Eerste vergeten document


Geachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
SCHRIJF!
  • Oncyclopedia is in staat van beleg. Dat betekent dat de noodtoestand is uitgeroepen. Alle macht aan de admins, die naar eigen goeddunken zullen handelen in het belang der Oncyclopedia en hare aardappeligheid Sophia. Wat dat betekent? Er zijn wat nieuwe admins zonder verkiezingen bijgekomen om de boel schoon te houden zonder afhankelijk te zijn van de admins die in diepe slaap verkeren, bij gebrek aan ridder (m/v) met paard. Sophia save Oncyclopolis.
  • Ook de relatie met 21 juni was van korte duur: 26 juni is nu de vaste partner van onze Hoofdpagina, voor zolang het duurt, natuurlijk (zei Napoleons Bonapartes mama: al: "Pourvou qu'ça doure!").
  • De winnaar van de Herfstkool 2018 is bekend: Lambic voegt met Badminton een vijftiende Pieperster toe aan zijn collectie. Op naar de Winterpeen Lentepieper 2019!
  • De OncyChef is al anderhalve eeuwigheid afgerond, en de jury heeft plechtig beloofd één dezer met een officieel eindresultaat tevoorschijn te komen. De twee in the running gebleven penneridders kijken in ontspannen verwachting uit naar de bevestiging van wat ze eigenlijk al weten, want dat is eigen aan de formule van deze schrijfwedstrijd. In de wandelgangen wordt intussen gefluisterd dat er een tweede editie in de maak ende op komst is... wordt achtervervolgd!
  • Omdat we gek zijn op voorgevels, hebben we een spik-splinter-spnieuwe etalage. HIER is te zien welke artikels de crème de la crème zijn en HIER kunt u helpen de etalage verder vorm te geven.
  • Volgens de automatische teller hebben we 3.097 artikels, maar in werkelijkheid wachten we nog in spanning op het drieduizendste artikel. De exacte hoeveelheid artikelen valt HIER te volgen.
  • Voor de meest ambitieuze kwaliteitscontrole die de Oncyclopedia ooit heeft meegemaakt, worden alle muggenneukers en mierenzifters opgeroepen zich HIER of HIER te melden.

Daar zijn we weer! En de eerste die een berichtje post krijgt een lekkere taart! K>A<Z Flauw.PNG The Greatest Show on Earth! 24 jul 2009 18:47 (UTC)

Vraagteken.png Alsjeblieft!
Henk de Vries heeft een AIDS OnSomeface.png voor je.
Veel succes ermee!
Sorry, de verleiding was te groot Em12.png '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 24 jul 2009 18:59 (UTC)
... K>A<Z Flauw.PNG The Greatest Show on Earth! 24 jul 2009 19:14 (UTC)
Amai! Een schone oveleg??? MOET GEVIERD WORDEN!!!!! //Roye*Mijn gezooi!*Designs!*7777777\\ 24 jul 2009 20:16 (UTC)
Appeltaart.jpg Een geluksvogel
moet je iets bekennen...
//Roye*Mijn gezooi!*Designs!*7777777\\ heeft appeltaart voor je!
Eet hem nu hij nog warm is!
BURP!
Appeltaart.jpg Ik
moet jullie iets bekennen...
//Roye*Mijn gezooi!*Designs!*7777777\\ had appeltaart voor me!
Maar ik heb hem al opgegeten!

K>A<Z Flauw.PNG The Greatest Show on Earth! 25 jul 2009 11:29 (UTC)

JippieBewerken

Ik ben terug! Oké, waar is de taart? K>A<Z   The Greatest Show on Earth! 31 aug 2009 07:59 (UTC)

Jarig.....Bewerken

Deze korte maar krachtige verjaardagsode werd gezongen door het elvendertigkoppige Oncyclopedistenkoor onder de kundige maar enigszins verdwbaasde leiding van
Kazzy


Jarig he? Met een zachte G? Gefeliciteerd? Ook met een zachte G? Jippie? Ook met een zachte...j. Hoera, ook met een zachte..... euh, r. Gefeliciteerd. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 30 sep 2009 14:49 (UTC)

Gefeliciflapstaart! 유유유ΞΞΞΞ @ 30 sep 2009 16:06 (UTC)
Gefeliciteerd! En, ben je nu ouder dan ik (want dat kan ik niet hebben)? :P Woverlegei 30 sep 2009 16:08 (UTC)
Gefeliciteerd! Hier een verjaardagsstropwafel   Aeno Overleg   30 sep 2009 16:35 (UTC)
  Zozo....
Aeno Overleg  
heeft een lekkere
stroopwafel voor je!


En wat is de bekomen leeftijd als ik vragen mag? {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 30 sep 2009 16:59 (UTC)
Geburtstag? Genau! Gefeliciteerd | Cartoonist | Contact | World | 30 sep 2009 17:30 (UTC)
Ne goeie!, en 'k heb meteen het verjaardagssjabloon wat aangevuld, want Roye had de gebruiksaanwijzing niet goed gelezen. Of heeft dat sjabloon er nog geen? Even kijken dan.     Lambic Ptoïng     30 sep 2009 19:38 (UTC)
Simpel een gevalletje van vergeetheidsirritatie. Woord van 2 november. Enne, hoe kan het dan dat ik de voorgaande keren de naam wel had opgeschreven? 't Lijkt mij niet dat ik de instructies niet gelezen zou hebben... {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 30 sep 2009 19:45 (UTC)
Niet iedereen is perfect. {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye 30 sep 2009 19:48 (UTC)
HAP KAUW SLIK! 13 stroopwafels, ik bedoel, jaren! K>A<Z   The Greatest Show on Earth! 1 okt 2009 13:03 (UTC)
Felicitad por ora dei anniversera! | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 1 okt 2009 13:30 (UTC)
Oui oui, je prende another piece of vloai. Met K>A<Z   The Greatest Show on Earth! 2 okt 2009 17:37 (UTC)

Groeten vanuit Petropavlovsk KamtsjatskiBewerken

Voor de dapperen: het

Koolzaad 2009

Prijsje hier, 4tje hier, nummer 4 hier, prijs hier! Het doosje liegt zeer zelden... dat weten wij nou eenmaal. Gefeliciteerd! Wees er trots op! Namens de voltallige jury: {{#icon:R7av.png|center|18|Gebruiker:Roye7777777}} - Gezooi - Garage - Uitspraken - Roye, Write on! L. Catepé - Mess - Log en eereN .G .D   gelrevo.

Kijk uit voor paradoxale prijzen. Zo zou je kunnen redeneren dat Koolzaad nog beter is dan een Kool! AAAAAAAAA! Gflictrd. Ah shit. Kapott -tots! | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 11 okt 2009 07:19 (UTC)

!staalp ed4-, wuaW K>A<Z   The Greatest Show on Earth! 11 okt 2009 08:10 (UTC)

!tsreKBewerken

 

Kazzy

Ach. waroom niet? Waarom eigenlijk wel?

PeenBewerken

Dank je dat je op z'n minst gereageerd hebt. 'k Had hem anders zo gelaten... | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 4 jan 2010 16:47 (UTC)

  Als. Sergeant b/H Danzegger en Jan Rap BV
heeft een cadeau voor je!
Namelijk een lekker koekje.
Eet je het niet helemaal in één keer op?


Biedt d'uwen aan!Bewerken

Beste Kazzy,

Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik de Nederlandse Vertaler in het Foreign Office Project. Zoals je misschien ook hebt meegekregen, is er om dit project en om de rol van ondergetekende veel te doen. Gezegd is dat ik de Oncyclopedia niet kan vertegenwoordigen, omdat ik dingen op mijn eigen houtje doe.
Omdat het Foreign Office Project juist wél bedoeld is als een verzameling van Oncyclopedia's, is mijn persoonlijke conclusie dat ik de gebruikers meer moet betrekken. - NB: Voor sceptici die nu denken "alweer" belazerd te worden, lees a.u.b. het hele bericht.
Dit betekent in de eerste plaats dat ik graag van de goegemeente wil horen. Zo hoor ik het graag als je iets op je lever hebt, zoals een suggestie, of als je graag een artikel wil voordragen ter vertaling.
Dus schroom niet om naar de Mess toe te stappen met een bericht. Biedt uw'artik'len aan!
Ook belangrijk is om te melden dat ik, zodra de lucht geklaard is, ik in de Assemblée Internationale meld dat Cartoonist Henning de rechtmatige Ambassadeur der Oncyclopedia Neerlandica is en dat ik dus enkel de vertaler ben.
Dus, nogmaals, schroom niet betrokken te raken bij het Foreign Office Project. De steun is hard nodig.

Lars863 | Vertaler | 15 jan 2010 21:07 (UTC)
Write on! L. Catepé - Mess - Log

VerhuizingBewerken

Ik weet niet of je de Sitenotice al gezien hebt, maar als je je bewerkingen (artikelen enzo) wilt bewaren, sla deze dan even ergens anders op. Alle bewerkingen VANAF 13 april zullen verloren gaan in verband met de verhuizing. Zie het forum voor meer info.  oye.·. 18 apr 2010 09:59 (UTC)

Intussen is de fatale back-updatum opgeschoven naar kweetniewanneer, maar hou je bewerkingen toch maar bij! De<Mncy ligt dus redelijk stil, en ikzelf doe alvast geen "belangrijk" werk: voornamelijk wat welkom heten van nieuwe Oncyclopedisten, en wat kwistig zijn met wadw- en weg-sjablonen, vooral omdat het veruit de enige onderhoudssjablonen zijn die ik kan onthouden. 't Zal beteren met ouder te worden, zoals wijlen mijn opa vanaf zijn 80ste placht te zeggen...     Lambic Ptoïng     19 jun 2010 22:18 (UTC)
Waarde Oncyclopedist,

Hierbij nodig ik u uit om mee te doen aan De Lange Groene Zomerkomkommer om zo de komkommertijd te overwinnen en om eeuwige roem te vergaren.
Schrijf het beste artikel naar uw eigen kunnen en laat u opnemen in de felbegeerde Galerij der Onsterfelijken.

De wedstrijd begint op 17 augustus en u kunt zich te allen tijde inschrijven en meedingen naar de trofee tot het einde van de wedstrijd.

Inschrijven kan hier!

Veel succes en hilariteit toewensend,

De juryKom, kommer!Bewerken

Ik wil niet te opdringerig zijn, maar je hebt nu nog één dag de tijd. 24 juli eindigt de komkommer nl..  oye.·. 23 jul 2010 11:37 (UTC)

NEE!

Gediskwalificeerd
Zomerkomkommer 2010

Het was al direct duidelijk, niet echt een artikel geworden. Er zijn al een stuk of 2 teruggetrokken wegens de vakantie... namens de jury,  oye.·., Dennis (O B @ ) en 유유유ΞΞΞΞ @ 25 jul 2010 10:03 (UTC)

Járig...Bewerken

Maar...hoezo is er feest? O ja! Omdat Kazzy vandaag jarig is!
Van harte gefeliciteerd en mogen er nog een hele hoop jaren bij komen!

Enne...mag die dansende kat ook nog een beetje slagroom? Dan houdt 'ie zich rustig...hopelijk...

Wel, van harte gecondoleerd met je verjaardag... *zucht* weer een jaar dichter bij de do... eh, wacht eens, horen verjaardagen geen feest te zijn? Zou best eens kunnen... als iemand met bewijzen komt trakteer ik diegene op appeltaart.  oye.·. 1 okt 2010 16:59 (UTC)

PeentBewerken

Je kunt je nog gewoon inschrijven. Die begindatum is alleen om de duur van de wedstrijd als "twee weken en een beetje" te maken. Misschien moet ik dat even aanpassen.    21 dec 2012 23:02 (UTC)

KM3.0Bewerken

 Deze gebruiker is Korporaal (con  bij de Oncyclopedische Krijgsmacht in de orde van Sophia en Oncyclopolis.

In verband met een nieuwe Krijgsmacht zijn de rangen veranderd. De oude rangen zijn niet meer geldig. Vanaf heden gebruik je het KM-sjabloon. Jouw rang is naar eigen onderzoek nu Korporaal. Gebruik {{KM|D2}} (indien ik het oude sjabloon nog niet vervangen heb) en zie voor de uitleg wat deze D2 inhoudt hier. Groet van de bot van R7 Polaroyd7   Staying focused! 28 feb 2013 21:44 (UTC)

PieperkersjuryBewerken

Gestreden hebt gij niet, mijnen dierbaren, althans niet op een voor stervelingen waarneembare wijze, doch voelt gij lust om R7² bijstand te verlenen in het beoordelen der inzendingen?     Lambic Ptoïng     21 jul 2018 21:30 (UTC)