FC Wanhoop

FC Wanhoop was een voetbalclub in Nederland. Naast FC Tammo '80 en FC Knudde stond ook FC Wanhoop onderaan de lijst van de amateurclubs. Sinds de oprichting heeft FC Wanhoop al problemen gekend. Door de financiële crisis en het massaal afbreken van de IKNGDHGST (het stadion van FC Wanhoop) is de club uiteindelijk de lucht in gegaan na het veelvoudig gebruik van dynamiet en rotjes.

De oprichtingBewerken

 
Hij ging voor zijn trainer door het vuur. Alleen redde zijn club het niet.

Op een koude regenachtige dag op de eerste vrijdag de dertiende in 1954 waren er in een kleine caravan (dat later ook het clubhuis werd) een aantal heren bezig om een club op te richten die het helemaal zou gaan maken in de competitie. Na de oprichting van de club heette de club FCSRW. Er kwamen gelijk al een aantal voetballers melden bij de club en gingen er ook voor spelen. Dit ging in het begin goed maar later ging het steeds slechter sinds de directeur er met al het geld vandoor ging. Na deze diefstal werden massaal alle spaarvarkens in de kluis die verborgen zitten achter de clubfoto van 1965 in de hall of doom opengebroken. Er was nog iets meer dan €200,- over met nog een aantal scherven die uiteindelijk nog €4,- statiegeld opleverden. Iedereen was de wanhoop nabij en ze besloten de club nu FC Wanhoop te noemen. Om nog een beetje posiviteit te geven bleef de afkorting SRW nog wel in de naam staan. Later had dit weinig effect omdat er toch niet meer gewonnen werd.

De loden jarenBewerken

Een echt hoogtepunt van FC Wanhoop was dat ze vlak na de oprichting rond de top 10 zaten. Maar vijf jaar later ging het gewoon beroerd. Toen kwam het wonder: vijftien jaar later wonnen ze een wedstrijd en stonden ze nu een na laatste. Dit werd grondig gevierd en het nieuws dat nergens op sloeg kwam zelfs in het nieuws en in de kranten. FC Wanhoop SRW werd hierdoor belachelijk gemaakt en later degradeerden ze toch. Maar de overwinning had toch enige positieve effecten op de spelers dat later bedorven werd na het feest. En zo ging het helemaal bergafwaarts.

De dood van FC WanhoopBewerken

FC Wanhoop SRW was het einde nu nabij. Ze konden niet meer winnen en zelfs niet meer gelijk spelen. Ze verloren nu alleen maar met enorme cijfers van de rest. Niemand had er nog zin in en vertrok uit de hoop dat ze ergens anders konden spelen maar FC Wanhoop bleek geen beste binnenkomer op je CV. Niemand kon nog ergens heen op een paar geluksvogels na en de meesten gingen toch nog naar FC Wanhoop terug. Ze waren bereid om voor de club door het vuur de gaan en FC Wanhoop waardig te spelen: dramatisch dus! Later vertrok nogmaals de directeur en hij liet de IKNGDHGSI, het stadion afbreken om hopelijk nog wat geld mee te nemen. Dit was een historisch dieptepunt en het clubhuis werd ook sneller overwoekerd en later ook gesloopt omdat er toch niemand meer op het terrein kwam. De spelers konden ook niets met een half overwoekerd veld waar nu alleen maar koeien liepen omdat ze geen geld meer hadden voor een grasmaaier. De naam werd nog een keer veranderd in FC Wanhoop ter ere van de prestaties en de situatie nu en er bleef echter heel verrassend nog één supporter, genaamd: meneer de Vries trouw aan zijn club. Maar toen hij verstandelijk zo achteruit ging en zelfs het terrein niet meer kon vinden viel ook het laatste bezoekersaantal weg. Enfin, de club ging failliet en het terrein dat ooit van FC Wanhoop was is nu een bouwterrein.

Zie ookBewerken


Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
9 oktober 2016
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.