Staatssecretaris van Nutteloze Bezigheden in opspraak

Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.23 april 2014

Door uw verslaggever Flapstaarten en Stomarelaties Arie Pathisch

Ja zeg, wat is dit nou? Een of andere geit? Waar is die foto van die staatssecretaris dan? Hé Ad! Hé! Er is iets fout gegaan volgens mij... Ja met die afbeelding ja. Waar is die jongen van de computerafdeling? Nee ik weet ook niet hoe dat werkt. Hallo? HALLO?! HÉ AD?!

ONCYCLOPOLIS - In het Oncyclopedisch parlement is gistermiddag ophef ontstaan over de bekostiging van de nieuwe plantenbak bij de bushalte Kapitein Zwartbaard catering. De verantwoordelijke staatssecretaris, Hennie Ongein van de Kommaninja's, moest gisteravond erkennen dat er veel is fout gegaan. "Het beoogde budget is bij lange na niet gebruikt." verklaarde zij gisteravond voor de Oncyclopedische Naties "Van de toegewezen 32 miljoen is maar 400 euro uitgegeven. Er zijn structureel fouten gemaakt met het Onzinnig uitvoeren van dit project en er is geen geld verkwist, echt geen enkele cent." Dit is al de vijfde keer in sinds de aanstelling van de staatssecretaris dat een project niet over zijn budget gaat en ten gevolge hiervan hebben enkele oppositiepartijen het vertrouwen in haar opgezegd. Enige jaren terug raakte Ongein al in opspraak omdat ze had geweigerd staatsgeld aan plezierreisjes uit te geven.

Ook vanuit de samenleving werd heftig gereageerd op deze bekentenis. "Sommige ondernemers in Oncyclopolis kunnen hun hoofd alleen nog maar boven water houden met exorbitante steekpenningen van bevriende politici." aldus econoom Onno Zinnig van de Universiteit van Oncyclopolis "De staatssecretaris heeft geen idee hoe hard dit de lokale economie gaat raken. Corruptie is het enige wat de financiële sector nog overeind houdt." In de buurt van de plantenbak zijn inmiddels bloemen gelegd en is er deze zondag een herdenkingsdienst gepland voor alle niet verspilde miljoenen. Vanochtend liep het echter uit de hand bij de nieuwe plantenbak. Bijna 20 mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd nadat een oude dame meende het gezicht van de euro te zien in haar tosti en er een menigte gelovigen op haar af stormde om deze te aanschouwen. Rond het middaguur was de orde weer hersteld door de Canadese Boskabouters. De verschijning bleek in retrospect een euro op een tosti te zijn.

Wat dit betekent voor de positie van staatssecretaris Ongein is nog onduidelijk. Eerder dit jaar lag ze al onder vuur nadat ze een USB stick met AAAAAAAAA! was kwijtgeraakt in een taxi. Hierdoor is er belangrijke informatie over AAAAAAAAA! gelekt naar de Wikipediaanse vijand. Omdat toen het puntje bij het paaltje kwam het niemand écht wat kon schelen heeft ze toen haar positie kunnen redden, in wat de geschiedenis in is gegaan als de AAAAAAAAAffaire. Van opstappen wil staatssecretaris Ongein echter niet weten. "Zo nodig geef ik zélf overheidsgeld uit aan nieuwe schoenen en een watermeloen. Ik heb er alles voor over om mijn daadkracht te bewijzen." Op vragen over het watermeloenenbudget kon de staatssecretaris niet reageren.