Massamens

Niet aankomen, niets is wat het lijkt! Behalve Bob de Bouwer, die is wel wat het lijkt.

Ik ben niet dik!!!, hooguit een beetje mollig...
~ De massamens over hem/haarzelf

Mag het een tonnetje meer of minder?
~ De slager over de massamens

Die is dik!
~ Kapitein overduidelijk over de massamens

Een massamens (ikkus bennietdikkus) is een door deskundigen uitgekozen bijnaam voor mensen die per dag een gemiddelde koelkast naar binnen werken. Deze mensen bezitten meestal veel suiker bevattend voedsel zoals snoep, zodat ze hun gewicht op peil kunnen houden. Ook hebben ze meestal een extra koekjestrommel zodat ze in geval van nood altijd op tijd bij de redding kunnen komen.

Een massamens bestaat voor 80% uit vet, 10% helium, 9,99% methaan en 0,01% waterstof. Omdat er zich zowel waterstof als helium bevinden, en snelheid een deel van massa is, ontstaat er kernfusie in de buik van het slachtoffer mens. Hierdoor lijkt een massamens ongeveer op een klein zonnetje, maar dan dikker en nog ronder van vorm. Zodra de waterstof op is, zal het persoon opzwellen en exploderen als een supernova, pluk dus nooit kauwgum van de grond. Dit zijn namelijk plakkerige overblijfselen van een opgeblazen massamens. Bij deze gewaarschuwd.

Zeer ver verledenBewerken

Dit zeer verre verleden brengt ons tot 50 jaar voor Christus. Waarin heel Gallië door de Romeinen was veroverd op één dorpje na. In dat dorp woonde Obelix die volgens de schriften uit die tijd de eerste massamens op aarde was. Met zijn dagelijkse portie everzwijnen vliegt hij als het ware over de norm van massamens heen. Maar dit was nog niet officieel een massamens omdat er nog geen deskundigen waren. Na Obelix volgden meerdere massamensen die elkaar begonnen op te eten. Dit was het begin van het kannibalisme, ook nu nog een van de belangrijkste geloven van de wereld. Maar hun hoogtepunt was in de Middeleeuwen toen ze elkaar op hardhandige wijze neerstaken en opaten als een prijstrofee voor het winnen van de veldslag.

Minder ver verledenBewerken

De term "massamens" is ontstaan in het begin van de 16e eeuw. Toen werd namelijk de Verenigde Oost-Indische Compagnie opgericht, beter bekend als VOC. Hierdoor werden vele producten uit Indië opgehaald waar ook de dikke mens één van was. (Nu ook nog in de supermarkt voor €0,90 per ons). Voor de mensen in die tijd was het een aanvaardbare prijs, waardoor de wetenschappers deze populaire snack een naam gaven.

Helaas nam de populariteit in de 20e en 21e eeuw sterk af door de uitvinding van Sonja Bakker en meer diëtisten. Daardoor is het tegenwoordig een zeldzaam product, maar hij valt nog steeds goed in de smaak bij de liefhebbers.

 
Massamens in de supermarkt. Zelf kruiden toevoegen!

De massamens vandaag de dagBewerken

Een massamens is tegenwoordig pas een persoon, wanneer aan de voorwaarde is voldaan, dat hij/zij 150kg weegt. En hij moet natuurlijk een gehele koelkast per dag naar binnen werken. (Al hoeft het niet beslist een koelkast te zijn zolang men de hoeveelheid maar haalt.). Maar het is vrij simpel te halen voor de mensen tegenwoordig, met de Burger King in de buurt. Nee, niet McDonald's, want dat is iets anders.

De massamensen van tegenwoordig hebben vele hobby's, bijvoorbeeld:

  1. Het eten van hun vrouw/man/buren/zoons/dochter/

Geert Wilders/tantes/ooms/schoonzoons/schoondochters/schoonmoeders/zwagers/stiefmoeders/stiefvaders en opa's stelen. Hun oma's doen ze niet, want dan krijgen ze een klap met oma's tas.

  1. Ook eten ze dat dan graag op.
  2. En ze kijken graag kookprogramma's. Kijk maar eens naar papa.

Er zijn veel mensen die graag een massamens in de dierentuin willen hebben. Dan kunnen de bezoekers hun observeren en meer te weten komen over de manier van leven van dit onnatuurlijke verschijnsel. Maar critici waren hierop tegen omdat anders (vooral vlak na de economische crisis van 2009) de supermarkten dreigen failliet te gaan. Maar nog niets is zeker. Als uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de bevolking van Nederland een massamens in een dierentuin wil hebben, bestaat de kans dat dit project alsnog uitgevoerd kan worden. In de Verenigde Staten is dit al gelukt, want er zijn verscheidene reservoirs met massamensen. Maar omdat de verzorgers regelmatig vergaten eten te geven zijn de mensen zoveel gewicht verloren, dat ze officieel geen massamensen meer zijn.

Die is ook dik
~ Kapitein Overduidelijk over de massamens vandaag de dag

Massamensen in de natuurBewerken

MassadierenBewerken

Een zeer bekend massadier is natuurlijk het nijlpaard. Het nijlpaard stamt af van de worm die weer afstamt van de kat en die stamt dan weer af van de massamens. Een reden waarom het nijlpaard en de massamens wel dik is en de worm en kat niet? Heel simpel: de massamens slaat gewoonlijk twee generaties over in de evolutie, dit zie je ook terug bij de olifant - afstammend van de ezel, afstammend van de tapir die op zijn beurt weer afstamt van het nijlpaard.

Massamensen in de natuurBewerken

 
Eén van de weinige massamensen die zich tegenwoordig in de Veluwe nestelen. En nog een zeldzaam exemplaar ook. Want hij heeft zijn evolutie nog niet voltooid. Kijk eens naar zijn hoorns.

Nadat de diëtisten zich uitbreidden van zo'n 100 naar geschat zo'n 1064 in slechts één week, werden enkele massamensen hysterisch en vluchtten naar de open velden er zijn op zijn top zo'n 40 kuddes massamensen gesignaleerd op de Veluwe. Maar tegenwoordig is dat aantal teruggebracht naar 5, vooral doordat boeren last hadden de massamensen: zij vraten namelijk hun hele oogst op. Pas later zijn massamensen opgepakt en ze zijn tegenwoordig bekend als varken. De dikke pechvogels werden afgemaakt door jagers voor de voedselvoorziening. Hier waren twee redenen voor:

  1. Ze bieden voedsel voor de komende drie maanden. (Misschien wel langer bij de echte joekels).
  2. Ze smaken heerlijk en je kunt ze combineren met vrijwel alle kruiden en specerijen.

De beroemdste massamensenBewerken

Cartman is een massapersonage uit South Park. Zijn bestaan is nog nooit bewezen en omdat er niet genoeg koelkasten in zijn programma verwerkt waren, heeft hij nooit het massadiploma gehaald. Maar er is wel een grootschalig onderzoek gedaan omdat zijn gewicht ver boven het maximum zat. De uitslagen hiervan zijn nog niet binnen en zullen ook nooit binnen komen.

Obelix is de allereerste massamens omdat hij de eerste was die sterk genoeg was om een steen te dragen ter grootte van zichzelf.

In tegenstelling tot een saaie geschiedenis een sceptische toekomstBewerken

De massamens in de toekomst ziet er vast iets minder spectaculair uit omdat er steeds meer diëtisten zijn en de deskundigen nu vooral aan de kant van de lichtvoetigen staan. Maar het kan nog gered worden als er meer groepen kinderen beslissen vaak naar McDonald's te gaan. Ook het verzamelen van mensen om meer fastfood restaurants te bouwen loopt nu. Maar de kans op slagen is miniem.

Het grootste project tegen de sceptische toekomstBewerken

Het grootste project om het uitsterven van de massamens tegen te gaan wordt dit jaar uitgevoerd. Er zullen twee dingen gaan gebeuren.

  1. Jachtverbod op de Veluwe.
  2. Massamensen zullen op verschillende basisscholen kinderen overhalen diëten te negeren en meer naar fastfood restaurants gaan. De massamensen zelf hebben veel vertrouwen op slagen.

Zie ookBewerken

Homo's ende Homoae Homoachtigen

Homo Sapiens · Homo Erectus · Homo Depresium · Homo WhatsApp · Homo Nerdicus · Homofielus Homo · Homo Nazicus · Homo Autismus
Homo Dummus · Homo Takasiniensis · Homo Augustinus · Homo Massalus · Homo Nauticus · Homo Intellectualis · Homo Picantus Croquettia
Homo Plusintellectualis · Homo Sapiens Sapiens · Homo Smartphonicus · Homo Studiosus · Homo Gymnasiticalis · Homo Neanderthalus