Hoofdmenu openen

Oncyclopedia β

Leopold II van België

Dit artikel is winnaar van de
Winterteen.JPG

Winterteen 2009

Spot niet met den Konighe door het maken van enen slechten paint!


Ik hou van Congolezen, echt waar, ze geven me veel rijkdom!
~ Leopold II over Congolezen

Oh pardon, je ne peux pas parler néerlandais.
~ Leopold II over bovenstaande citaat

Mogen de Belgen nooit een gebrek aan negerslaven hebben!
~ Filip De Winter over de vroegere situatie in Congo

Leopold II van België (1835-1909), Leo voor de vrienden (L voor de homeys), was een groots man en/of vrouw. Bovendien was hij regelmatig de leider (soms ook koning) van grootmacht België. Hij was de vierde Belgische koning met de naam Leopold, vandaar ook Leopold de tweede. Hij stond vooral bekend om zijn schrikbewind in Congo, een primitieve kolonie van het nog primitiever België. Door deze kolonie uit te buiten vergaarde hij veel geld voor het Congolese Belgische volk. Leopold II was de reïncarnatie van Leopold I, zijn vader.

Inhoud

JeugdBewerken

 
Leopold II, klaar voor de strijd tegen die vuile Vlaemingen.

Leopold II de tweede werd op een mooie zomerdag in 1835 geboren. Terwijl de rest van België in de stront zat beleefde Leopold II de tijd van zijn leven. Leo's vader , Leopold I Van Saksen-Coburg Gotha[1] (uit wie hij de reïncarnatie was), leidde hem op tot de nieuwe leider van het Belgenland. Hij ging naar een speciale school waar hij Frans, Franse literatuur, Franse wiskunde, Franse natuurwetenschappen en Franse filosofie kreeg. Al deze lessen kreeg hij in het Frans.

ZiektesBewerken

Leopold II kreeg in zijn jeugd te maken met allerlei ziekten zoals cholera, lepra, gele griep, de gekkekoeienziekte en jeugdpuistjes. Hierdoor ontwikkelde hij voor zijn 18de een zware vorm van smetvrees. Vooral de jeugdpuistjes ergerden hem, waar hij meestal de homo's van beschuldigde. Hierdoor creëerde hij een panische angst voor homo's. In zijn latere leven beschuldigde hij ze dan ook van zaken zoals de slechte economie, kanker en zelfs de aanslagen van 11 september 1901.

LegerBewerken

Leopold II was als kind zeer gefascineerd door oorlog en wapens. Daarom dat hij van zijn vader altijd een paar Vlamingen ter beschikking kreeg voor de jacht[2]. Zo werd Leopold II reeds op jonge leeftijd een uitzonderlijk goed schutter. Dit werd zeer belangrijk toen hij later reïncarneerde als Leopold III, die veel moest schieten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bovendien was het Leopold III die Hitler vermoordde door een welgemikt schot tussen de ogen. Sommigen beweren dat Hitler door een auto werd vermoord. Jij weet het beter.

TroonsbestijgingBewerken

Leopolds greep naar de machtBewerken

 
Leopold II tegen het Asterixisme.

Op zijn 18de verjaardag, die toevallig in het jaar 1851 + 2 viel, probeerde hij zijn vader Leopold I van de troon te stoten. Dit mislukte echter, daarom probeerde hij het na een rustpauze van 16 uur en enkele minuten opnieuw. Zijn tweede poging was van een groter kaliber, deze keer gebruikte hij een 12mm revolver in de plaats van een 9mm. Zo kon Leopold na een spannende 16 uur en enkele minuten eindelijk aan de slag gaan als koning van België. Na deze gebeurtenissen sprak Julius Caesar de bekende woorden: "De Belgen zijn de dappersten der Galliërs!" Iedereen ging hiermee akkoord op de inwoners van een klein dorpje in Bretagne na. Zij starten het Asterixisme onder leiding van Idefix met zijn magische hond panoramix. Uiteindelijk werden ze verslagen bij de val van het zoveelste Duitse rijk in 1918.

 
Urbain Van Den Wereld met pijp.

Een nieuw bewindBewerken

Al snel werd duidelijk dat Leopold de 2de geen gewone koning zou worden, de toekomst zag er rooskleurig uit voor de Belgische burgerij. Zo organiseerde Leopold II dure (maar plezante) feestjes ter ere van idiote gelegenheden zoals Sinterklaas, de Wereld Aidsdag, Sinterklaas en de verjaardag van Remco Tak, een doodnormale jongen uit Noord-Brabant. Het volk leefde zeer gelukkig onder het nieuwe bewind. Slechts 73% van de bevolking leefde in de stront, een verbetering van 3,5% ten opzichte van zijn voorganger Leopold I. België groeide stilaan uit tot een machtige staat die bekend stond om zijn goede sociale omstandigheden, chocolade en witlof.

België in crisisBewerken

Rond de jaren 1880 ging het er slecht aan toe voor Leopold II en zijn Belgen. De oogst van de witlof was slecht, het goud was op (alsook het zilver) en de chocolade was gesmolten. Bovendien werden de havens overspoeld met Noord-Afrikanen die aankwamen in containers. Bovendien werden alle banen door deze mensen ingenomen. Het Belgische volk kwam in opstand en begon met staken waardoor bijna de helft van de fabrieken moest sluiten. Vakbondsman Urbain Van Den Wereld schreef een brief aan de koning om de sociale rechten van de bevolking te verdedigen.
 

Leopold moest dringend op zoek naar een oplossing om de bevolking rustig te houden. Gelukkig hadden de Europeanen net ontdekt dat er in Afrika andere zaken te vinden waren dan Negers en zand. De Europeanen beslisten om het gebied gelijk te verdelen.

Leopold in CongoBewerken

 
The Scrabble for Africa

'The Scrabble for Africa'Bewerken

Aangezien de Europeanen wegens een gebrek aan originaliteit en suikerspinnen geen idee hadden hoe ze Afrika gingen verdelen, beslisten ze maar om het met een spelletje 'Scrabble' te beslissen. Dit spel wordt ook wel eens The Scrabble for Africa genoemd. In dit spel eindigde Frankrijk het beste, daarom mochten ze als eerste een groot stuk grond kiezen. Hierdoor werd Frankrijk het land met het meeste zand tot hun beschikking. België eindigde als 4de. Leopold koos een groot stuk grond dat hij Congo noemde. Hij wilde het eerst De Verenigde Staten van Amerika noemen, maar deze naam bleek reeds gepatenteerd te zijn.

StanleyBewerken

Aangezien men over Congo slechts weinig kennis had, stuurde Leopold II een expeditie naar het gebied. Zo werd Rubius Stanley samen met 3 kamelen en een stel Maleisische inboorlingen naar Congo gestuurd. Stanleys ontdekkingsreis gaf koning Leopold II veel informatie. Zo ontdekte hij dat Congo rijk was aan fietsbandmijnen. Dit was een zeer belangrijke ontdekking aangezien men van fietsbanden rubber kon maken.

 
Leopold II met in gedachten zijn Congo

Dit rubber fabriceerde men later tot nieuwe fietsbanden. Slechter nieuws was dat Congo vol zat met inboorlingen, die geen van allen afkomstig waren van Maleisië. Leopold II zag hier nog wel enig nut in. Hij kon ze gebruiken als slaven goed betaalde arbeidskrachten om in de fietsbandmijnen te werken.

Congo, de Belgische kolonieBewerken

Na deze ontdekkingen stuurde Leopold II een nog grotere expeditie van 5000 man naar Congo (toen al de Congo genoemd). Het eerste wat ze deden was enkele nederzettingen bouwen zoals Leopoldville, Buma (ook wel bomma) en Alkmaar. Zo begon het gruwelijke regime onder Leopold II in Congo. Dorpen werden verwoest, vrouwen afgemaakt, mannen verkracht en huisdieren opgegeten. Sommige inboorlingen moesten als slaaf naar de fietsbandmijnen gaan waar ze 17 uur per dag moesten werken. Ze kregen nauwelijks eten en het eten dat ze kregen werd direct door iemand anders opgegeten (meestal door zichzelf). Opmerkelijk was dat enkel Leopold II zijn kolonie als privaat bezit zag. Dit in tegenstelling tot andere leiders van natiën. Daarom ook dat er op de grensovergang borden stonden met Weg, privaat domein in de plaats van Weg, koloniaal domein.

De fietsbanden werden na hun ontginning richting een havenstad aan de Schelde gebracht. Tijdens de boottocht werden ze verbrand tot vloeibaar rubber, dit om tijd te besparen natuurlijk. Eenmaal de vloeibare rubber in België was aangekomen werd deze in vormen gegoten om nieuwe fietsbanden te maken. Er werden onder andere eenwielerfietsbanden, driewielerfietsbanden en in mindere maten achtienwielerfietsbanden gemaakt.

 
Broer en zus Mkabe zonder hand.

België uit de crisisBewerken

Door de fietsbanden te verkopen aan rijke fietsfabrikanten zoals Oxford, GM en Marlboro kwam België langzamerhand uit zijn crisis. Want gelukkig voor het volk hield Leopold II slechts 90% van het geld dat hij van de rubber kreeg voor zichzelf. Het overige geld investeerde hij in de bankwereld en in het bouwen van nuttige gebouwen zoals het koninklijk paleis, het vrijheidsbeeld en het World Trade Center. Zo stopte de bevolking met staken en ging iedereen terug aan het werk. Anderen zochten hun geluk in het nieuwe België, Congo. Jammer genoeg kwamen de meeste kolonialen terug met lege handen, anderen zelfs zonder handen.

HandwerpenBewerken

Opmerkelijk was dat de Belgen in Congo het vreemde gebruik hadden om handen af te hakken bij Congolezen. Sommige bronnen beweren zelfs dat men de kleine teen durfde af te hakken. Vervolgens maakte ze er een spelletje van om de handen om ter verst weg te gooien. De Belgen namen ook veel handen mee op de boten die de rubber vervoerde. Dit deden ze om de tijd te verdrijven tijdens de lange reis naar België. De inwoners van een klein havenstadje aan de Schelde zagen hoe de kolonialen al handwerpend aankwamen. Aangezien deze havenstad na een eeuwenlange geschiedenis nog geen naam had gevonden besloten ze maar om het Antwerpen te noemen[3].

Leopold en de commercialisatieBewerken

 
Leopoldo Underwear, Congolese first quality.

Koning Leopold had door de kolonie een grote schatkist vol met goud, zilver en een legering van 3 verschillende waardeloze metalen. Met deze schat bracht hij verschillende producten op de markt. Twee producten om specifieker te zijn.

LeowafelBewerken

De Leowafel is een heerlijk krokant koekje overgoten met chocolade. Leopold II had het idee gekregen van een Congolese tovenaar Harru Mpottar. Die gebruikte het om wonden te verzorgen, vrouwen te bevruchten en ook om de regionale verkiezingen van Afrika mee te winnen [4]. Leopold II ontdekte nog andere positieve eigenschappen aan het koekje zoals de exponentiële toename van cholesterol, buikpijn en winst, massa's winst.

Leopoldo UnderwearBewerken

Leopold II ontwikkelde ook een nieuwe soort broek die bedoelt was om de ballen warm te houden. Hij noemde het Leopoldo Underwaer. Het was gemaakt van de rubberplant, een product vervaardigd uit de fietsband. Aangezien voor één product van Leopoldo underwear 3.06 [5] Congolezen werden afgeslacht noemde men de broekjes later Bloedboxers. Er werd zelfs een film van gemaakt, Blood Boxer met in de hoofdrol Jack Dawson. Het verhaal gaat over een Boxershort die in het water werd gevonden ter waarde van 10 miljoen dollar.

Het einde van LeopoldBewerken

 
Een verminkte Congolees die als slaaf voor een rijke man, woonachtig te Spanje werkte

De persBewerken

Tientallen jaren na de start van de terreur in Congo, kwam er een verontrustende foto richting België. Op de foto (links) zie je hoe een zwarte man in een belachelijk pakje werd gestoken. Hij moest nachtenlang in schouwen kruipen om pakjes te bezorgen aan rijke blanke kinderen. De Amerikaans mediamagnaat CNN verspreide deze foto wereldwijd. De mensen kwamen massaal op straat om te protesteren tegen de wanpraktijken. Bovendien spande Gaia een rechtszaak aan tegen Koning Leopold II omdat ze vonden dat 'het neger' beter behandeld moest worden.

Belgisch CongoBewerken

De Belgische regering zei ook dat ze tegen de wanpraktijken van koning Leopold II waren, dit om zichzelf niet verdacht te maken[6]. Ze eisten dat Leopold II zijn Congo afstond aan de Belgische staat. Aangezien het land voor de zoveelste keer op zijn kop stond, kon Leopold II niets anders doen dan toegeven. De Belgen waren zeer blij met deze beslissing. Ze dachten dat alles nu wel beter ging gaan met 'het neger'. Niets was minder waar. De wanpraktijken bleven aanhouden. Het volk echter wist het niet en leefde daarom maar in alle rust en vrede (buiten in de periode 1914-1918[7]).

 
Koning Leopold II's kist, voortgetrokken door zijn favoriete slaven.

De dood van LeoBewerken

Leopold II was sterk verzwakt nadat hij zijn Congo had verloren. Het volk wilde hem niet meer. Bovendien stond zijn zoon Albert I al volop klaar om het land over te nemen. Leopold bracht zijn laatste maanden door met mokken, zeuren, zich vol proppen met eten en een miniatuur vliegtuigje te maken. Uiteindelijk stierf Leopold II aan een ziekte die hij op jonge leeftijd had opgedaan, smetvrees. Later reïncarneerde hij nog als zijn kleinzoon Leopold III.

NotenbalkBewerken

  1. Een domme naam die wilt zeggen dat je meer mag dan anderen.
  2. Historici beweren dat er om en bij de 67 Vlamingen omkwamen door deze wanpraktijken.
  3. Sommige historici zijn op het ridicule idee gekomen dat de naam Antwerpen komt van het aanwerpen van slib van de Schelde, maar dat is gewoon dom.
  4. Harru Mpottar won uiteindelijk deze verkiezingen met 3 stemmen voor en 2 tegen. De overige 312.654,52 stemden neutraal.
  5. Bij iedere vierde Congolees die aan zo een broekje werkte werd de hand afgehakt. Vandaar 3.06.
  6. Uiteraard wisten ze wat er aan de hand was, maar het kwam gewoon goed uit om de schuld op die goeie ouwe Leo te schuiven.
  7. De Duitsers zouden hier iets mee te maken hebben.

}

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
31 augustus 2014
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.