Pretpark

Een pretpark is een park vol met pret.
~ Kapitein Overduidelijk over pretparken

Een voorbeeld van een klein pretparkje.

Een pretpark is een plaats (meestal eentje die goed bereikbaar is en niet steeds wegloopt) waar mensen die niks beter te doen hebben en zich blijkbaar niet zelf kunnen vermaken naar toe gaan om zich vol te vreten en daarna alles uit te kotsen in zogeheten attracties. Sommige mensen vinden dit erg gezellig en betalen er zelfs geld voor. Er zijn ook themaparken voor pietluttige mensen die het beste van het beste willen. Uit nader onderzoek blijkt dat themaparken een thema hebben, desondanks verklaart dat niet waarom mensen er dan toch naar toe gaan (en er vaak meer geld voor betalen).

AttractiesBewerken

Attracties zijn dingen die je maaginhoud via je slokdarm in het gezicht van andere mensen dumpen. Er zijn veel verschillende atracties:


 1. Achtbanen: De meest voorkomende soort. Het zijn gewoon karretjes die over een rails heenrijden. Blijkbaar de grootste kotsoorzaak.
 2. Draaimolens of carousel: Ronddraaiende platen met paardjes of ander kinderachtig spul erop. Wordt met uitsterven bedreigd (de draaimolens, niet de paarden).
 3. Kraampjes: Gebouwtjes waar je dingen kunt kopen, zoals eten. Spekkerd's persoonlijke favoriet (eigenlijk alleen omdat hij niet in de andere attracties past).
 4. Waterattracties: Meestal hetzelfde als achtbanen, maar dan op water. Je wordt hier erg nat van. Het is nog onbekend hoe dat komt, maar er zijn wetenschappers die menen dat het door het water komt.
 5. Reuzenraderen (of hoe je het ook mocht schrijven): Hetzelfde als een draaimolen, alleen veel groter, gekanteld en zonder paardjes maar met banken.
 6. Simulaties: Een hoop banken of stoelen bij elkaar die bewegen op een filmpje en soms in combinatie met 3D-brillen. Kan dodelijk zijn als er met stoelen gegooid wordt.
 7. Dinges: Die ene dingen die zo doen.

Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar dit zijn de meest voorkomende.

ThemaparkenBewerken

Themaparken zijn parken gebaseerd op thema's, zoals een piratenpark, feeënpark, paardenpark, wonderpark of Linkin Park. Naar themaparken kun je alleen maar gaan als je deze stappen volgt:

 • Ga naar je moeder of vrouwelijke voogd. (indien niet mogelijk, hou dan maar op)
 • Ga net zolang zeuren totdat je mag.

Als je toch niet mag, volg dan de volgende stappen:

 • Pak een honkbalknuppel.
 • Sla je moeder op de grond (niet te hard, ze moet nog in leven zijn).
 • Beging met een tondeuse haar haar af te scheren. Als ze al kaal is, gebruik dan haargroeimiddel.
 • Lach haar uit om haar domme kapsel totdat ze zo geïrriteerd raakt dat ze je laat gaan.

Als dat ook niet werkt, dan volg dan deze stappen.

 • Pak de honkbalknuppel weer.
 • Sla je moeder op de grond (weer niet te hard).
 • Giet (of drink, als je dat sneller vindt) een fles Wodka leeg.
 • Leg de fles in je moeders hand.
 • Ga op straat staan, pak de eerste de beste hoer die je ziet en plant haar in de woonkamer.
 • Geef haar je vaders creditcard.
 • Bel de kinderbescherming op en vraag of ze naar je huis willen komen.
 • Wacht een paar dagen tot je in een pleeggezin mag.
 • Vraag heel lief of je naar een themapark mag.

Als je dan niet mag herhaal dan alle stappen die hier staan totdat je wel mag. Ga nooit naar je vader of mannelijke voogd, die zeggen toch altijd nee.

WAARSCHUWING: Ga nooit zonder toestemming naar een themapark! Doe je het toch, zul je worden overreden door dronken spaghetti.

Pretparken in NederlandBewerken

Tot nu toe is er maar één pretpark in Nederland ontdekt dat je een pretpark kan noemen: De Efteling. Het is dan ook nog eens een themapark over sprookjes dus dan heb je ook wel wat. Er wordt nog steeds naar andere parken gezocht, tot nu toe zonder resultaat.