitse elftalBewerken

 
De haat tussen het Nederlandse en het Duitse elftal blijft...

Het West-Duitse elftal was in de statistieken de sterkste van de drie (later twee) Duitslanden. De West-Duitsers wonnen drie maal de wereldbeker, en drie maal het Europees kampioenschap. In alle duels met de Oost-Duitsers hebben zij er maar één verloren, tot grote frustratie bij de West-Duitsers. Het bleef over het algemeen goed gaan met het West-Duitse elftal, tot grote ergernis van de Nederlanders die al jaren moesten lijden tegen de Duitsers om nooit een keer te kunnen winnen, op een keer na, tot grote woede van de Belgen die zelf ook wel aardig op stoom begonnen te raken, tot weer grote ellende van de Nederlanders met hun grote mond, én de grote mond van de Duitsers.

De oorlog tegen de Nederlanders, zou nog lang doorzetten omdat de West Duitsers altijd wisten te winnen van de Nederlanders en de Nederlanders nooit van de Duitsers, wat nog steeds een droom was. Eigenlijk was het een nooit ophoudende nachtmerrie, totdat Mofrika ontstond.

Oost-Duitse elftalBewerken

Er valt weinig te melden over het Oost-Duitse elftal, want ze wonnen nauwelijks, moesten het doen met keiharde trainingen (zonder resultaat) en één WK kwalificatie waar men eindelijk West-Duitsland wist te verslaan, tot grote vreugde bij de Oost-Duitsers de Nederlanders en de Belgen. Het Oost-Duitse elftal hield niet lang stand. Wel is er een zeer mooi record door de Oost Duitsers gevestigd met het EK in het algemeen van 1960 tot 1988: Niet gekwalificeerd. Wel is er een Olympische titel behaald door de Oost-Duitse ploeg, maar dit is bijzaak ten opzichte van de West-Duitse wereldbekers, vond men.

SamensmeltingBewerken

Toen de Berlijnse Muur omviel [2] viel ook de MDR om om zich te laten herenigen/samensmelten met West-Duitsland omdat men de druk van het volk dat meer verwachte van het Oost-Duitse elftal niet meer aankon omdat het bergafwaarts ging met de prestaties. West-Duitsland wilde dit echter niet, maar er was geen houden meer aan omdat men Oost-Duitsland op instorten stond en toch op de een of andere manier ook Duitsland was en ook vroeger samen waren.

Toen zij nu eenmaal samen waren en Mofrika langzaam vormde bereikte het Duitse elftal niets. Geen EK titels, geen wereldbekers, men was alleen wat leuk aan het doen met een balletje, dikke worst etende en bier zuipende fans die langskomen en de tegenstander kapot schreeuwen wat helemaal erg was tijdens het WK in 2006, wat plaatsvond in Mofrika. Het dieptepunt was daar toen het Duitse elftal gelijk begon te spelen en zelfs te verliezen tegen de Nederlanders, waar men sprak van een schande in Mofrika want het vijandschap was nog steeds niet over en zou ook niet over gaan.

SpelBewerken

 
Een groepsfoto van het Duitse elftal van 2009 zonder keeper.

Men speelt hier voetbal! Wat dacht u dan?

Neen, het spel van die Mannschaft is een klasse apart omdat de Mofrikanen haar spelers met bier laten voeren om zo aangeschoten te raken waardoor zij niets merken van de grote stadia met het bijbehorende relzoekende schorem hooliganvolk publiek. Tevens hadden de Duitsers een tactiek die na 1961 werd afgeschaft omdat men al een Berlijnse Muur op de grens van West-Berlijn naar Oost-Berlijn had met een IJzeren Gordijn. Deze manier van verdedigen tijdens een vrije trap was hoe dan ook succesvol, hoewel men later de Berlijnse Muur door begon te krijgen, vlak voor de afschaffing.

De aanvalstechniek is tevens noemenswaardig vanwege het feit dat de spelers zich splitsen tijdens de mars naar voren. De bal langs de vleugels, de aanvallers door het midden terwijl er een middenvelder het balletje richting het centrum trapt. Dit lijkt erg zwak als er gekeken wordt naar de vleugels, maar vele teams hebben dit nog niet doorgehad. Deze techniek is speciaal toegepast onder de naam Adler omdat dit het symbool van die Mannschaft is.

Bekende Moffen van die MannschaftBewerken

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
29 maart 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


VoetnotenBewerken

  1. Nu heet het gewoon een muurtje vanwege het feit dat er ook écht een Berlijnse Muur was.
  2. Niet de voltallige bezopen spelersgroep tijdens een vrije trap!