Hoofdmenu openen

Oncyclopedia β

Marc-Marie Huijbregts

MMH.GIF

Marc-Marie Huijbregts is een Nederlandse (om precies te zijn Tilburgse) televisiepersoonlijkheid. Huijbregts is vooral bekend door zijn duidelijk hoorbaar geschoolde contratenorstem en zuid-Twents accent. Als doorgaans niet verder gedefinieerde gast schuift hij met regelmaat aan bij serieuze actualiteitenrubrieken als In het nieuws en informatieve programma's als t Schaep met de 5 pooten. Ook fungeerde hij enige tijd als tafeldame op de vrijdag in het programma De Wereld Zeurt Door. Huijbregts' achtergrond is onderwerp van discussie en uiteenlopende theorieën. Datzelfde geldt voor zijn karakteristieke stem, die volgens sommigen met behulp van helium op de bekende toonhoogte wordt gebracht.

Inhoud

NOS-journaalBewerken

In 2007 zou Huijbregts op advies van cabaretier Jochem Myjer benaderd zijn door Hans Laroes, schnabbelgestapo en hoofdredacteur van het NOS journaal[1], met het verzoek Sacha de Boer op te volgen als nieuwslezer van het 20.00 uur-journaal. Myjer, bekend om zijn uitstekende imitaties, verzorgde impressies die de geschiktheid van Huijbregts voor het nieuwslezersvak voor Laroes onomstotelijk zouden hebben bewezen.[2]

Laroes zou het aanbod hebben ingetrokken na fysieke bedreigingen door Lenette van Dongen. Van Dongen werd eerder door Huijbregts beschreven als Ken uit de barbiepoppenreeks, die hij bij voorkeur opgebaard zou zien in een barak in een concentratiekamp.[3] Volgens onbekende en niet betrouwbare bronnen rond Marc-Marie Huijbregts zou de heliumstemmige tv-personality aan Laroes hebben laten weten alle begrip te hebben voor zijn keuze en zelf ook nog liever met Sasha de Boer naar bed te gaan dan Lenette van Dongen's phone-home-vinger tegen zich te zien worden opgeheven.

Frans Bauer en Freek de JongeBewerken

Geruchten over een relatie tussen Huijbregts en collega stemartiest Frans Bauer, met wie hij samen speelde in de film In de Ban van de Ring (2008) werden door beiden nooit bevestigd. Volgens verschillende experts zouden de relatief sterke zangcapaciteit van Huijbregts, in vergelijking met zijn vreemde spreken, een langdurige hechte band echter waarschijnlijk maken. Een deskundige die verder anoniem wenste te blijven stelde dat deze situatie verdacht veel leek op de stijl van Frans Bauer, die ook een aardige noot kan zingen maar waar verder vooral onzin uit komt.

Er gaan geruchten dat de weigering van Freek de Jonge om bij DWDD op te treden te maken heeft met deze geheime relatie tussen Hijbregts en Bauer. De Jonge zou eerder een relatie met Bauer hebben gehad en stinkend jaloers zijn.

BronnenBewerken