Fles Hengelen

De Keersluisbrug.

Fles Hengelen, is een plaats gelegen in Zeeland. Het ligt nabij 'In 't midden een brug'. De bevolking van Fles Hengelen noemt men Flessentrekkers en bestaat voornamelijk uit studenten.

De brug over het kanaalBewerken

Fles Hengelen bestaat uit twee delen: de west- en de oostzijde van het kanaal door Walcheren. De stad is zo ingericht dat als mensen naar hun werk willen of studenten naar college, dat ze dan over de brug heen moeten. Om de bevolking te irriteren gaat deze echter voortdurend open, waardoor wachten voor de brug de meest gehate, maar ook de belangrijkste activiteit is onder de Flessentrekkers. Hieronder staan de officiele openingstijden van de brug. De beheerder van de brug behoudt echter het recht om andere openingstijden te hanteren. (dit gebeurt ook bijna altijd, waardoor het schema weinig tot geen waarde heeft)

Naam brug Opening brug Sluiting brug
Sroebrug 23 min. na heel uur 42 min. na heel uur
Keersluisbrug 26 min. na heel uur 45 min. na heel uur

Openbaar vervoerBewerken

Ondanks het geringe aantal inwoners van Fles Hengelen, rijdt er toch een bus door het plaatsje, waar hij elke honderd meter stopt. Tot voor kort was Fles Hengelen bereikbaar per trein. Dit is afgeschaft om de bevolking te bewegen buiten Zeeland te gaan wonen. Dit in het kader van het toekomstige afstoten van Zeeland.

Tussen Fles Hengelen en Breskens varen twee passagiersschepen, de Prinses Maxima en de Prins Willem-Alexander.


Brood op de plankBewerken

De meest Flessentrekkers verdienen hun geld met het volgen van colleges, waardoor ze recht hebben op StuFi (Studie Financiering). De rest van de bevolking geeft colleges en een enkeling werkt in de Kerncentrale of op een veerpont.

ForenzenBewerken

De docenten van het college komen vooral uit Brabant, vroeger kwamen deze met de trein, maar nu komen zij vooral op eigen vervoer (lees: auto).

}