Partijcongres Bond voor het Koekje en Wubbo Unie afgerond

Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.25 april 2014

Door uw verslaggever oorlogspolitiek, Ad Rem

ONCYCLOPOLIS - Vandaag werden de partijcongressen van de Bond voor het Koekje en de Wubbo Unie gehouden. Maar wel in dezelfde zaal. Ja, u hoort leest me goed, in dezelfde zaal. Blijkbaar was er een fout opgetreden tijdens de boeking van de reusachtige zaal van de Oncyclopolis Expo. Na het nodige over-en weergeroep besloten de zaalverantwoordelijken dat de zaal dan maar zou gedeeld worden, ook al hadden beide partijen de volle prijs betaald.

Er was grote verbazing deze ochtend toen de panels van beide partijen ineens in dezelfde zaal verschenen. Eerst dachten ze allebei dat de andere gewoon per ongeluk naar de Oncyclopolis Expo was gekomen, en de Wubbo Unie was er eerst zelfs van overtuigd dat de Bond voor het Koekje zich wou bekeren tot het Wubboïsme en appeltaart, wat uiteraard niet zo was. Na een spannend half uur wachten werden de bewijzen tevoorschijn getoverd dat er iets fout was en dat beide partijen hadden geboekt (en betaald) voor dezelfde zaal op hetzelfde moment. Een verhitte discussie volgde over wie zou mogen blijven en wie zou moeten weggaan, wat uiteraard niet naar de zin van de eigenaars van de zaal was. Hierdoor zou één van de twee partijen immers zijn geld terugvragen.

Dus besloten zij om het meeste profijt eruit te halen door voor te stellen om de zaal te verdelen in de helft door middel van acht reusachtige schermen. Uiteraard waren de panels niet direct verkocht voor het plan, en zeker de Wubbo Unie niet. "Ik weiger een zaal te delen met dit stelletje heidenen! Nee! Dit gaat niet door!", riep Hendrik Komkommer, partijvoorzitter van de WU. Aangezien beide partijen niet wilden wijken voor elkaar, was een splitsing van de zaal de enige optie die overbleef.

Rond de middag kwamen dan de eerste partijleden en aanhangers aan. De aanhangers van de BvhK en de WU werden strikt gescheiden door de politie; deze werd gezonden door de eigenaars om incidenten tussen de partijen te voorkomen. Er waren een pak meer aanhangers van de WU dan van de BvhK, dus vroeg de WU dan ook aan de BvhK om wat plaats te geven, wat zij natuurlijk niet wilden. Wanneer uiteindelijke de eerste speeches begonnen, bleek er nog een probleem te zijn: het geluid. De beide partijen konden elkaar namelijk door de schermen horen, wat heel wat woede teweeg bracht doordat hun mening toch wel veel verschilt. Een van de grappigste voorvallen was toen Robert Ooivol, vicevoorzitter van de BvhK, riep tegen zijn aanhangers: "Wat willen jullie? Meer of minder koekjes!?". In de plaats van het verwachtte "Meer, meer, meer!" te horen, hoorde hij "Minder, minder, minder!". Dit kwam natuurlijk niet uit de mond van zijn aanhangers, maar uit die van de Wubbo Unie die de vraag ook hadden gehoord.

Partijprogramma Bond voor het koekjeBewerken

 
De verkiezingsaffiche van de BvhK.

"Waarom zouden we blijven plakken bij de conservatieve appeltaart die al gedurende meer dan tien vooruitgang blokkeert en Oncyclopolis de afgrond inleidt?", riep Johan Kwiebelaar, voorzitter, toen iedereen aanwezig was. "Wij werden drie jaar geleden op een ondemocratische manier uit de coalitie gestoten, om een niet-formele reden. Maar wij komen terug!" Hiermee doelt hij natuurlijk op hun schandaal in de regering van vier jaar geleden. Toen werden de koekjes aanbeden en appeltaart werd verbannen van openbare plaatsen. Gedurende hun regering nam de weerstand tegen hen toe, en alles ontplofte toen ze besloten de oude wijken in het zuiden van de stad te slopen, "wegens hoge misdaadcijfers". Dit radicale plan was men niet gewend van de Bond en zelfs de steun binnen de partij verzwakte. Na wekenlange demonstratie voelde de SOAP zich genoodzaakt de regering op te schorten en zo de BvhK uit de coalitie te zetten. De populariteit van deze progressieve partij verminderde drastisch en de conservatieve partijen zoals de WU wonnen aan steun.

Eerder dit jaar verklaarde Kwiebelaar dat hij de partij terug een progressieve partij wou laten worden, en het "ongecontroleerd extremisme" achter zich te laten. Maar niemand zal snel de beelden vergeten van de "Koekjesgarde" die inbeukt op demonstranten die meer appeltaart eisen.

Partijprogramma Wubbo UnieBewerken

 
De verkiezingsaffiche van de Wubbo Unie.

De rechtse partij Wubbo Unie heeft in de laatste jaren veel aanhangers gekregen, en vooral na het Koekjesschandaal. Hendrik Komkommer dreunt er meer dan eens op dat progressiviteit niet per se slecht is maar alleen noodzakelijk moet worden toegepast, "omdat je anders dingen zoals de Bond voor het Koekje" krijgt: "Onze verste voorouders hebben veel geprobeerd, veel uitgetest en veel gefaald, tot ze een prachtig systeem zoals nu hebben gemaakt. Verbeteren kan, maar men moet er alles aan doen niets te verwoesten! Wubbo heeft ons geschapen! Sophia ons onze wijsheid gegeven! Verkwist het niet!".