Oncyclopedia:Bots

Wat bots zijn weet niemand precies. Ze gaan in het verborgene te werk, als ze al werk verrichten, want aangezien ze dat (al of niet) in het verborgene doen, heeft nog nooit iemand ze aan het werk (of niet aan het werk) gezien.

Soorten botsBewerken

Er zijn lieve bots en stoute bots. Lieve bots hebben toch maar een aaibaarheidsfactor 3 volgens de schaal van Maaike, maar stoute bots krijgen levenslang. Op de Oncy zijn alleen maar lieve bots (als ze slapen). Ze vallen verder niemand lastig en blijven bescheiden op de achtergrond. Hun werk wordt zeer zeer gewaardeerd en is te vergelijken met dat van stratenmaker. Steentje voor steentje wordt op zijn plaats gelegd, waardoor het verkeer ongehinderd voort kan jakkeren over de aangelegde infrastructurele toepassing. Niet iedereen is even goed in het ontwarren van in de knoop geraakte draadjes of zilveren kettinkjes, maar bots doen het zonder met de ogen te knipperen.

Hoe gedraagt men zich tegenover een botBewerken

Mocht u een bot in het veld waarnemen, dan kunt u het wezen gerust negeren. Niemand zal u daarop aanspreken.
Maar bent u in een gulle bui, geeft u het dan een koekje. Daar houden bots van en een koekje is één van de weinige dingen die arme lieve bots in hun kunstmatige leven aan genegenheid en blijk van waardering ontvangen en die hun bescheidenheid niet beledigt.

Misverstanden rond botsBewerken

Jaloerse geesten beweren dat de actie van bots verwoord wordt door het werkwoord botsen, maar daar zijn het kwatongen voor. Sommigen van hen strooien zelfs het gerucht rond als zou het terugdraaien van een bot-actie een "weerbots" heten. De officiële reactie van het syndikaat der bots laat nog op zich wachten, wat spijtig is, want nu is het niet duidelijk of een botwering dan wel een weerbotwering noodzakelijk is.

Zie ookBewerken