Propaganda

Prrravda.JPG

Propaganda is een vorm van mediacommunicatie en is ook wel een synoniem voor tijdschriften, kranten en iedere andere vorm van media. Propaganda wordt dan ook wel als synoniem gebruikt voor het totaal van mediacommunicatie.

Waar komt het woord propaganda vandaan?Bewerken

Propaganda komt van het Latijnse woord propagare, wat voortplanten betekent. De associatie met het voortplanten komt vooral van het woord bastaardzoon, een zoon van een moeder die getrouwd is met een hufter. Dit proces gebeurt ook bij kranten. Zo heb je de Telegraaf die een kind voortbrengt, namelijk het POWNews, wat ook wel gepercipieerd (geen idee of dat woord zo bestaat, maar zo klinkt het heel knap) kan worden als een bastaardzoon.

Dit is niet de enige associatie. Er zijn ook theorieën dat het woord propagare als oorsprong gebruikt zou worden omdat de berichten in bekende media zich voortplanten en over de gehele aarde verspreiden zoals dit reeds in de Bijbel voorspeld was om te gebeuren met mensen. Vandaar is er de associatie tussen mensen en berichten in kranten en is dit zo, omdat het zo is namelijk.

De laatste theorie is dat propaganda niet met het Latijn te maken heeft, maar eigenlijk komt van een combinatie van pro = voor en pagan = paganistisch of ook wel onchristelijk en da = dada. Het woord betekent dus eigenlijk iets wat voor paganistische onchristelijke zaken is en voor dada, een beweging tegen het christendom. Dat verklaart ook waarom vrijwel alle media tegen het christendom gekeerd zijn en duivels atheïsme prediken.

Goebbels als uitvinder van propagandaBewerken

Goebbels vond de propaganda uit. De propaganda bestond officieel al veel eerder, maar Goebbels heeft er patent op aangevraagd, ook op het woord, en zo is uiteindelijk de echte uitvinder van propaganda Goebbels.

Propaganda vanaf 1945 en Liberale propaganda van DisneyBewerken

Vanaf 1945 was propaganda in een opkomt. Een aantal van de bekendste propaganda-bedrijven waren FOXnews en Disney. FOXnews was er vooral om de adolecente en volwassen Amerikaan te indoctrineren, Disney richtte zich vooral op kinderen. Disney probeert vooral om voor kinderen hun politieke voorkeur al van te voren te bepalen. Zo is Disney bijvoorbeeld een bedrijf dat een slecht beeld van het Midden-Oosten propageert, zo beweren ze dat buikdansen gebeurde in het Midden-Oosten op de manier zoals het door Disney gedaan wordt en dat Aladin echt bestaan heeft. Op deze manier geloven kinderen dat vliegende tapijten echt bestaan en door Turken verkocht worden, dat sultans altijd dik waren en dat in het Midden-Oosten alleen agressieve nomaden geheerst hebben. Dit is een manier om de politieke voorkeur van kinderen te bepalen, op deze manier ontstaat namelijk een weerstand tegen het midden-oosten, wat anti-westers is en zo kiezen kinderen er eerder voor om een liberale vorm van politiek te steunen die vooral tegen de immigratie is van luiwammesen en voor een pro-westers beleid wat gericht is op grondstoffen jatten uit landen ver weg waar wij niks mee te maken hebben maar waardoor we wel McDonalds kunnen kopen, dus wat maakt het uit?


Naast deze tactiek van Disney wordt er verder beweerd dat muizen een rode broek met twee witte knopen dragen, twee ronde oren hebben en altijd lachen. Niet alleen is dit onjuist, dit is ook nog eens verwerpelijk. Op deze manier wordt onze kinderen geleerd dat muizen een rode broek dragen, terwijl er daadwerkelijk nergens muizen te bekennen zijn die een rode broek dragen. Niet alleen dit feit, maar ook nog eens beweren dat muizen ronde oren hebben. Een muis heeft ovale oren, wat inhoudt dat de oren vaak in een cirkel-achtige vorm naar boven lopen, in plaats van precies rond. Educatief gezien is Disney dan ook bedroevend laag bezig. Als laatste is het zo dat de muizen van Disney vaak lachen, maar er is daadwerkelijk geen enkele muis die nog echt gelachen heeft. Ja, wel huilen, van rattengif als dat weer gebruikt wordt voor hun terwijl het niet eens ratten zijn, dat is nog het meest trieste.

Propaganda van de PVDA/PVV/CDA/iedere andere willekeurige partijBewerken

Vul op de puntjes de partij in naar je persoonlijke voorkeur:

... is een van de grootste propaganda-instrumenten. Niet alleen propagaren ze een onjuist beeld van de samenleving, het is ook zo dat ze tegen de ontwikkeling van ons land zijn naar een betere samenleving. Ze brengen nergens oplossingen die volledig kloppen, en ze kunnen nooit een samenleving bereiken waarin werkelijk iedereen tevreden is. Vooral met allochtonen wordt belabberd omgegaan en ze worden alleen afgebeeld als een groepje mensen om je zorgen om te maken. De ... is verder alleen bezig met zetels en het verkrijgen van zoveel mogelijk zetels, als ze daadwerkelijk voor de samenleving zouden zijn zou hun eerste focus op het beleid liggen en niet op het aantal zetels wat ze behalen. Ze moeten echter zoveel mogelijk zetels halen om verandering te brengen, maar je moet toch eerst weten wat je moet veranderen voor je zetels wil halen. Het beleid is nou ook niet bepaald helder, als je het partijprogramma van de ... leest, kan ik dat programma zo teruglezen in andere partijen en ze gebruiken ook altijd ingewikkelde termen, zelfs de meest simplistische partijen, zoals de ... gebruiken nog moeilijke termen. Als je mensen het land uit wil trappen die het verpesten, schrijf dan gewoon: ' Wij zijn voorstander van het oprotten van tuig en iedereen die het land molt ' in plaats van zulke moeilijke woorden zoals integratie, immigratie, uitkeringstrekker en participatie van minderheidsgroepen.

De ... weet simpelweg niet hoe ze echt voor het volk kunnen zijn, ze zijn daadwerkelijk niet democratisch omdat ze wel beweren voor het volk te zijn, maar in werkelijkheid dienen ze gewoon de elite met hun programma, omdat, ook al is hun partijprogramma niet direct voor de elite, hun primaire doel is om zoveel mogelijk zetels te halen. Verder beweren ze constant dat alle tegenovergestelde partijen tegen hen zijn als een soort complot, als dat echt zo is is het nog afwachten tot de oprichting van de aluminiumhoedjes-partij.

Verder is hun fractievoorzitter altijd een lelijk en onaantrekkelijk persoon, daar moet de ... ook verandering in aanbrengen.