Midden Aarde

De aardkern, midden in Midden Aarde.

Midden Aarde is een plek onder de grond. Het heet Midden Aarde omdat het dichter in de buurt bij het midden van de aarde ligt dan de plek waar wij wonen, hoewel het veel dichter bij de aardkern ligt dan de bovengrond van de aarde zelf. Midden Aarde heeft een kleiner oppervlak dan onze wereld en het is er warmer, aangezien het in het midden van de aarde nogal heet is. De wezens die er wonen hebben zich ook aan de extreme omstandigheden aangepast.

GeografieBewerken

Er kan geen zon op Midden Aarde komen omdat het onder de grond ligt. Toch is er zonlicht vanwege het vulkanisme dat onder de grond aanwezig is. Er is ook nog licht dat veroorzaakt wordt door een toren met een groot oog, dit oog is alleen het kwaad zelf dus moet vernietigd worden, door het vulkanisme dat er heerst zijn er ook wolken en dus kan er regen vallen, er is dan ook een zee in Midden Aarde. Verder kan je Midden Aarde verdelen in het goede deel en het kwade deel. In het goede deel zijn heel veel bomen en mensen zonder mutaties en dergelijke, in het kwade deel zijn geen bomen, veel stenen en bergen en gemuteerde wezens. De delen zijn ook weer opgedeeld in landen waar verschillende wezens wonen.

GeschiedenisBewerken

Hoe Midden Aarde is ontstaan weet niemand zeker, veel wetenschappers denken dat platen op de aarde onder elkaar door zijn geschoven, daardoor ontstond een holte, deze was niet helemaal afgesloten dus er stroomde water naar binnen die voor leven zorgde. De evolutietheorie bestaat in Midden Aarde niet. De hele geschiedenis hangt af van een oude man die net zo oud is als Midden Aarde zelf, deze heet Tom Bombadil. Iedereen in Midden Aarde stamt van hem af. Zelf woont hij in het goede deel van Midden Aarde aangezien hij van bomen houdt. Later zijn de afstammelingen van hem zich gaan aanpassen aan hun omgeving, sommige raakten gemuteerd en gingen het slechte pad op. De geschiedenis van Midden Aarde begint bij aso die de Midden Aarde wilde veroveren. Het eindigt daar ook mee, de geschiedenis is dus zeer beperkt. Het geschiedenisboek van Midden Aarde heet 'In De Ban Van De Ring,' verder zijn er geen boeken geschreven.

BewonersBewerken

Goede deelBewerken

 • Mensen, de meest ondergewaardeerde groep van wezens in het goede deel, iedereen in het goede deel haat mensen vanwege hun hebzucht, het enige nut van hun op Midden Aarde is oorlog voeren, dat kunnen ze dan natuurlijk weer wel, iedereen misbruikt ze dan ook maar ze onderschatten de vaardigheden van de mens.
 • Elfen, dit is de meest gewaardeerde groep in Midden Aarde, ze zijn echter stom en vervelend, ze wonen allemaal in boomhutten en ze denken alleen maar aan de natuur, ook hebben ze lang haar, dit is vreemd genoeg altijd goed gekamd, dit zijn eigenlijk de hippies van Midden Aarde. Ze spreken ook nog hun eigen taal, die lijkt helemaal nergens op. Elfen zijn altijd te herkennen aan hun puntoren.
 • Hobbits, een volk van liliputters die nergens goed in zijn, ze worden wel meer gewaardeerd omdat ze er zo schattig uit zien. Ze hebben altijd krullen en hele rare oren, ze lopen ook altijd op blote voeten, waar ze ook zijn.
 • Dwergen, kleine baardapen, ze haten elfen omdat die lang haar hebben en hun niet, ze laten daarom allemaal een baard groeien om de elfen jaloers te maken.
 • Enten, Enten zijn bomen die kunnen praten en lopen, ze zijn ontzettend lui want alles wat ze doen is stilstaan totdat er iets ergs met hun soortgenoten gebeurt, dan komen ze in actie en vernietigen ze alles op hun pad.

Kwade deelBewerken

 • Mensen, er wonen ook mensen in het kwade deel, men onderscheid ze door de goede mensen de mensen van het westen te noemen en de kwade mensen de mensen van het oosten te noemen, zie de kwade mensen dus maar als een soort van Al Qaida.
 • Orks, dit zijn wannabe's die net als de elfen gewaardeerd willen worden, ze voeren heel veel oorlog om zo iedereen te vernietigen en zo de eer te krijgen van iedereen van het kwade deel. Hun leider is Sauron, dat is een oog op een toren. Ooit was hij een mens van 3 meter maar zijn vingers werden afgesneden en daar kon hij niet tegen of zoiets.
 • Uruk-hai, dat zijn grote orks, ze zijn gemaakt om mensen te vernietigen.
 • De Balrog, eigenlijk is hij neutraal, hij is een soort van geit die altijd in de brand staat.
 • Aardmannen, dat zijn kleine orks die onder de grond onder de grond wonen, want ze wonen onder Midden Aarde en Midden Aarde ligt al onder de grond.

Beroemdheden in Midden AardeBewerken

 • Gandalf, dit is een man met een baard, hij is echter geen dwerg omdat hij 2 meter lang is, hij heeft een stok die spontaan uit elkaar kan breken en een wit pak waar hij erg veel mee opvalt. Er was een tijd dat hij alles in het grijs had, maar nadat hij een balrog heeft verslagen vond hij het tijd worden voor een nieuwe look.
 • Frodo Balgins, dit is een stomme hobbit, hij kijkt altijd alsof hij naar een hele slechte film zit te kijken. Hij is beroemd geworden omdat hij een ring in een vulkaan heeft gegooid, hij is waarschijnlijk allergisch voor die ring want tijdens de reis naar de vulkaan voerde hij geen klap uit, zijn beste vriend moest hem weer overal uit redden.
 • De ene ring, dit ding is beroemd omdat hij in een vulkaan is gevallen, iedereen in het goede deel wil die ring op de een of andere manier vernietigd hebben, in het kwade deel willen ze hem aan Sauron geven. Verder heeft iedereen in Midden Aarde er een zwak voor, het is dus gewoon een rockster
 • Gollem, dit is een schizofreen die met de ene ring wilt trouwen, hij heeft hem jarenlang in zijn bezit gehad maar ze zijn nog steeds niet getrouwd, hij is wel samen met hem in de vulkaan gevallen.
 • Sauron, het grootste deel van zijn leven is hij een oog op een toren geweest, daarvoor was hij een toren van 3 meter hoog die kon lopen, een soort ent van steen dus, hij heeft een knuppel waarmee hij nogal goed overweg kan, hij kan er echter niet tegen als je zijn vingers eraf hakt, dan explodeert hij. Hij kan niet praten.
 • Nazguls, worden ook wel ring geesten genoemd, ze hebben totaal geen leven want ze zoeken alleen maar naar de ene ring, ze schreeuwen nogal en ze kunnen allemaal niet praten op 1 na, de tovenaar koning, hij is een beetje een uitslover, eigenlijk word hij nu uitgelachen door iedereen op Midden Aarde omdat hij in elkaar is geslagen door een meisje.
 • Mond van Sauron, dit is ook geen aardig persoon, hij at, praatte en ademde voor Sauron toen hij dat niet kon, toen hij dus een oog was. Hij is nogal lelijk en zijn gezicht wil je dan ook niet zien, helaas moet zijn mond zichtbaar zijn om normaal te kunnen praten en ademhalen, uiteindelijk is hij vermoord door zwerver die later koning werd. Hierdoor is Sauron ook overleden omdat hij zuurstof te kort kwam.

BestuurBewerken

Het bestuur in het goede en kwade deel verschilt nogal, het goede deel heeft een zeer verwarrende bestuursvorm, we komen hier later op terug, het kwade deel is echter fascistisch en is makkelijk uit te leggen.

Aan het hoofd van het bestuur staat Sauron, hij is 'der Führer' hij is alleen niet lui en hij vecht gewoon mee tijdens een veldslag, een ander verschil met hitler is dat Sauron dus nooit wat zegt, het enige wat hij in het Engels kan zeggen is 'I see you.' Er zijn dan ook leiders onder hem die hem helpen met oorlog voeren, dat is namelijk het enige waar Sauron aan kan denken. Onder hem staan bijvoorbeeld Saruman en de Nazgul.

In het goede deel is geen eenheid, dat verklaard waarschijnlijk waarom er in het goede deel zo veel doden vallen tijdens een oorlog. Alle soorten hebben een stuk land dat weer opgedeeld is in stammen, dat wil zeggen dat als je met een elite team van 2 mensen een stam wilt uitroeien, dat het gewoon lukt. Het is dan ook een wonder dat het Sauron niet gelukt is het goede deel te veroveren.

Zie ookBewerken