George Harrison

Er zijn mensen die gitaar kunnen spelen en er zijn mensen als George
~ Een fan over George Harrison

George Harrison (geboren: ergens in de 12e eeuw. overleden: een aantal jaren terug) was de gitarist van de rock- en hippieband The Beatles. Hij heeft daar vele hits geschreven, zoals There Goes The Moon, maar eind jaren 60 vond hij het wel weer mooi, en hij ging zonder de andere bandleden verder. Hij maakte daarna nog wat albums, maar alle nummers werden geschreven door zijn tuinkabouter. Hij heeft die dan ook in zijn 'Hall of George' gezet.

CarrièreBewerken

George Harrison werd vooral beroemd door zijn rol bij The Beatles. Daarvóór werkte hij elke zaterdag in de lokale supermarkt, en doordeweeks was hij bezig met zijn gitaar. Door zijn vele oefenen hij staat ook in de top 100 slechtste beste gitaristen. Hij genoot erg van zijn roem, maar helaas kon hij het niet goed vinden met de andere bandleden. Hij ging daarom later solo, om nog betere muziek te maken. Echter, hij had geen inspiratie meer en hij moest verder met zijn tuinkabouter. Zijn liedjes werden desondanks grote hits, en hij verkocht veel albums.

DiscografieBewerken

George Harrison heeft een aantal albums uitgebracht. Hier een lijst:

Album

 1. Wonderwall music
 2. Electronic sound
 3. All things must pass
 4. The concert for Bangladesh
 5. Living in the material world
 6. Dark horse
 7. Extra texture (Read all about it)
 8. Thirty three & 1/3
 9. The best of George Harrison
 10. George Harrison
 11. Somewhere in England
 12. Gone troppo
 13. Cloud nine
 14. Best of Dark Horse 1976-1989
 15. Live in Japan
 16. Brainwashed
 17. Let it roll
 18. George Harrison: Living in the material world
 19. Early takes Volume 1Er gaan geruchten rond dat de overige Beatles hem hielpen bij zijn nummers, maar dat is waarschijnlijk volslagen onzin.

Hall of GeorgeBewerken

De 'Hall of George' is een hal met alle waardevolle spullen van Harrison. Hij heeft daar ook zijn tuinkabouter neergezet, omdat die al zijn liedjes schreef. Overige spullen van de Hall of george zijn:

 • Zijn eerste gitaar
 • Alle uitgebrachte albums
 • Foto's van allerlei gebeurtenissen
 • Het laminaat wat er lag
 • De vitrinekasten
 • Nog wat andere dingetjes uit zijn verleden

Het einde van HarrisonBewerken

 
Het eind van de 'Hall of George'.

De 'Hall of George' is verloren gegaan bij een explosie in 2001 (de oorzaak is nog altijd onduidelijk). George kon nu niet meer verder met zijn carrière, omdat hij geen tuinkabouter meer had die zijn liedjes schreef. Hij wilde ook niet dat de wereld hem ging bekogelen met rotte groente, als iedereen zonder zijn muziek zat. Daarom besloot hij maar te verhuizen naar Los Angeles om daar incognito verder te leven. Toen hij uit het Vliegtuig stapte, bleek echter dat hij zijn veters niet goed had gestrikt. Hij struikelde en viel naar beneden van het trappetje. Helaas is hij aan zijn verwondingen overleden.