Even wat rotzooi opgeruimd. Jullie lullen teveel! 17 jul 2007 18:47 (UTC)
Archiefje 1!
Nog meer rotzooi opgeruimd! Cruor |-| Heet van de naald! 19 sep 2007 07:06 (UTC)
Archiefje 2!

En nu ruim ik wat oude troep op, omdat ik heb begrepen dat je... weg ging? :'(

18 feb 2008 15:12 (UTC)

Archiefje 3!
Wederom opgeruimd, omdat het wat vreemd is mijn overlegpagina met oude berichten vol te zien
Archiefje 4!


Geachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
SCHRIJF!
  • Oncyclopedia is in staat van beleg. Dat betekent dat de noodtoestand is uitgeroepen. Alle macht aan de admins, die naar eigen goeddunken zullen handelen in het belang der Oncyclopedia en hare aardappeligheid Sophia. Wat dat betekent? Er zijn wat nieuwe admins zonder verkiezingen bijgekomen om de boel schoon te houden zonder afhankelijk te zijn van de admins die in diepe slaap verkeren, bij gebrek aan ridder (m/v) met paard. Sophia save Oncyclopolis.
  • Ook de relatie met 21 juni was van korte duur: 26 juni is nu de vaste partner van onze Hoofdpagina, voor zolang het duurt, natuurlijk (zei Napoleons Bonapartes mama: al: "Pourvou qu'ça doure!").
  • De winnaar van de Herfstkool 2018 is bekend: Lambic voegt met Badminton een vijftiende Pieperster toe aan zijn collectie. Op naar de Winterpeen Lentepieper 2019!
  • De OncyChef is al anderhalve eeuwigheid afgerond, en de jury heeft plechtig beloofd één dezer met een officieel eindresultaat tevoorschijn te komen. De twee in the running gebleven penneridders kijken in ontspannen verwachting uit naar de bevestiging van wat ze eigenlijk al weten, want dat is eigen aan de formule van deze schrijfwedstrijd. In de wandelgangen wordt intussen gefluisterd dat er een tweede editie in de maak ende op komst is... wordt achtervervolgd!
  • Omdat we gek zijn op voorgevels, hebben we een spik-splinter-spnieuwe etalage. HIER is te zien welke artikels de crème de la crème zijn en HIER kunt u helpen de etalage verder vorm te geven.
  • Volgens de automatische teller hebben we 3.097 artikels, maar in werkelijkheid wachten we nog in spanning op het drieduizendste artikel. De exacte hoeveelheid artikelen valt HIER te volgen.
  • Voor de meest ambitieuze kwaliteitscontrole die de Oncyclopedia ooit heeft meegemaakt, worden alle muggenneukers en mierenzifters opgeroepen zich HIER of HIER te melden.


Weest gegroet, oh waarde bezoeker
Maar maakt geen grappen over mijn moeder
Voelt u welkom, en OnVeilig
OnNieuwsonwaardig, Sophia geheiligd
Haikus, kaas en botervloten
Stalin, de FBI en gescheurde condomen
Geneuzel, gewasem, gestorven journalisten
Gerijm, gelul en Sophia's fascisten
Raven, kadavers, retteket
Allemaal nu, naar beter bed


Karl KerstmanBewerken

Cruor,

Ik stel je wijzigingen op prijs, zeker de taalkundige. Nu volgen enkele verduidelijkingen, maar geen kwaad woord;

Het huwelijk is al een sacrament, maar dit kan blijven staan. De verwijzing naar dié zak is toppie. Ik weet het evenwel nog niet zo van die Oncylopolische linguisten, ik zie ze er liever uit. Ome henk, ik bedenk misschien een passendere naam Langkoussum is waarschijnlijk ingegeven om het te ver-Noord-Nederlandsen?

Kortom, ik vind het een verdienstelijke aanvulling. Zeelt de Karper de Dentergem (overleg) 11 dec 2013 14:35 (UTC)

Dank voor de feedback. Langkoussum vond ik simpelweg wat historischer klinken dan Langkous, en Ome Henk kan uiteraard nog vervangen worden door Carolus Grootheuven Heuckeroth of elke andere naam. Als je het stukje van de linguïsten ziet lopen, dan haal je het er toch gewoon uit? Het blijft jouw artikel natuurlijk! Герой   Советского Союза! 11 dec 2013 14:57 (UTC)

Begroeten...Bewerken

Sinds wanneer begroeten we op de gebruikerspagina? :D Heil aan Sophia!

Tiz

16 dec 2013 18:35 (UTC)

Dit is de revolutie die Oncyclopedia legendarisch zal maken!
Of misschien moet ik gewoon wat beter opletten Герой   Советского Союза! 16 dec 2013 18:37 (UTC)

TzwaaitzauwzendfheertienBewerken

Dag beste mede-oncyclopediaverslaafde

Het is ondertussen weer 2014.


Meer valt hier eigenlijk niet over te zeggen, maar ik ga de traditie achterna (welja, traditie...) en ook dit jaar weer voel ik mij verplicht een woordje over het nieuwe jaar te zeggen.
Hoe 2014 er zal uitzien, hoe het zal gaan, weet niemand echt. Ik echter wel.
Ik zal dit jaar weer bijna alle 365 dagen achter een troosteloos computerscherm doorbrengen. Hier heb ik echter geen erg in...
Het begin van het nieuwe jaar zag er echter toch niet zo goed uit:

Hier, in Antwerpen, houdt ons Bartje aan en hebben we nog steeds een vuurwerkverbod. En ik vind dat nog steeds belachelijk.
We weten allemaal wel dat vuurwerk levens-, oog-, hand-, arm-, penis - en teengevaarlijk is, maar moet het daarom volledig worden verbannen? Gewoon mensen informeren van de gevaren en het verbieden op straat om vandalisme te voorkomen lijkt me toch genoeg?
Als mensen dan nog vuurwerk willen afsteken, is het hun eigen verantwoordelijkheid vind ik.
Dit jaar heb ik ook niet de moeite genomen om het vuurwerk te zien; vorig jaar ging ik naar de kaaien (oevers van de Schelde) om het vuurwerk te zien, maar dat leek me dit jaar verloren moeite. Een beetje zielig gemeentevuurwerk is het absoluut niet waard.
Je kon tot 350 euro boete krijgen als je nog maar vuurwerk op zak had! Je mag het wel kopen in een winkel, maar vanaf dat je de winkel buiten bent kunnen ze je aanhouden en eventueel zelfs in een cel stoppen, waardoor je het vuurwerk mist.

Daar zit je dan. 10! 9! 8! 7! 6! 5! 4! 3! 2! 1!!!   Doodse stilte...
Bij gebrek aan het lawaai van vuurwerk begin je dan maar te juichen en elkaar knuffels te geven. Ik, als vuurwerkliefhebber, zette dan maar Nederland 1 op, dat (volgens mij solidair met de Antwerpenaren) wat vuurwerk uitzond.

Gelukkig is er dan nog een ander nieuwjaarsgebruik dat niet is afgeschaft: sms'jes sturen. Voor veel mensen is dat dolle pret. Voor mij niet.
Ik heb namelijk maar een stuk of 14 contacten op m'n gsm, waarvan maar 4 ook mijn nummer hebben. Ik kreeg uiteindelijk twee sms'jes: van mijn zus en mijn beheerder.
Maarja, positief denken, vorig jaar had ik er maar één.
Oké, dat beurt niet op...

Zo, dat was het. Wees blij, treur niet omdat je de komende week alleen maar de restjes van oudejaar zal eten, en bovenal: SCHRIJF! Veel succes verder met de peen!

Vorig jaar sloot ik mijn speech af met een paar West-Vlaamse spreuken, en ik wou dat dit jaar weer doen, als er niet zo veel klachten waren van vele Nederlanders en ook sommige Vlamingen dat ze het niet konden verstaan.
Daarom geef ik dit jaar de vertaling van vorig jaar:


ALS JE MAAR PLEZIER HEBT
ALS JE MAAR TIJD HEBT
ALS JE MAAR GELUK HEBT
ALS JE MAAR GEEN RUZIE HEBT
Vertaling van de volgende twee regels viel niet te achterhalen
ALS JE MAAR GEZOND BENT
ALS HET MAAR GOED IS IN 2013 2014


HAPPY NEWYEAR EVERYONE!!!


HEIL AAN SOPHIA!


~

Tiz

1 jan 2014 20:15 (UTC)

100% Belg! Heil aan Sophia!
Tiz
6 apr 2014 17:33 (UTC)
Noemt een Nederlander een Nederlandstalige Belg eindelijk eens "Vlaming" in plaats van "Belg", en dan noemt die Vlaming zichzelf toch wel weer "Belg" zeker! Zo geraken we er nooit uit!     Lambic Ptoïng     6 apr 2014 22:36 (UTC)
Nou ja, Bicske. Heb je me ooit erop betrapt dat ik Henning, Tiz of jou uitschold voor "Belg"? Daarentegen kan ik op zeker een citaat vinden waarbij je het gehele Nederlandsche Volck degenereert tot Hollanders (al is dat in mijn geval niet onwaar). · Fey|Bart · Spamlijst 7 apr 2014 06:25 (UTC)
Het maakt toch niet uit of ik mijzelf "Belg" of "Vlaming" noem? Het komt toch op hetzelfde neer? Ik denk niet dat jullie ineens mij als een Waal gaan beschouwen. En sinds wanneer is "Belg" een scheldwoord? Dit is een onafhankelijke wiki, geen Vlaams-nationalistisch bolwerk! Ik vind niet dat hier zo'n politieke dingen moeten worden aangehaald. Hier, op de wiki, is het misschien beter om Vlaming te zeggen, maar wat maakt het ook uit? Heil aan Sophia!
Tiz
7 apr 2014 08:40 (UTC)
Is dit géén Vlaams-nationalistisch bolwerk?!?! Dan zeg ik bij deze mijn lidmaatschap op! Герой   Советского Союза! 7 apr 2014 10:47 (UTC)
Maak er misschien een communistisch bolwerk van... Heil aan Sophia!
Tiz
7 apr 2014 11:22 (UTC)
Sinds de val van de muur is het steeds moeilijker om daar nog volk voor te mobiliseren. Герой   Советского Союза!
Bouw die muur! Ik heb nog wel wat behanglijm en oud karton, voor als je het met papier maché wil doen... Heil aan Sophia!
Tiz
7 apr 2014 11:32 (UTC)
Hoi, ik reageer even om Nederland te vertegenwoordigen.
7 apr 2014 13:18 (UTC)

Nou, Tiz, "geen Vlaams nationalistisch bolwerk"? Dan heeft Bicske zijn werk niet goed uitgevoerd, maar hij en die andere bekende Vlaming zijn aardig separatistisch geaard. Persoonlijk ben ik het trouwens vooral eens met bovenstaande reactie van Vsot. Hij legt een gevoelige kwestie bloot. · Fey|Bart · Spamlijst 8 apr 2014 05:51 (UTC)

PwêpBewerken

Slordigheid in de datum blijkbaar. De pieper heb ik maar uit laten rekken tot 2 mei, dus je kan nog even verder. R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 20 apr 2014 15:46 (UTC)

CitatenBewerken

Ik geloof dat we de discussie over de citaten al in 2007 gevoerd hebben. Deze twee waren de bijl van Alzheimlich destijds kennelijk ontlopen. Wat ze daar deden? Hetzelfde als Mieke Maaike: een enigszins door de tijd ingehaalde en niet al te geslaagde poging tot humor zijn. Ik heb de citaten van Kapitein Overduidelijk en Johan Cruijff weggehaald omdat die twee zo vaak worden genoemd dat zij in mijn ogen een beetje ergerlijk beginnen te worden. Het citaat van Max Havelaar is wel leuk en relevant en blijft daarom staan. Goed zo? :) MDV   Overleg 2 mei 2014 10:40 (UTC)

Zeker, ik heb geen hard hoofd in dit soort dingen. Naar mijn idee valt het hele Japanse pop en animégebeuren binnen de Oncy (hoewel die strijd idd al gestreden is in een ver verleden) ook gewoon onder incrowd humor die alleen maar leuk/te snappen is door dat kleine percentage van het kleine percentage van de bevolking dat deze muziek/series kent. Laat me duidelijk zijn (en doen alsof het uitmaakt wat ik te zeggen heb): er mogen zoveel artikelen over dit soort handel zijn als komisch is, maar om ze naar andere artikelen te trekken vind ik overdreven en vaak wat misplaatst; de gemiddelde lezer heeft nog nooit van Yui en die Miku Maru (ofzo) gehoord. Maar goed, dat is een oude koe waar al over gesproken is en die we maar beter in de sloot kunnen laten zitten Герой   Советского Союза! 2 mei 2014 10:40 (UTC)
Je hebt zeker geen ongelijk hoor. Maar laten wij vooral geen oncywijde kruistocht tegen ongewenste inhoud van artikelen gaan voeren, dat leidt alleen maar tot een verziekte sfeer. Wat de onbegrijpelijkheid voor lezers die niet bekend zijn met het onderwerp betreft: dat geldt voor de meeste onderwerpen. Wie zekere middeleeuwse Vlaamse schilders of Franse filosofen niet kent zal ook weinig over de artikelen over hen begrijpen (zij zullen het waarschijnlijk ook niet eens lezen). Het was ooit een probleem dat onderwerpen als Japan en de vermaakindustrie oververtegenwoordigd waren op de Oncy, maar dat is simpelweg verleden tijd. Over K-pop zou ik me ook geen zorgen maken. Als je de artikelen die ik op het moment aan het schrijven ben loop ik sinds 2012 1/21 wat betreft artikelen over fantasie-onderwerpen en ook 1/21 wat betreft artikelen over entertainment. Het gaat goed met de Oncy. Zowel op het gebied van inhoud als op het gebied van onderwerpen. De problemen van toen komen niet terug.

PS: wie is Lennart Lammers eigenlijk? In de echte wereld dan. MDV   Overleg 2 mei 2014 10:59 (UTC)

De mythische eerste koning van Gelderland uiteraard. ;)
Ik doelde niet op de huidige situatie hoor, er ging gewoon even een oud belletje bij mij rinkelen vanuit de dagen waar ik mij nog erg stoorde aan de Japanse invasie. En zeg nou zelf, is wat Hollandse reggae niet duidelijk te verkiezen boven k-pop? :P. ( https://www.youtube.com/watch?v=JkBHFiStYrY ) Герой   Советского Союза! 2 mei 2014 11:00 (UTC)

Ach, die jellinekreggae van jou heeft wel wat. Dan luister ik ondertussen naar eskimomuziek voor hippies. MDV   Overleg 2 mei 2014 11:12 (UTC)

Dat is weer eens wat anders dan mijn Orthodoxe Liturgiëen ;) Герой   Советского Союза! 2 mei 2014 11:16 (UTC)

Wat leuk dat deze discussies ook volwassen zijn geworden in dat gat van 5 jaar.

2 mei 2014 11:36 (UTC)

Helaas is het met mijn slordige schrijfstijl in de discussies niet veel beter. MDV   Overleg 2 mei 2014 11:40 (UTC)
In dat opzicht zijn we ver gekomen toch, Vsot? Voor je het weet zit ik in pak de Oncy-woordvoerder uit te hangen tegen de NOS terwijl jij de omzet van Oncy-Sophia N.V. over 2020 berekend. Герой   Советского Союза! 2 mei 2014 11:45 (UTC)

Laatste bewerkingBewerken

Tot mijn spijt moet ik mededelen dat je laatste bewerking aan Betaaliban volgens de regels als niet wettelijk kan worden gezien. Het is dus aan ons (de jury) toegestaan om de laatste bewerking voor 23.00 uur te beoordelen en niet je laatste bewerking die je vandaag hebt gemaakt. Wij hebben dit al eens eerder gedaan, maar uiteraard kunnen we beslissen je gratie te verlenen. Heil aan Sophia!

Tiz

3 mei 2014 11:39 (UTC)

Zo de regels zijn zal de wind waaien, ik kon het iig proberen natuurlijk Герой   Советского Союза! 3 mei 2014 12:03 (UTC)

Bakje patat!Bewerken

tweede
 
Kroonprinspieper 2014

Hierbij ontvangt u de tweede prijs in de Pieperwedstrijd van de lente van 2014. Groeten namens de jury:

Tiz

, R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk en  Mister Roy  12 mei 2014 15:58 (UTC)

Verkiezingen 2014Bewerken

Bedankt voor je deelname bij de verkiezingen! Je OnNieuws-artikelen gaven een geweldige meerwaarde! Als bedankje mag, als je wil, dit op je GP zetten:

{{Gebruikersbox|#007F0E|#FFD800|[[Bestand:Oncyclopedische Naties.PNG|45px]]|Deze gebruiker deed actief mee met de verkiezingen van de [[Oncyclopedische Naties]] in 2014.}}

Heil aan Sophia!

Tiz

29 mei 2014 14:12 (UTC)

en jaaaaaBewerken

weer een jaar volwassener geworden. Mijn felicinotities en dat er maar 100 jaar mogen volgen in geluk, gezondheid en wijsheid en dat soort dingen. eereN .G .D   gelrevo 19 jun 2014 16:54 (UTC)

Gefeliciteerd Cruor. BHJ 19 jun 2014 17:56 (UTC)
Een deelnemende mededeling aan
Cruor
verstrekt door een even strenge als
rechtvaardige Oncyclopediabemanning.


Gefeliciteerd.
Deze korte maar krachtige verjaardagsode werd gezongen door het elvendertigkoppige Oncyclopedistenkoor onder de kundige maar enigszins verdwbaasde leiding van
Cruor


    Lambic Ptoïng     19 jun 2014 20:15 (UTC)
Het is me weer gelukt heren! Bedankt voor de felicitaties Герой   Советского Союза! 20 jun 2014 13:37 (UTC)
Waar blijft je traktaartie?BHJ 20 jun 2014 14:03 (UTC)

Oncyclopedia is jarig!Bewerken

Smakelijk!

Tiz

op 1 jul 2014 12:45 (UTC)

OncychefBewerken

EersteTweedeDerde

BHJ 17 aug 2014 16:14 (UTC)

Zomerkomkommertijd!Bewerken

Waarde Oncyclopedist,

Hierbij nodig ik u uit om mee te doen aan De Lange Groene Zomerkomkommer om zo de komkommertijd te overwinnen en om eeuwige roem te vergaren.
Schrijf het beste artikel naar uw eigen kunnen en laat u opnemen in de felbegeerde Galerij der Onsterfelijken.

De wedstrijd begint op 17 augustus en u kunt zich te allen tijde inschrijven en meedingen naar de trofee tot het einde van de wedstrijd.

Inschrijven kan hier!

Veel succes en hilariteit toewensend,

De juryR7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 17 aug 2014 19:11 (UTC)

TelepathieBewerken

Ik heb je artikel over Telepathie verplaatst naar je naamruimte.

21 aug 2014 16:17 (UTC)

Alsnog natuurlijk voor de winnaar een prijsBewerken

De hoofdprijs natuurlijkwel:

WOOOooooooooooooHOOOO!

2e 1e plaats
Zomerkomkommer 2014

  R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk
heeft een cadeau voor je!
Namelijk een lekker koekje.
Eet je het niet helemaal in één keer op?


En een koekje omdat je de winnaar bent en ik graag weer 's wat van je verneem. Gefeliciflapsdingest met het alsnog in ontvangst nemen dezer prijs! R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 8 nov 2014 19:44 (UTC)

Køt... R7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 9 nov 2014 15:14 (UTC)

Stemgerechtigden aller Lage Landen, verenigt u!Bewerken

De kandidaten voor de Lentepieper MMXVIII zijn binnen, maar de jury raakt maar niet samengesteld. Stem mee! Elke stem is welkom, en laat onze dierbare Oncy toe een stap voorwaarts te zetten richting Ideale Wereld.     Lambic Ptoïng     28 apr 2018 21:01 (UTC)

PieperkersjuryBewerken

Gestreden hebt gij niet, mijnen dierbaren, althans niet op een voor stervelingen waarneembare wijze, doch voelt gij lust om R7² bijstand te verlenen in het beoordelen der inzendingen?     Lambic Ptoïng     21 jul 2018 21:30 (UTC)