Filips II van het Schijnheilige Spaanse Rijk

Godverdomme! Hij is gewoon een homo ook al is hij Katholiek! Die vieze onbeschofte tyfuskloteboerkamannenpijper!
~ Hans Teeuwen over Filips II

Hij was een koning
~ Kapitein Overduidelijk over Filips II

Naar bed vanavond?
~ Homo op de chat met Filips II

Ik ben Katholiek wist je nog?
~ Filips II geeft antwoord op de chat


Filips II van het Schijnheilige Spaanse Rijk, door vrienden ook wel Flippie of Flippo genoemd, was een volgens velen stoere en zeer mannelijke koning van Spanje, die aldus diezelfde velen dapper was en erg sterk. Hij regeerde van 1555 tot zijn dood in 1598, en was ondertussen hard en, aldus wederom dezelfde velen én de werkelijkheid, een echte baas. Iedereen vond hem het einde van de wereld, ook alle andere stoere kerels. Daarom omringde hij zich vaak met gespierde, geschoren en naakte kerels, gewoon omdat hij zo stoer was. Niet omdat hij homo was. Hij was gewoon zo zeker van zijn seksualiteit dat hij het niet erg vond om tussen de naakte mannen te zitten. En hij was heel katholiek hoor, dus dan kun je niet homo zijn, hooguit pedofiel. Niet dat Filips pedofiel was. Hij hield er helemaal niet van om jonge, nog pure en onschuldige jongetjes te bevuilen. Echt hoor. Dat deed hij nooit.

Filips II van het Schijnheilige Spaanse Rijk
FilipsII.png
Koning van bijna alles
Periode 1555 - 1598
Voorganger Karel V
Opvolger Filips de Malle
Geboorteplaats Madrid
Koning van de rest
Geboorteplaats Madrid
Periode 1555 - 1598
Vader Karel V
Moeder Mata Hari
Dynastie Monarchenfamilie der Hamburgers

JeugdBewerken

Filips Maria Anette Isabela Sjonnie van Hamburger werd in 1527 geboren als de eerste zoon van Karel V en Mata Hari, als de prins van het Schijnheilige Spaanse Rijk. Zijn vader stond ook wel bekend als Karel de Onverschillige, en pas na 3 weken kreeg hij te horen dat er een zoon geboren was. Filip’s moeder Mata Hari is een schimmig persoon, die misschien wel of niet iets te maken had met de mogelijke moord op enkele personen . Over haar zullen we het hier niet hebben.

Filips was al van kinds af aan erg mannelijk en stoer en vooral erg heteroseksueel. Filips zelf verklaarde dat hij op zijn 6de al potent was en op zijn 7de voor het eerst seks met een vrouw had. Volgens de keizer had hij op zo’n jonge leeftijd al zoveel seks (met vrouwen uiteraard, alleen met vrouwen) dat hij daar later in zijn leven niet meer zo geïnteresseerd in was.

Aan het Spaanse hof werd hij voornamelijk opgeleid in het katholieke geloof en staatszaken. Filips excelleerde in Andersdenkendenonderdrukkunde, een traditioneel schoolvak van de Spaanse Koninklijke familie. Filips bleek al snel erg stoer en mannelijk te zijn, en liet een baard staan die duidelijk liet zien hoe heteroseksueel en celibaat hij was. Hij ging op zijn 14de niet naar een homoseksuele orgie in de catacomben, en werd een jaar later niet betrapt in een jurk, maar in een mannelijk harnas. Want hij is stoer. En hetero. Tussen zijn jeugd en zijn troonsbestijging hield Filips zich vooral bezig met het onderdrukken van onschuldigen, en vond hij het erg leuk om heiden een strikje om te doen en ze dan levend te villen. Zijn vader was blij dat Filips zulke trouw katholieke interesses had, maar eigenlijk kon het hem niet zo héél veel schelen. In 1553 werd Filips Mannelijkste Man der Mannelijkheid verklaard door zijn vader, een eretitel die hij met veel plaatsvervangende schaamte en bedrog droeg. Maar hij was hetero.

Koning van SpanjeBewerken

Na de dood van Karel V aan een onverschilligheidsaanval werd Filips gekroond tot koning. Hij was blij dat zijn vader dood was, die had toch nooit wat om hem gegeven, of om wat dan ook. Filips was anders; hij was naast stoer en hetero ook nog ambitieus: hij stelde zich een wereld voor waar iedereen hem aanbad en hij de machtige en meedogenloze alleenheerser van de wereld was. Hij werkte actief naar dit beeld toe door alle andersdenkenden te onderdrukken, en was een groot fan van de Spaanse Inquisitie. In 1556 behaalde hij met zijn proefschrift Moorden zijt zeer vermaekeleijk zijn doctoraat in Andersdenkendenonderdrukkunde, waarna hij zijn lakeien dwong hem aan te spreken met Dr. Mannelijkste Man der Mannelijkheid Filips II, Koning van Bijna Alles en Koning van de Rest. Aangezien dit een wat onpraktisch lange titel was, verkorte hij het informeel tot Harde Baas Filips kon ook heel mooi dansen. Mannelijk dansen dan, maar dan echt supergoed. Dan lakte hij zijn nagels in mannelijk dieprood (wat toen een hele normale uiting van masculiniteit was)), en danste dan het zwanenmeer in een mannentutu. Wat toen heel normaal was. En niet homo, maar gewoon gedistingeerd en beschaafd. Stelletje barbaren dat jullie zijn! Alsof alle hoge cultuur gay zou zijn, schaam je! Filips was niet homo! Echt niet!

Nederlandse OpstandBewerken

Filips was vooral faliekant tegen de wietverkoop in Nederland, iets wat hij van uit zijn bekrompen katholieke standpunt afgrijselijk vond. Hij verbood dan ook in 1566 de Drugschholen, traditioneel Nederlandse taveernes waar werd geblowd. Om de wiet helemaal uit te bannen presenteerde hij in al zijn heteroseksuele mannelijkheid in 1568 de Anti-Opiumwet, en wet die wiet compleet verbood en Filips II…

Wat nou? Ik probeer hier een serieus verhaal te vertellen, weet je! Dit is geschiedenis! Nee, echt, hoe komen jullie er toch bij dat hij homo is? Kijk dan! Kijk dan naar zijn heteroseksuele mannelijkheid, kijk dan naar zijn welgevormde geslachtsdeel dat langzaam door zijn strakke maillot heen prijkt! Kijk dan naar zijn gelakte nagels, gestileerde haar en rouge wangetjes! Die jeugd van tegenwoordig, jullie zien overal homo´s, alsof het spoken zijn! Ik vind alleen al de connotatie dat een internationaal erkende held als Filips homo is belachelijk, oké?! Nu probeer ik nog één keer het verhaal te vertellen, en als jullie je nu niet gedragen zoeken jullie het maar uit. Oke...? Oke…

Kerende tij en later levenBewerken

Nadat het Spaanse leger in 1583 verslagen werd aan de handen van de Wietgezinden bij de Slag om den Briel. Filips bleef echter mannelijk en daadkrachtig, en besloot dat wat er ook gebeurde, de Spanjaarden altijd door zouden strijden tegen de Hollanders en hun verderfelijke kruid. Hij verordonneerde het Spaanse 6de leger, onder de veldheer Ambrogio Spinola, een denker volgens de Spaanse school die net zoals Filips super stoer was, erg mannelijk en toch goed geschoren, met name in de schaamstreek. Dit alles betekent dus dat…

ConclusieBewerken

Bij Jezus, hoe halen jullie het in godsnaam in jullie hoofd! Weet je wat, zoek het maar uit, ik stop ermee, ik stop gewoon! BAM! En nu doe ik er niet meer aan mee! Veel plezier, doe je best maar om beter informatie over Filips te vinden, stelletje idioten!

Zie ookBewerken

}