Oncyclopolis/OZWMF

Oncyvlag waved.png
Oncyclopolis


De OZWMF of Oncylopolis Zeer Waardevolle Mechanismen Fabriek wordt wel eens het "Silicon Valley van Oncyclopolis" genoemd. In deze fabriek worden toestellen gebouwd die het uiterlijk van een dagdagelijks voorwerp combineren met de inwendige technologie van de allerlaatste ontwikkelingen waartoe de mensheid in staat is.

LocatieBewerken

De locatie van OZWMF is geheim. Top secret. Eigenlijk zijn alle locaties in Oncyclopolis dat de facto, omdat alleen de inwoners elke dag weer in staat blijken om de voor hun voortbestaan noodzakelijke gebouwen terug te vinden. Maar gebouwen in de categorie "Top Secret" zijn zelfs voor Oncyclopedisten moeilijk te vinden, tot groot ongenoegen van de betrokken personeelsdiensten: het werkverzuim is er indrukwekkend.

DoelBewerken

 
Assistent J.P. Baxter tijdens een doorbraak in een onderzoek bij OZWMF.

OZWMF ontwikkelt en produceert toestellen waarvan de functie niet altijd meteen duidelijk is, maar waarvan verondersteld wordt dat zij ooit een belangrijk tekort zullen invullen. Dit opzet geeft de ontwerpers een creatieve marge die zij in geen enkel ander bedrijf ooit zouden krijgen, zodat in ieder geval op imaginair gebied OZWMF absoluut marktleider is. De OZWMF werkt soms nauw samen met de technische afdelingen van de Oncycloversiteit om dit te bereiken.

ProductenBewerken

De producten van OZWMF zijn op zicht niet te onderscheiden van dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals een kam, een schroefje, of een koffiekop. Het grote verschil zit in het inwendige mechanisme, en het functioneren daarvan.

De SCHROEFBewerken

Het pronkstuk van OZWMF is de SCHROEF, een uitvinding die zij niet zonder enige trots met hoofdletters schrijven. Ogenschijnlijk een zoveelste variant op de van oudsher bekende ordinaire schroef, bevat dit juweeltje een staaltje van fijne mechanica waarvoor de meest geraffineerde Zwitser moet passen.

De KoffiekopBewerken

Ook de OZWMF Koffiekop laat niet meteen haar geheim los, en kan zelfs gebruikt worden om er gewoon koffie uit te drinken. Echter, hiermee zou men afbreuk doen aan de inspanningen van de ingenieurs van OZWMF, die nooit nalaten de argeloze gebruiker te wijzen op de hoofdletter die hun Koffiekop onderscheidt van de koffiekop.

De KamBewerken

Bij OZWMF is zelfs een kam niet wat het lijkt. Dit biologisch experiment illustreert de voorsprong die de staf van OZWMF bereikt heeft op het gebied van biotechnologie. Wie het voorrecht heeft gehad om aanwezig te zijn bij de proefnemingen van de OZWMF-Kam, aarzelt om een gewone kam op te pakken, laat staan om ermee in de buurt van het hoofd te komen.

SollicitatiesBewerken

Wie een tekort aan degelijke schoolresultaten pleegt te compenseren met een teveel aan creatieve verbeelding, raden wij aan om eens te solliciteren bij OZWMF. Hoewel het terrein zo goed als onvindbaar is, kan men er geraken mits na aankomst per bus de portier van het busstation "Geen dienst" het juiste bedrag in de handen te stoppen. Deze portier, wiens loon volledig ten laste is van OZWMF, begeleidt dan persoonlijk de sollicitant naar het terrein van OZWMF.