Zie hier de drie soorten, samen met de uitgestorven gespikkelde variant.

In Sovjet Rusland, link klikt JOU!!

Een link is een magisch portaal waarmee mensen via één klik met de muis van de ene pagina na de andere pagina kunnen gaan. Een link heeft een drie verschijningsvormen (dat is dan ook eigenlijk het enige interessante aan een link). Zo heeft men de behulpzame vorm, deze verschijning heeft een blauwe kleur en verwijst je met plezier naar een andere pagina. Als men echter op deze link klikt, kan hij overgaan in een ander soort link, namelijk de geïrriteerde vorm. Deze link is paars van kleur. Deze kleur ontstaat door de irritatie die het klikken op links opwekt. Dit is echter te verhelpen door de cache te legen. Verder bestaat er nog de onbehulpzame vorm, die rood is en niemand meer wil helpen (Let op: Ook deze link heeft een geïrriteerde vorm, lichtroze van kleur, maar deze is zeldzaam aangezien bijna niemand op rode links klikt). De rode kleur kan verholpen worden door aandacht te geven aan de links, zoals een artikel over hem maken of een appeltaart voor hem bakken. De meeste behulpzame links worden niet rood. Over het algemeen zijn rode links altijd al rood geweest. Echter bestaat het dat een blauwe link onbehulpzaam wordt als een admin met gevaar voor eigen leven een artikel verwijderd dat de desbetreffende link leuk vindt. Daar komt nog bij dat links erg egoïstisch zijn en eigenlijk alleen zichzelf leuk vinden.

De levensomloop van een linkBewerken

Een link wordt geboren in een artikel. Hij wordt officieel link benoemd door hem tussen de magische [[ ]] te zetten. Daarna volgt de persoonlijkheidstest. Minder interessante woorden zijn vaak onbehulpzaam, zoals frietkraampje of kruiskopschroevendraaier. Daartegenover staat echter dat zeer interessante woorden, zoals appeltaart, geld of schapensamenzweringstheorie, weer erg behulpzaam zijn.

De ontdekkers van de linkBewerken

Wikipedia zegt dat zij de link heeft bedacht. Dat klopt natuurlijk niet, omdat Oncyclopedia ze al gebruikte voordat Wikipedia zelfs maar bestond. In het begin waren bijna alle links rood, maar toen er meer artikelen op de site verschenen besloten de mensen alleen maar links te plaatsen naar artikelen waarvan ze zeker wisten dat die bestonden. Echter is de Oncyclopedia nog niet volledig, onder andere door de hevige guerrilla-aanvallen van Wikipedia en het gebrek aan geniale schrijvers (de meesten zitten diep in de kerkers van Wikipedia opgesloten. Soms weet de Oncyclopedia gelukkig nog gevangenen te bevrijden).

Zie ookBewerken

(Bij de zie ook blokjes op de Oncyclopedia zijn meestal veel links te vinden. Over het algemeen de blauwe vorm.)