Oncyclopedia:Forum:Verkiezingen 2014

Forum: Index > Forum:Verkiezingen 2014
Let op: Dit forum is al 2488 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.


Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn het 22 mei voor de Nederlanders en 25 mei voor de Belgen Vlamingen inwoners van het onderste deel van het Nederlandse taalgebied (en ga nu niet zagen over Zuid-Afrika en Suriname) Europarlementsverkiezingen. Voor ons (de ondersten) zijn het ook ineens de gewestelijke en federale verkiezingen. Perfect moment lijkt mij om nog eens verkiezingen binnen de Oncyclopedische Naties te houden.

Ik ben al sinds eind 2013 bezig met affiches te maken voor deze verkiezingen, maar nu zijn ze uiteindelijk allemaal af (zie meer naar beneden). Ik heb Roy ook gevraagd om een algemene te maken (zoiets als deze, en die kunnen we dus ook over een tijdje verwachten. We kunnen er een leuk groot project van maken denk ik. Waarom? Omdat het kan. Om de lezer eens wat afwisseling te brengen.

Wat ik zou willen doen is aan Roy vragen om de affiches te publiceren op facebook en twitter. Er kan wat OnNieuws rond worden geschreven, en uiteindelijk ook een verslagje (kan je op het oorlogsjabloon zetten). Van 22 mei tot 25 mei kunnen onze lezers dan stemmen (optioneel, ik weet niet of dat gaat lukken). We zetten iets op de sitenotice en doen de rest via "<poll>" (als ik tenminste kan uitpluizen hoe dat ding in godsnaam werkt). Ik had ook gedacht om hem 'De Schoonmoeder der Verkiezingen' te noemen, aangezien onze verkiezingen in Vlaanderen 'De Moeder der Verkiezingen' wordt genoemd. Tizbot (overleg) 7 apr 2014 13:27 (UTC)

Affiches

Affiche BvhK.png


Affiche PvdCl.png


Affiche PtdCr.png


Affiche PvdA.png


Affiche D666.png Origineel: http://www.verkiezingsaffiches.nl/var/ezwebin_site/storage/images/affiches/2012/d66-2012/2987-1-dut-NL/D66-2012_imagelarge.png


Affiche Piratenpartij.png Origineel: http://www.verkiezingsaffiches.nl/var/ezwebin_site/storage/images/affiches/2010/piratenpartij-2010/2659-1-dut-NL/Piratenpartij-2010_imagelarge.png


Affiche WU.png


Affiche BvdT.png


Affiche LLI.png


Affiche PtdV.png


Affiche BO.png


Per ongeluk heb ik deze pagina onder mijn bot aangemaakt. Mijn forum is nu niet blij... Droevig... Geef het aandacht! Heil aan Sophia!

Tiz

7 apr 2014 13:29 (UTC)

Als we dan toch bezig zijn is het misschien leuk om dit door te trekken naar een aantal flinke pagina's van bijvoorbeeld partijprogramma's van grootste partijen die er tussen zitten of een overzichtsartikel met waar in het politieke spectrum de partijen zitten. Misschien dat Ad Rem voor één miezerig klein keertje wel langs zou willen komen? Of we verzinnen gewoon een eigen Commerciële OnRoep en maken zelf een uitzending. De mogelijkheden... · Fey|Bart · Bijdragen 8 apr 2014 05:45 (UTC)
Leuk idee! Ik wil het OnNieuws wel vullen met spannende interviews en rake one-liners terwijl de spanning oploopt: wie mag nu 4 jaar in onmacht toekijken terwijl het land verder naar de Filistijnen gaat? Герой Hens.png Советского Союза! 8 apr 2014 07:18 (UTC)
Ik vind het héél leuk jullie positieve reacties te horen, en dat jullie bereid zijn om te helpen. Die overzichtspagina's wil ik gerust maken, en ik neem aan dat er nog wel andere schrijvers mee willen helpen. Maar over die uiteindelijke verkiezingen van de lezers twijfel ik nog wat. Wat vinden jullie daarvan? Heil aan Sophia!
Tiz
8 apr 2014 08:20 (UTC)
Dat is een leuk idee, maar de uitslag is toch wel 100% voor de huidige regeringspartij. Het lijkt me wel leuk om een stempagina te maken, en als de deadline voorbij is de pagina te beveiligen en alle handtekeningen door te strepen en bij de regeringspartij te zetten. · Fey|Bart · Bijdragen 8 apr 2014 10:45 (UTC)
Haha, dat is een leuk idee! Ik was eerst van plan om de "poll" te gebruiken, die ik heb getest op de zandbak. Toch begrijp ik je niet helemaal; de SOAP is de leidende partij (zoiets als bij de Sovjet-Unie), en de Oncyclopedische Naties is nog iets anders. Hier is geen leidende partij... Uiteraard kunnen we nog steeds fraude plegen... lacht...
Tiz
8 apr 2014 10:49 (UTC)

Dus als ik het goed lees een parodie op de verkiezingen? Coins big.gifMisterWetenschap picto.pngRoyCoins big.gif 8 apr 2014 20:24 (UTC)

Goed gelezen MisterRoy. Ik vind die Lorem Ipsum Partij trouwens en sterk staaltje humor; gebruiken alle partijen in de 'echte wereld' ook niet een soort 'Lorem Ipsum' waar ze steeds hun partijprogramma naar schrijven? Герой Hens.png Советского Союза!
Deze verkiezingen zijn voor de Oncyclopedische Naties. Maar hoe gaan we het nu aanpakken? Wanneer beginnen we ermee? Dit is mijn voorstel:
  • Zaterdag 10 mei begint begint Roy met het publiceren van de affiches op facebook; één per dag.
  • Maandag 19 mei zetten we op de Sitenotice een mooi kadertje (à la Wikipedia) met dit soort inhoud: Van 22 tot 25 mei zijn het verkiezingen op Oncyclopedia! Op wie stem jij? Informeer je hier! en dan een link naar een pagina Oncyclopedia:Verkiezing Oncyclopedische Naties 2014. Dit wordt ook bekendgemaakt op facebook.
  • Donderdag 22 mei om 10 uur des ochtends veranderd de sitenotice naar een link naar het stembureau. Lezers kunnen nu stemmen. Dit wordt ook bekend gemaakt of fb.
  • Zondag 25 mei om 10 uur des avonds verdwijnt de Sitenotice en kan men niet meer stemmen. De stemmen worden geteld. Dit wordt ook bekend gemaakt op fb.
  • Maandag 26 mei om 17 uur des avondsmiddags wordt de uitslag bekend gemaakt. Dit wordt ook bekend gemaakt op fb.
En gaan we fraude plegen? Wie krijgt dat 99.9% van de stemmen? Heil aan Sophia!
Tiz
9 apr 2014 18:00 (UTC)
Dan moet er denk ik wel bedacht worden of dit een 'centraal geleid' project gaat worden of dat iedereen op eigen houtje gaat schrijven. We kunnen natuurlijk niet volstaan met alleen maar de posters en de verkiezingen, d'r moet wat meer bij om het volk warm te houden en de opkomst hoog te houden. Interviews met lijsttrekkers misschien, en pagina's die partijprogramma's analyseren? Willen we échte onzin gaan schrijven of toch nog een redelijke parodie van normale verkiezingen? Герой Hens.png Советского Союза!
Een combinatie lijkt mij het beste. We gaan er niet op toezien wat iedereen erover schrijft, laat iedereen z'n gang maar. Zolang het een béétje samenhorigheid heeft. En zou je je sig alsjeblieft zo willen maken? Dan hebben we een pak minder codemikmak. Heil aan Sophia!
Tiz
9 apr 2014 19:28 (UTC)
Zo? Герой Hens.png Советского Союза! 9 apr 2014 20:51 (UTC)
De Lorem-Ipsumpartij heeft tenminste geen wollig taalgebruik, voor iedereen begrijpbare teksten. Tussen haakjes, is't niet 22 tot en met 25 mei? In België schijnt tot hetzelfde te betekenen als tot en met meen ik ooit eens gehoord te hebben. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 10 apr 2014 10:38 (UTC)
Jazeker, ik bedoel 22 tot en met 25 mei. Heil aan Sophia!
Tiz
10 apr 2014 10:49 (UTC)
Ik heb de eerste verkiezings-infopagina klaar, wat vinden jullie ervan? Heil aan Sophia!
Tiz
17 apr 2014 11:13 (UTC)
Ziet er goed uit, mooie poster ook. Alleen vind ik dat we onze kiezers toch niet kunnen tutoyeren? Deze verkiezingen zijn een zeer serieuze zaak. Герой Hens.png Советского Союза! 17 apr 2014 14:07 (UTC)
En Oncyclopedia is ook zeer serieus zeker? Maar de pagina is vrij te bewerken, dus maak gerust je aanpassingen. Ik heb wel een admin nodig die om 7.30 op 22 mei iets op de sitenotice wil zetten. Heil aan Sophia!
Tiz
17 apr 2014 16:54 (UTC)
Moet je op de 22e nog maar eens herhalen :P
17 apr 2014 23:26 (UTC)
Ik zal vandaag wel een nieuwsartikel schrijven dat de verkiezingen aankondigt, dan kunnen 'we' het ook op Facebook aankondingen en kan de race beginnen. Is er al een admin gevonden die op 22 mei 7.30 beschikbaar is? Герой Hens.png Советского Союза! 21 apr 2014 11:24 (UTC)
Ik was van plan om vandaag te beginnen met een OnNieuws-artikel door onze nieuwe verslaggever oorlogspolitiek Ad Rem, net terug van brugpensioen. Dit ging gaan over het partijcongres van het Badeendenfront Oncyclopolis. En ook nog een ander OnNieuws-artikel: Oplichters die zich voordeden als Microsoft eigenlijk een reclamestunt. Wel, jij mag dat artikel ook gerust schrijven (van het partijcongres). Of uiteraard een ander artikel over de verkiezingen (partijcongres van een andere partij of zo?). En Vsot liet al doorschemeren dat ie wel bereid is om dat te doen, als we maar een week voor 22 mei het nog eens vragen. Heil aan Sophia!
Tiz
21 apr 2014 13:23 (UTC)
Ik zat te denken aan een bericht/mededeling in de trend van "Verkiezingen over één maand!" met misschien een linkje naar jouw verkiezingensjabloon, zodat daarna iedereen zich vrij kan voelen om over zijn eigen partij(en) te schrijven omdat de campagne begonnen is. Als Sophia ons goed gezind is kunnen we voor elke partij in ieder geval toch wel één nieuwsbericht en één 'echt' artikel schrijven binnen een maand? Герой Hens.png Советского Союза! 21 apr 2014 13:46 (UTC)
Tuurlijk, dat is mijn plan. We kunnen wat samenwerken en alletwee als Ad Rem schrijven, of we kiezen alletwee iemand anders. Wanneer we een artikel schrijven voor OnNieuws over een partijcongres ofzo maken we ineens een artikel over de partij zelf (ik zorg wel voor de partijlogo's), en, indien we zin hebben, iets meer toelichting over hun partijcampagne (dan kunnen we linkjes zetten naar die pagina's op de verkziezingspagina). Heil aan Sophia!
Tiz
21 apr 2014 13:56 (UTC)
Wordt aan gewerkt. Mijn pseudoniem wordt Arie Pathisch; ik ben nu bezig met een algemene aankondiging van de verkiezingen. Герой Hens.png Советского Союза! 21 apr 2014 14:41 (UTC)
Ok, dan zal ik beginnen als Ad Rem (ik zal maar niet mijn andere pseudoniem 'Pseudo Niem' gebruiken) met het partijcongres van het Badeendenfront Oncyclopolis. Heil aan Sophia!
Tiz
21 apr 2014 14:50 (UTC)
Of nee, dat artikel zal vandaag niet meer lukken. Morgen dan! Heil aan Sophia!
Tiz
21 apr 2014 15:38 (UTC)

Vanaf 22 aprilBewerken

Gewoon, een beetje ordenen. Zouden jullie alstublieft hier ook even willen stemmen? Gewoon om te testen (wel een andere optie dan ik). Heil aan Sophia!

Tiz

22 apr 2014 16:52 (UTC)

Of het werkt niet, of het stemmen lukt me gewoon niet. MDV   Overleg 22 apr 2014 17:03 (UTC)

Wel, bij mij werkte het eerst niet, maar een paar uur later verscheen het ineens. Misschien is het gewoon een kwestie van tijd. Ik hoop maar dat het ooit zal werken, anders moeten we een andere manier verzinnen om de lezers te laten stemmen. En als het te veel tijd/werk in beslag neemt, is er een grotere kans dat ze 'foert' zeggen en het laten voor wat het is... Heil aan Sophia!

Tiz

22 apr 2014 17:57 (UTC)

PartijenBewerken

Ik zal voor dit project geen artikelen schrijven, dus veel te bepalen heb ik niet, maar een suggestie heb ik wel: waak voor incrowdfaal. Probeer de artikelen over de partijen begrijpelijk te maken, dit kan door dicht bij werkelijk bestaande partijen te blijven of door in de artikelen commentaar te leveren uit bekende onderwerpen uit de echte wereld. MDV   Overleg 23 apr 2014 15:17 (UTC)

Uiteraard, dat ga ik zeker proberen ("Wat willen jullie? Meer of minder koekjes!?"). Maar deze wiki wordt nog steeds gedeeld door Vlamingen/Belgen en Nederlanders, en mogen we niet alleen uit één standpunt werken. De humor moet toegankelijk en begrijpelijk zijn. Voor iedereen. Heil aan Sophia!
Tiz
24 apr 2014 14:17 (UTC)
Met dat laatste ben ik het zeker eens. Ik zou de aandacht daarom een beetje verdelen tussen Nederlandse en Vlaamse partijen. Ieder artikel voor iedereen begrijpelijk maken lukt toch niet. MDV   Overleg 24 apr 2014 15:58 (UTC)
Zeker wel! Ik wil juist fictieve partijen óm iedereen het te laten begrijpen. Ik wil niet voor elke partij een Oncyclopedische tegenhanger, zodat iedereen maar de helft van de verkiezingsgrappen begrijpt. Gewoon uitspraken en kleine dingen, iedereen kent toch die schandalen en zo! Heil aan Sophia!
Tiz
24 apr 2014 17:25 (UTC)
Ik ben de komende twee dagen 'dronken' en zal zondag nodig hebben om daarvan te 'herstellen' Ik ben dus even een weekendje Oncy-afwezig Герой   Советского Союза! 25 apr 2014 10:40 (UTC)
'Droken'? 't Zal wel een communist zijn zeker... Heil aan Sophia!
Tiz
25 apr 2014 13:58 (UTC)

Hoe werkt het nu?Bewerken

Op deze pagina kunnen gebruikers stemmen d.m.v. een bewerking. Ik vertrouw dan op alle actieve gebruikers om zo snel mogelijk elke stem uit dat bewerkingsvak te halen wanneer er wordt gestemd en de stem te verplaatsen naar een aparte pagina. Het liefst zou ik dat zelfs met bots zien gebeuren zodat het de RW niet stoort en toevallige voorbijgangers van de RW niet merken hoe het werkt. Heil aan Sophia!

Tiz

14 mei 2014 16:18 (UTC)