Geachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
SCHRIJF!
  • Oncyclopedia is in staat van beleg. Dat betekent dat de noodtoestand is uitgeroepen. Alle macht aan de admins, die naar eigen goeddunken zullen handelen in het belang der Oncyclopedia en hare aardappeligheid Sophia. Wat dat betekent? Er zijn wat nieuwe admins zonder verkiezingen bijgekomen om de boel schoon te houden zonder afhankelijk te zijn van de admins die in diepe slaap verkeren, bij gebrek aan ridder (m/v) met paard. Sophia save Oncyclopolis.
  • Ook de relatie met 21 juni was van korte duur: 26 juni is nu de vaste partner van onze Hoofdpagina, voor zolang het duurt, natuurlijk (zei Napoleons Bonapartes mama: al: "Pourvou qu'ça doure!").
  • De winnaar van de Herfstkool 2018 is bekend: Lambic voegt met Badminton een vijftiende Pieperster toe aan zijn collectie. Op naar de Winterpeen Lentepieper 2019!
  • De OncyChef is al anderhalve eeuwigheid afgerond, en de jury heeft plechtig beloofd één dezer met een officieel eindresultaat tevoorschijn te komen. De twee in the running gebleven penneridders kijken in ontspannen verwachting uit naar de bevestiging van wat ze eigenlijk al weten, want dat is eigen aan de formule van deze schrijfwedstrijd. In de wandelgangen wordt intussen gefluisterd dat er een tweede editie in de maak ende op komst is... wordt achtervervolgd!
  • Omdat we gek zijn op voorgevels, hebben we een spik-splinter-spnieuwe etalage. HIER is te zien welke artikels de crème de la crème zijn en HIER kunt u helpen de etalage verder vorm te geven.
  • Volgens de automatische teller hebben we 3.097 artikels, maar in werkelijkheid wachten we nog in spanning op het drieduizendste artikel. De exacte hoeveelheid artikelen valt HIER te volgen.
  • Voor de meest ambitieuze kwaliteitscontrole die de Oncyclopedia ooit heeft meegemaakt, worden alle muggenneukers en mierenzifters opgeroepen zich HIER of HIER te melden.

ArchiefBewerken

OpgeruimdBewerken

Zo, ik heb het even voor je gedaan, is makkelijker.

16 dec 2013 12:55 (UTC)

thanks! Ik begreep er werkelijk niks van...  Mrlordolle 25 dec 2013 17:19 (UTC)
In het archief staat wat je verkeerd deed MVG Mister Roy  28 dec 2013 20:51 (UTC)
Thanks Roy! Mrlordolle 30 dec 2013 09:07 (UTC)

TzwaaitzauwzendfheertienBewerken

Dag beste mede-oncyclopediaverslaafde

Het is ondertussen weer 2014.


Meer valt hier eigenlijk niet over te zeggen, maar ik ga de traditie achterna (welja, traditie...) en ook dit jaar weer voel ik mij verplicht een woordje over het nieuwe jaar te zeggen.
Hoe 2014 er zal uitzien, hoe het zal gaan, weet niemand echt. Ik echter wel.
Ik zal dit jaar weer bijna alle 365 dagen achter een troosteloos computerscherm doorbrengen. Hier heb ik echter geen erg in...
Het begin van het nieuwe jaar zag er echter toch niet zo goed uit:

Hier, in Antwerpen, houdt ons Bartje aan en hebben we nog steeds een vuurwerkverbod. En ik vind dat nog steeds belachelijk.
We weten allemaal wel dat vuurwerk levens-, oog-, hand-, arm-, penis - en teengevaarlijk is, maar moet het daarom volledig worden verbannen? Gewoon mensen informeren van de gevaren en het verbieden op straat om vandalisme te voorkomen lijkt me toch genoeg?
Als mensen dan nog vuurwerk willen afsteken, is het hun eigen verantwoordelijkheid vind ik.
Dit jaar heb ik ook niet de moeite genomen om het vuurwerk te zien; vorig jaar ging ik naar de kaaien (oevers van de Schelde) om het vuurwerk te zien, maar dat leek me dit jaar verloren moeite. Een beetje zielig gemeentevuurwerk is het absoluut niet waard.
Je kon tot 350 euro boete krijgen als je nog maar vuurwerk op zak had! Je mag het wel kopen in een winkel, maar vanaf dat je de winkel buiten bent kunnen ze je aanhouden en eventueel zelfs in een cel stoppen, waardoor je het vuurwerk mist.

Daar zit je dan. 10! 9! 8! 7! 6! 5! 4! 3! 2! 1!!!   Doodse stilte...
Bij gebrek aan het lawaai van vuurwerk begin je dan maar te juichen en elkaar knuffels te geven. Ik, als vuurwerkliefhebber, zette dan maar Nederland 1 op, dat (volgens mij solidair met de Antwerpenaren) wat vuurwerk uitzond.

Gelukkig is er dan nog een ander nieuwjaarsgebruik dat niet is afgeschaft: sms'jes sturen. Voor veel mensen is dat dolle pret. Voor mij niet.
Ik heb namelijk maar een stuk of 14 contacten op m'n gsm, waarvan maar 4 ook mijn nummer hebben. Ik kreeg uiteindelijk twee sms'jes: van mijn zus en mijn beheerder.
Maarja, positief denken, vorig jaar had ik er maar één.
Oké, dat beurt niet op...

Zo, dat was het. Wees blij, treur niet omdat je de komende week alleen maar de restjes van oudejaar zal eten, en bovenal: SCHRIJF! Veel succes verder met de peen!

Vorig jaar sloot ik mijn speech af met een paar West-Vlaamse spreuken, en ik wou dat dit jaar weer doen, als er niet zo veel klachten waren van vele Nederlanders en ook sommige Vlamingen dat ze het niet konden verstaan.
Daarom geef ik dit jaar de vertaling van vorig jaar:


ALS JE MAAR PLEZIER HEBT
ALS JE MAAR TIJD HEBT
ALS JE MAAR GELUK HEBT
ALS JE MAAR GEEN RUZIE HEBT
Vertaling van de volgende twee regels viel niet te achterhalen
ALS JE MAAR GEZOND BENT
ALS HET MAAR GOED IS IN 2013 2014


HAPPY NEWYEAR EVERYONE!!!


HEIL AAN SOPHIA!


~

Tiz

1 jan 2014 20:15 (UTC)

-Jij ook nog een fijn nieuwjaar Tiz ! Mrlordolle 1 jan 2014 20:25 (UTC)

jarigBewerken

Gefeliciteerd mezelf!!!  Mrlordolle 9 mrt 2014 07:39 (UTC)

Gelukkige verjaardag! Wel jammer voor jou dat dit precies de dag is waarop de bots terug opduiken... Heil aan Sophia!
Tiz
9 mrt 2014 09:25 (UTC)

AchterhuisBewerken

Heb jij je OnBoek al af en mag de genadeloze bijl van de spellingcontrole erdoor gaan, of ben je nog bezig? Heil aan Sophia!

Tiz

14 jun 2014 11:01 (UTC)

Hallo Tiz!! Lang niet gespreuken zeg... Ik ben de puntjes op de i an t zetten! Heil Sophia! Mrlordolle 14 jun 2014 13:16 (UTC)

Oncyclopedia is jarig!Bewerken

Smakelijk!

Tiz

op 1 jul 2014 12:45 (UTC)

een jaar! (en 26 dagen)Bewerken

Gens Oncyclopedius! Ik ben nu alweer meer dan een heel jaar trots burger de la Oncyclopedia! Hier ben ik erg blij mee, Oncyclopedia is de meest nuttige onnuttige tijd besteding :)

Hopelijk komen er nog vele jaren bij!!! Even een pracht citaat door mijzelf!

Dankjullie voor alle support tijdens dit jaar, het was nodig ;)  Mrlordolle 24 jul 2014 20:12 (UTC)

Zomerkomkommertijd!Bewerken

Waarde Oncyclopedist,

Hierbij nodig ik u uit om mee te doen aan De Lange Groene Zomerkomkommer om zo de komkommertijd te overwinnen en om eeuwige roem te vergaren.
Schrijf het beste artikel naar uw eigen kunnen en laat u opnemen in de felbegeerde Galerij der Onsterfelijken.

De wedstrijd begint op 17 augustus en u kunt zich te allen tijde inschrijven en meedingen naar de trofee tot het einde van de wedstrijd.

Inschrijven kan hier!

Veel succes en hilariteit toewensend,

De juryR7 •   • je maintiendrai •   • FAQk 17 aug 2014 19:11 (UTC)

ArchiefBewerken

Euhm, wat was precies je doel hier?

6 apr 2015 23:06 (UTC)

Oh haha, m'n naam niet op t internet makkelijk verkrijgbaar stellen. Je weet maar nooit  Mrlordolle 7 apr 2015 15:22 (UTC)
Dat was althans het doel  Mrlordolle 7 apr 2015 15:34 (UTC)

O?Bewerken

Ehh...

14 apr 2015 10:42 (UTC)

Via IP adres, dus zonder mn account aangezien die ik nog ooit nodig kan hebben.  Mrlordolle 14 apr 2015 10:32 (UTC)
Van m'n school dacht ik, maar daar ben ik niet zeker over.  Mrlordolle 14 apr 2015 10:33 (UTC)

Stemgerechtigden aller Lage Landen, verenigt u!Bewerken

De kandidaten voor de Lentepieper MMXVIII zijn binnen, maar de jury raakt maar niet samengesteld. Stem mee! Elke stem is welkom, en laat onze dierbare Oncy toe een stap voorwaarts te zetten richting Ideale Wereld.     Lambic Ptoïng     28 apr 2018 21:17 (UTC)

PieperkersjuryBewerken

Gestreden hebt gij niet, mijnen dierbaren, althans niet op een voor stervelingen waarneembare wijze, doch voelt gij lust om R7² bijstand te verlenen in het beoordelen der inzendingen?     Lambic Ptoïng     21 jul 2018 21:30 (UTC)