Badeendenfront Oncyclopolis gaat radicaal

Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.De nieuwe verkiezingsaffiche.

22 april 2014

Geschreven door onze net uit brugpensioen teruggekeerde verslaggever oorlogspolitiek Ad Rem

ONCYCLOPOLIS - Het Badeendenfront Oncyclopolis heeft rond 17.30 zijn partijcongres afgerond. Gedurende bijna vier uur werden jong en oud er weer van overtuigd hoe benadeeld badeenden zijn. Opvallend was de nieuwe wijziging in hun programma. De nieuwe partijvoorzitter, Qudokus Kwakkelkwod, heeft de campagne toch wel duidelijk wat veranderd. Zijn voorganger, Kwurkel Kwak, kleinzoon van Alfred Jodocus Kwak, de miljonair die de partij heeft opgericht, wilde meer een partij zijn voor Oncyclopolis en niet alleen voor badeenden. Kwakkelkwod beschuldigt dan weer de Oncyclopedisten ervan racistisch te zijn en te discrimineren, en roept de badeend op tot actie. Hij sprak: "Het zijn altijd weer die Oncyclopedisten die met dat vingertje moeten wijzen en arrogant moeten doen. Dat zou een goede badeend nooit doen". Er zijn al sinds de jaren '90 spanningen tussen Oncyclopedisten en badeenden na enkele incidenten rond kliekjes probleemgevallen.

De verkiezingsgekte beloofde echt los te barsten na de paasvakantie, en dat is ook gebeurd. Al direct de dinsdag (vandaag) na de paasvakantie pakte het Badeendenfront uit met zijn nieuwe programma. De Kwakschouwburg, nog gebouwd door Alfred Jodocus Kwak, was helemaal gevuld met veel oude, maar ook opvallend veel jonge badeenden. Deze verwachtten allemaal dat de nieuwe partijvoorzitter in de sporen van zijn voorganger ging treden, maar hij bleek eerder richting de radicale aanpak van Kwak sr. te gaan. De familie Kwak is verontwaardigd: "Wij hadden het volste vertrouwen in onze nieuwe voorzitter, ook al was het de eerste keer dat het Front in handen viel van een eend die niet deel uitmaakt van de onze familie. Wij vrezen echter dat deze eerder radicale aanpak ons heel wat, vooral niet-badeend, kiezers zal doen verliezen.", aldus mevrouw Kwak, weduwe van Kwak sr.

 
 
Al gedurende meer dan twintig jaar lang wordt de badeend verwaarloosd en wij hebben nergens de rechten die we verdienen! Wij zijn ook Oncyclopedisten! Elke dag opnieuw krijgen wij racistische opmerkingen naar ons hoofd gesmeten. Elke dag opnieuw worden wij gediscrimineerd en vernederd. Elke dag opnieuw voel ik mij minderwaardig! Maar nu is het gedaan! Rechten voor de badeenden! Want wij zijn cool! En we hebben zonnebrillen!
 

 

—Qudokus Kwakkelkwod, partijvoorzitter Badeendenfront Oncyclopolis

De campagne van het Badeendenfront Oncyclopolis lijkt dit jaar redelijk veel op die van Kwak sr., die opkwam met de slogan: "Geel voor alles!". Een nietszeggende slogan, zoals we wel gewend zijn van het Badeendenfront. Dit komt allemaal door de uitspraak in Jodocus' uitspraak in zijn beroemde speech "Ik heb een natte droom": "Het maakt niet uit welke slogans je gebruikt, welke kleuren je gebruikt, en wie je kopstukken zijn! Alleen de ideologie telt! Stem niet op ons vanwege onze (ook al zeg ik het zelf) prachtige campagneposters, maar omdat wij opkomen voor badeenden! Want wij hebben rechten! En zonnebrillen!"

Morgen of overmorgen volgt het partijcongres van de Bond voor het Koekje, die een bomvolle Oncyclopolis Expo verwacht.