Overleg categorie:Oncyclopedia Klassiekers

Active discussions

Een artikel komt niet zomaar in de lijst van Oncyclopedie Klassiekers - want ere wie ere toekomt! Een artikel moet aan bepaalde criteria voldoen, of enkele daarvan:

  • Vaak geciteerd worden (liefst op kenmerkende wijze); vb.: Johan Cruijff.
  • Vaak voorkomen op pagina's waar het onderwerp niets mee te maken heeft, maar gewoon eens komt opduiken; vb.: appeltaart.
  • Gekend zijn door bepaalde grappen, die niet per se op vele pagina's moeten voorkomen, maar toch bij iedereen gekend zijn; vb.: Rita Verdonk.

EmoBewerken

Zou Emo niet ook in deze categorie kunnen vallen? Ik vind het er een goed genoeg artikel voor. --Dennyboy1997 (overleg) 29 apr 2010 09:47 (UTC)

't Is maar dat het artikel in kwestie, en het onderwerp erbij, door de meer ervaren Oncyclopedisten stilaan min of meer als afgezaagd beschouwd wordt, en vooral leuk was om naar te linken toen de Oncy nog niet veel artikels had. Voor de nieuwere bijdragers kan het misschien wel nog iets hebben, natuurlijk.     Lambic Ptoïng     29 apr 2010 11:25 (UTC)

Koda KumiBewerken

Zou Koda Kumi niet in deze categorie vallen? Want er zijn veel verwijzingen naar deze pagina en ze wordt vaak onder de hak genomen.... LemonLime (overleg) 20 dec 2012 09:55 (UTC)

Misschien, misschien... --Tiz--  20 dec 2012 10:01 (UTC)
Het zijn vooral verwijzingen op sjablonen. Vroeger zijn het er nog veel meer geweest, maar toen was de oncy veel kleiner en gingen admins klagen dat er teveel Japanse elementen op de Oncy stonden. De meeste linkjes naar Koda Kumi en YUI werden weggegooid door een moderator. Om een of andere reden heft hij ze niet allemaal weggehaald. Dr. Gero en [[Adolf[Witlof]] hoorden bij dezelfde reeks, maar daar is nog minder van overgebleven. MDV   Overleg 20 dec 2012 10:07 (UTC)
Hmmm, dan is het misschien handiger als we Japan of J-pop in de lijst opnemen, want die komen ook vaak voor. LemonLime (overleg) 20 dec 2012 10:11 (UTC)
Wel, dat moet je aan een admin vragen. We willen natuurlijk ook niet dat die cat vol komt te staan. --Tiz--  20 dec 2012 10:16 (UTC)
Ik denk dat het volstaat om YUI in de categorie te zetten. Japan lijkt me niet zo'n goede. Japan is een groot land en een onderwerp dat overal wel aandacht krijgt. Dat in het Nederlands taalgebied onbekende J-popartiesten hier zoveel aandacht krijgen is wel typisch iets van de oncy. Van mij mag je Koda Kumi en J-pop in deze categorie plaatsen, maar ik denk niet dat de andere gebruikers er blij mee zullen zijn. Je kan het niet weten, en de meeste oncyclopedisten zullen het misschien niet eens meegemaakt hebben. Maar je trekt door dit onderwerp aan te kaarten een beetje een beerput open. Over dit onderwerp is knallende ruzie gemaakt. Het lijkt me beter om er niet weer aan te beginnen. Aan de andere kant, het is al zo lang terug dat we er nu eigenlijk wel normaal over moeten kunnen doen. MDV   Overleg 20 dec 2012 10:19 (UTC)
Dat tijdperk is voorbij, maar tegenwoordig is het een magneet aan verschillende opinies om echt "de top-artikelen" aan te wijzen. Zo kun je (ik noem nu maar even wat) alle artikelen van Lambic er wel in donderen als je het zou beoordelen op kwaliteit van het schrijven en opmaaak. Zo komen we nog nergens. Dit zijn eerder artikelen die uit de beginjaren komen. Tegnwoordig zijn er wat bijgekomen en daarvanuit zijn er geen nieuwe artikelen aan toegeviegd tot die categorie. Ik heb in ieder geval niet zo'n zin c.q. goesting om te moeten gaan debatteren welke artikelen er nu in zouden moeten, dus op dat vlak lijkt het me verstandig om het te laten rusten. Zeker als je kijkt naar het woord "klassiekers", welke ik verbind met "gouwe ouwe". Anderzijds zou ik Goethe er wel in zien. Dat is toch immers het fundament geweest voor de term "kilometerartikel"...maar goed.    20 dec 2012 13:19 (UTC)
Terugkeren naar de pagina "Oncyclopedia Klassiekers".