Experiment

120px-Mad scientist svg.png

Een experiment is een, vaak spontane, manier om te werkelijkheid te veranderen met een, vaak onduidelijke, uitkomst in gedachten. Er is onduidelijkheid tussen experimenteurs over wat er precies onder deze definitie valt, maar de algemene consensus is dat het doel van een experiment moet liggen in het combineren, omgooien en herprogrammeren van biologische wezens, de infrastructuur en de algemene consensus.

AlgemeenBewerken

Hoewel experimenten makkelijk uit te voeren zijn en vrijwel geen voorkennis vereisen, kan een diploma in experimentisme of een gerelateerde masteropleiding helpen om het experiment niet te laten floppen. Verder kan apparatuur zoals als een balg of een vergiet helpen om de gewenste veranderingen te amplificeren.

Een experiment is vaak op zich zelf staand. Dit komt omdat de meeste experimenteurs al hun materialen in hun eerste experiment stoppen. Zij hebben dan vervolgens niet de middelen om de ongewilde bijeffecten van het experiment aan te passen. Soms gebeuren experimenten echter in serie. Dit komt meestal omdat een experimenteur een pietje precies is en een toekomstig experiment perfect wil uitvoeren. Hiervoor voert de experimenteur eerst een aantal kleinere experimenten uit om de uitkomst van deze experimenten nauwkeurig te onderzoeken. Dit wordt door sommige experimenteurs echter als doodzonde gezien en deze kleinere experimenten vallen volgens de meeste experimenteurs niet onder de definitie van 'experiment'.

Experimenten en tovenarijBewerken

Hoewel experimenterem en tovenarij vaak als hetzelfde worden gezien, is tovenarij slechts een subgroep van het experimentisme. Zo kunnen experimenten ook werken zonder te praten met natuurkrachten door middel van toverformules. Soms wordt een experimenteur ook wel verward door een goochelaar, een tovenaar minus de Master in de Occulte Wetenschappen, of een heks, een vrouwelijke wannabe tovenaar. Andere subgroepen van het experimentisme zijn:

Beroemde experimentenBewerken

Er zijn door de jaren heen veel beroemde experimenten uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn het experiment waarbij Nederlandse kolonisten Indonesiƫrs per ongeluk in zombies veranderden, Het experiment waarin men probeerde fast food voor leraren te maken en het experiment waarbij marsmannen per ongeluk de mensheid maakten.