Hoofdmenu openen

Oncyclopedia β

Groningse staatsvorm

De Groningse vlag.

De Groningse staatsvorm (bijvoeglijk naamwoord: Groningers) is de meest bekritiseerde staatsvorm aller tijden. Sommigen vinden het een cirkel, maar vooral in academische sferen ziet men toch eerder een achthoek. De Groningse staat hangt de oude filosofie van de Rijksuniversiteit Groningen aan, die al snel na de oprichting in 1614 ontstaan is. De staatsvorm staat recht tegenover de monarchie, democratie en smartlapocratie. Ook is het een vijand van het communisme en het liberalisme. Het enige Groningerse land is Groningen.

Inhoud

De staatsvormBewerken

 
De Groningse politie gesponsord door Walt Disney.

Bij deze staatsvorm is er totaal geen democratie in het land en wordt de regering niet gecontroleerd. Ook bestaan er geen politieke partijen. De president wordt gekozen door de overheid en moet professor filosofie zijn. Mensen die anti-Groningers zijn worden hard onderdrukt. Ook wordt er een groot leger opgebouwd om uiteindelijk de wereld te kunnen veroveren.

Er mag geen concurrentie in het land zijn en dus alleen monopolistische bedrijven. Eenmansbedrijven mogen dus niet bestaan. Wel is er een belangrijke regel voor de bedrijven: maximaal 10% van de winst die het bedrijf dat jaar maakt mag dividend worden. Degene die zich niet aan die regel houdt krijgt de doodstraf (zelfs als dit voor de president geldt). Dit is dus de reden de koersen van de Groningse bedrijven zo enorm blijven stijgen.

Van alle bedrijven in Groningen krijgt de president gratis de meeste aandelen. Ook de rest van de overheid mag gratis aandelen hebben. De aandelen in bezit van de overheid mogen niet verkocht worden en de aandelen van de president worden aan de nieuwe president doorgeërfd.

Arbeiders mogen niet naar school. Als je naar het vwo wil moet je telg uit een rijke familie zijn, een zeer hoog IQ hebben en mag je geen handicap hebben. Op de universiteit kun je alleen vanaf het vwo komen en politicus kun je alleen worden als je op de universiteit hebt gezeten. Socialisme moet taboe zijn en vrijheid mag niet bij het individu voorkomen.

OntstaanBewerken

Al voor deze staatsvorm bestond was er weinig democratie in Groningen. De president werd toen ook al gekozen door de overheid. De volksvertegenwoordiging mocht alleen wetsvoorstellen maken en zeggen welke smartlapartiest ze het beste vonden. Er waren veel politici die de filosofie van de Rijksuniversiteit Groningen aanhingen. Pas in 1822, tijdens de industriële revolutie, werd voor het eerst zo iemand als president gekozen. Dit was Jan Superslechtheid. Hij schafte de volksvertegenwoordiging natuurlijk af en ging deze staatsvorm beginnen. Hij ging Groningen zich laten specialiseren in patatproductie, waarmee Groningen nog steeds een groot exportsucces heeft. Groningen was nu het land dat het actiefst meedeed in de industriële revolutie.

Ondanks de belangrijke dividendregel is Superslechtheid in 1834 uitgeroepen tot de rijkste mens ter wereld en in 1863 tot de rijkste mens aller tijden met een vermogen van €500 miljard. Al Superslechtheids opvolgers kregen steeds weer een hoger vermogen dan de voorganger. Alle dictators van Groningen zijn dus zowel de rijkste mens ter wereld als de rijkste mens aller tijden geweest. De huidige dictator van Groningen is Max van den Berg en heeft inderdaad weer beide benoemingen.

OpstandBewerken

Sinds 1997 is er een grote opstand tegen de Groningse staatsvorm. Dit is de Groningse gorillaorganisatie FART, geleid door Tanja Nijmeijer.

Zie ookBewerken