Luis Figo

Brando.JPG Dit artikel draagt de goedkeuring van Marlon Brando
Ik ben misschien wel dood, maar ik weet nog steeds wat ik leuk vind.. En ik vind dit leuk
~ Marlon

Kijk, die Figo, da's dus gewoon een Luis in de pels, maar da's logisch.
~ Johan Cruijf over Luis Figo.

Luis Figo, eigenlijk Lodewijk-Filip Vijg, in zuidelijk Europa ook wel bekend als Luís Filipe Madeira Caeiro Figo, is een wereldberoemd Portugees acteur en misdadiger die bovendien erg bedreven is in het spelen van de sport voetbal.

Levens-slopenoopBewerken

Figo werd in 1972 geboren op het eiland Madeira als zoon van een handelaar in vijgen. Hij begon zijn loopbaan bij verschillende kleinere theatergenootschappen in eigen land.

In 1995 was het de Nederlandse filosoof Johan Cruijff die hem overtuigde zijn kunsten te komen vertonen in de wereldstad Barcelona, bekend om zijn rijke cultuur, bij de plaatselijke Sportclub. Al snel schitterde Figo in het grootste theater van de stad, Camp Nou. Hij maakte veel indruk en de Portugees kreeg in 2000 een aanbieding om zijn kunsten in Italië te komen vertonen. Figo verklaarde echter het wel naar zijn zin te hebben in Barcelona, wat uiteindelijk zijn grootste acteerprestatie ooit bleek. Kort na zijn verklaring stapte hij in een helikopter en vloog naar de binnenlanden van Spanje om het onbeduidende plaatsje Madrid van theater te voorzien.

 
De Oscar die Figo in 2000 won.

Meer levensloopBewerken

Figo werd in Madrid benoemd tot leider van een theatergenootschap van buitenaardse wezens, Real Madrid, beter bekend als de Gálacticos. Enkele maanden later gaf Figo een voorstelling in Barcelona en men was hem daar niet vergeten. Figo had inmiddels grote geldproblemen omdat hij FC Barcelona 10 miljard peseta's had moeten betalen bij zijn vertrek. Het publiek in Barcelona besloot hem te steunen en men schonk hem gratis:

  • Een hele lading muntgeld;
  • Plastic flessen met statiegeld;
  • Een paar liter whiskey;
  • Een varkenskop;
  • Een foto van Sjaak Polak met handtekening.

Het einde van zijn slopende leven LevensloopBewerken

Figo was inmiddels ook internationaal doorgebroken en hij ontving in 2000 de prijs voor Europees acteur van het jaar.

Een jaar later werd de Portugees door uitgeroepen tot Wereldacteur van het Jaar. Uiteindelijk moest Figo in het Madrileense theater plaats maken voor het Engelse fotomodel David Beckham. Figo vertrok naar Italië om daar aan de slag te gaan bij het maffiagenootschap Internazionale. Figo was één van de leidende figuren in het omkoopschandaal van 2006 waarbij de rivalen van Internazionale doeltreffend werden uitgeschakeld.

De terugkeer van Juventus en AC Milan, de grote rivaliserende maffiabendes, in 2007 deden Figo besluiten te vluchten. Hij besloot onder te duiken in de woestijn van Saoedi-Arabië.

  Mensen die je niet in een donker steegje wilt tegenkomen

A.A.P.J.E.S. · Algemene Internationale Vernietigings Dienst · Al Gore · Alfred Jodocus Kwak · Antic Cafe · Baks
Bassie en Adriaan · Beesie Wouterse· De Neus · Eddy Wally · Garfield · Hans Teeuwen · Jan van Speijk · Luis Figo · Marco Borsato
Marco van Basten · Mario · MI6 · Mohandas Gandhi · Nelson Mandela · NERF · Osama bin Laden · Pedobeer · Piet Piraat
Pikachu · Plafondkat · Saddam Hoessein · Samira · Schnappi · Sinterklaas · Spekkerd · Ultra Terror Oosterhout · Wally