Oncyclopedia:Forum:Beginnetjes

Forum: Index > Forum:Beginnetjes
Let op: Dit forum is al 1002 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.
Lekker gommen!

Beste Oncyclopedisten,

Het afbeeldingenproject, dat door schrijver dezes was bedoeld als een project voor de hele maand januari, was een doorslaand succes. Totaal onverwacht werd de categorie met artikels zonder afbeeldingen daadwerkelijk geleegd, en wel in recordtempo. Nu de Oncyclopedia in een kleine maand zo'n visuele opknapbeurt heeft genoten, kunnen we de moeilijkheidsgraad een stukje verhogen en de tekstuele kwaliteit omhoog gooien.

Als februariproject stel ik voor de beginnetjes en de zwakke artikels onder handen te nemen. Dit zijn artikels die inhoudelijk tekortkomen, maar vanwege hun potentieel of leeftijd behouden blijven en dus hoognodig een goede schrijver nodig hebben om hen te laten bloeien. Wie mee wil doen, hoeft zich niet aan te melden, maar mag een artikel uit de lijst hieronder onder handen nemen en een kek dankmadolleke tegemoetzien.

Dit project wordt, zo verwacht ik, een stuk lastiger dan het afbeeldingenproject. Afbeeldingen toevoegen kan in een kwartiertje, maar ik schrijf zelden meerdere artikels op één dag af. Het doel is in eerste instantie dan ook niet de hele lijst weg te werken. Het zou al super zijn als vijf artikels zo worden verbeterd dat ze een voldoende kunnen krijgen in de lijst der lijsten. Misschien wordt het project ook wel verlengd naar maart. We zien wel!

Met hartelijke groeten, · L. Catepé · Overleg · 22 jan 2018 17:40 (UTC)

DoelwittenBewerken

KortBewerken

 1. 1989 ·
 2. Al Qaida ·
 3. Bob Marley ·
 4. Cookie ·
 5. Dinosaurus ·
 6. Elio Di Rupo ·
 7. Gastarbeiders ·
 8. Genk ·
 9. Gorilla ·
 10. Guus Hiddink ·
 11. Hamburgse Duitsland ·
 12. Jemen ·
 13. Je Oma ·
 14. Kagehiko Yoshimoto ·
 15. Kebab ·
 16. Krentenbol ·
 17. Meem ·
 18. Philip Freriks ·
 19. Pita ·
 20. Politiek ·
 21. Slag om Wiener-Schnitzel ·
 22. Vaals ·
 23. Velp ·
 24. Wolfgang Amadeus Mozart ·

ZwakBewerken

 1. Albert Heijn ·
 2. Atlantis ·
 3. De 2e Franse oorlog ·
 4. Eerste Internetoorlog ·
 5. HakkieTakkie ·
 6. Jim Bakkum ·
 7. KRO ·
 8. Luap YentraCcM ·
 9. Lingo ·
 10. Nijverdal ·
 11. Numeriek stelsel ·
 12. Saoedi-Arabië ·
 13. Scandinavië ·
 14. Spiraal van Fibonacci ·
 15. Taalunie ·
 16. Theo ·
 17. The Phantom of the Cinema (musical) ·
 18. Tommy ·
 19. Vladimir Poetin ·
 20. Vogelbekdier ·
 21. Wiskundeman ·

AfvinklijstBewerken

Bart HungryTiger Lambic L. Catepé MDV
 1. Aruba
 2. Bastille
 3. Jimmy Wales
 4. Rotterdam

 1. Twente
 2. Yak

 1. Ademen[1]
 2. Bob
 3. Vandalisme

 1. Ademen[2]
 2. Beatrix
 3. Cleopatra
 4. Gazastrook
 5. Golf
 6. Huisdier
 7. Marco Polo
 8. Pedagoochelaar
 9. Schelde[3]
 10. Tachtigjarige Oorlog
 11. Terras
 12. Verenigde Arabische Emiraten

 1. Taiwan

  - Tip! -  

{{Renovatie}} is een soort {{Wiu}} voor herschrijvingen. Doe er je voordeel mee!

Verzorgd door · L. Catepé · Overleg · 31 jan 2018 11:01 (UTC)

DiscussieBewerken

Zegt u het maar! · L. Catepé · Overleg · 22 jan 2018 17:40 (UTC)

Het eerste dat ik mij direct afvraag, is hoe we gaan zorgen dat we hiermee niet in het vaarwater gaan zitten van de kuisbeurt die op dit moment gaande is. We zijn daar natuurlijk op dit moment slechts nog aan het indexeren, maar als we een artikel dat daar in de lijst is bestempeld als "beginnetje" gecontroleerd hebben gemarkeerd, en we breiden die hier uit, is dat dan niet storend voor dat project? · Fey|Bart · Spamlijst 22 jan 2018 18:08 (UTC)
Al bedenk ik me wel meteen dat het misschien niet zo erg is als er een artikel onterecht als beginnetje bestempeld staat, terwijl het dat niet is. Dat zie je dan natuurlijk direct zodra je 'm uit gaat breiden. · Fey|Bart · Spamlijst 22 jan 2018 18:09 (UTC)
Ik denk niet dat het elkaar in de weg zit. In dit project krijgt het artikel aanvullingen, dus de enige consequentie kan zijn dat een onvoldoende artikel voldoende wordt. En dat lijkt me niet erg.   · L. Catepé · Overleg · 22 jan 2018 18:16 (UTC)
Haha, zeker niet! Eens kijken hoe snel dit kan gaan als we er de turbo een beetje onder zetten.   · Fey|Bart · Spamlijst 22 jan 2018 18:18 (UTC)
Grappig, ik zie net in de geschiedenis van mijn GP dat ik in maart 2009 me al bemoeide met het beginnetjesproject. De cirkel is rond? Al bemoeide ik me destijds met alles wat los en vast zat. · L. Catepé · Overleg · 22 jan 2018 19:15 (UTC)
En, nog een verschil: dit keer gaat het vruchtbaar zijn. Daarvan ben ik overtuigd. · Fey|Bart · Spamlijst 22 jan 2018 19:21 (UTC)

DoelenBewerken

Februari duurt dit jaar 28 dagen. We hebben in januari nog (exclusief vandaag) 9 dagen, dus 37 dagen in totaal vóór de deadline. Er zijn op dit moment op de lijst 23+43=66 artikelen die herschreven annex uitgebreid dienen te worden. Dat betekent dat als we 2 artikelen per dag schrijven met z'n allen, dat we 4 dagen marge hebben. Zou het kunnen lukken? · Fey|Bart · Spamlijst 22 jan 2018 19:29 (UTC)

Waarschijnlijk niet, maar dat is ingecalculeerd. Ik had al niet verwacht dat de afbeeldingsloze artikels echt te lozen waren. We zien gewoon na een tijdje hoe de hazen lopen. · L. Catepé · Overleg · 22 jan 2018 19:49 (UTC)
Dag vier is bezig en de teller staat op acht. Alles wat we halen is bonus, maar we zijn goed op weg! · Fey|Bart · Spamlijst 25 jan 2018 11:24 (UTC)
Ik heb met ruim een uur te gaan voor het begin van de maand de teller van doelwitten op vijftig kunnen zetten, wat betekent dat we het nog steeds kunnen halen met twee artikels per dag; we zouden zelfs drie dagen overhouden. Let the games begin! · L. Catepé · Overleg · 31 jan 2018 21:51 (UTC)

WiuBewerken

Het is geen halszaak of iets dergelijks, maar {{Renovatie}} is eigenlijk passender dat {{Wiu}}. Ik moet toegeven dat ik best even moest zoeken voordat ik dat sjabloon überhaupt gevonden had. En {{Wiu}} en {{Nk}} kunnen natuurlijk ook prima, dus geen stress. · L. Catepé · Overleg · 22 jan 2018 21:06 (UTC)

Dank voor de tip! · Fey|Bart · Spamlijst 22 jan 2018 21:12 (UTC)

3Bewerken

Februari heeft nog drie dagen te gaan en hoewel er al een heel mooie oogst is, is er hoop op meer. Vooral mensen die zich nog niet gekwalificeerd hadden voor het megakekke danksjabloontje, kunnen de Oncy en zichzelf een dienst doen met een poetsbeurt of herschrijving die het broddelwerk naar een hoger niveau tilt. Ik twijfel of het project een maand verlenging krijgt, want er zijn weer andere interessante dingen die de aandacht verdienen, zoals de kuisbeurt. · L. Catepé · Overleg · 25 feb 2018 23:13 (UTC)

Het frustreert me dat ik na zo'n twee weken nog steeds een defecte laptop heb. Zodra die weer werkt ga ik verder schrijven; ook buiten de Oncy heb ik een paar projecten in de pijplijn zitten, dus naast het schrijven van beginnetjes wil ik méér doen. Verwacht dus tegen die tijd van mij weer nieuwe activiteit. · Bart | Overleg · Bijdragen 26 feb 2018 09:06 (UTC)
Van mij hoeft het project niet zo heel nodig een maand verlengd te worden, we hebben al aardig wat artikelen verbeterd. Het lijkt mij ook geen kwaad te kunnen om de aandacht voorlopig even naar de kuisbeurt te verschuiven, al is het maar om zo nog meer artikelen in kaart te brengen die eigenlijk verbetering behoeven. MDV   Overleg 26 feb 2018 09:23 (UTC)

AfgelopenBewerken

Februari is ten einde, en met Bob hadden we een mooi sluitstuk van het project. Alle deelnemers hebben het danksjabloon ontvangen. Ik heb zondag pas tijd om het volgende forum aan te maken, maar ik verklap vast het thema: de Lijst der Lijsten. Ik denk voor zondag even na over een hoek die het interessant maakt, zoals de bovenste honderd artikels, zonder aan te zetten tot slordigheid. Tot dan! · L. Catepé · Overleg · 1 mrt 2018 22:16 (UTC)

ZandbakjeBewerken

Hier is plek voor losse ideeën, misschien inspireer je een ander!
De 2e Franse oorlog

De Tweede Franse Oorlog heette zo omdat het een oorlog was,
omdat deze zich in Frankrijk afspeelde,
omdat er al eerder precies één Franse Oorlog was geweest,
en omdat het niet zomaar een tweede Franse oorlog was,
maar dé Tweede Franse Oorlog.
Dat hadden we u natuurlijk niet hoeven vertellen,
maar nu hebben we dat al gedaan. Dus dat.
· L. Catepé · Overleg · 26 jan 2018 09:19 (UTC)
Elio Di Rupo

Eventueel bruikbaar: versie-Jonas
· L. Catepé · Overleg · 27 jan 2018 08:52 (UTC)
Gorilla

De term gorillaoorlog is een term uit de krijgswetenschap die in het Groningse conflict is ontstaan
en heeft betrekking op een gewapend conflict waarbij ongeregelde strijders een reguliere krijgsmacht
trachten te ontregelen en uit te putten met behulp van krachtige primaten,
terwijl vanwege het verschil in vuurkracht een rechtstreekse confrontatie door die strijders zo veel mogelijk wordt vermeden.
De term gorilla wordt ook wel gebezigd om de primaten aan te duiden die door de strijders worden gebruikt.
Gorillaoorlog is een van de oudste vormen van zoölogische oorlogsvoering.

(stond nog op mijn laptop; parodie op wiki:guerilla)
· L. Catepé · Overleg · 22 jan 2018 21:51 (UTC)
Tommy

Sesamstraat Tommy? Of werd dat als Tommie geschreven?
HungryTiger Verblijf · Niet Graag voeren 22 jan 2018 18:03 (UTC)
 Dat werd als Tommie geschreven, maar die twee combineren kan inderdaad een goed idee zijn.
 · Fey|Bart · Spamlijst 22 jan 2018 18:10 (UTC)
Vladimir Poetin

Heel veel goede plaatjes bij andere talen.
Neerzetten als tsaar?
Zelfde persoon als Ras Poetin?
· L. Catepé · Overleg · 27 jan 2018 09:30 (UTC)
 Als ik advies mag geven: probeer overmatig gebruik van communistische symboliek te vermijden
 (hebben we al meer dan genoeg van op aan Rusland gerelateerde artikelen). 
 Het lijkt me ook een goede om de verleiding van ingaan op 'Russische hackers' te weerstaan,
 want de tijd moet nog uitwijzen of dat niet de waan van de dag is,
 om nog maar te zwijgen over gebruik van dat narratief om de groei van bevoegdheden van
 inlichtingendiensten en het militair-industrieel complex aan te jagen.
 MDV   Overleg 27 jan 2018 09:43 (UTC)