Een voorbeeld van een ramp

Een ramp (ook wel: catastrofe, verschrikking, Henk de Vries of op z'n Engels: disaster) is een verschijnsel, bedacht door de regering van Denemarken. Echter is het uit de hand gelopen en een regelrecht probleem geworden.

DenemarkenBewerken

Op een dag, decennia geleden, had de Deense regering weinig gezag en aanhangers. Dit moest veranderen. Daarom bedachten de Denen de ramp. Het zou de mensen bang maken, en moesten dan hulp zoeken bij de regering. Deze zou daardoor dan weer meer macht krijgen. En door meer rampen te scheppen, hoe meer macht.

Verdere ontwikkelingenBewerken

Denemarken was helemaal binnen. Mensen waren doodsbang en vereerden hun ministers als ware goden. Het volk maakte dan ook geen bezwaar toen de regering wetten maakten die ze absolute macht gaven.

Nu is Denemarken een dictatuur, de ministers hebben volledige macht. Maar dat was niet genoeg: ze wilden meer macht. Daarom gingen ze ook mensen in het buitenland bang maken om hun machtsbereik uit te breiden. Helaas liep dit uit de hand. Al bestaande rampen gingen zichzelf vermenigvuldigen tot een heuse pandemie. Nu zijn ze niet meer te stoppen. Van de Denen is nooit meer iets gehoord.

Soorten rampenBewerken

VliegrampBewerken

 
Een mogelijk gevolg van een vliegramp

Een vliegramp is een catastrofe, waarbij er een grote insectenplaag komt. Grote zwermen van zespoten vliegen het land over en infecteren alles en iedereen van wat ze tegenkomen maken alles kapot. Vele levens en oogsten gaan verloren[1].

NatuurrampBewerken

Bij een natuurramp krijgen bossen imperialistische ideeën en gaan op pad naar mooie grote geweldige steden en industriegebieden en maken alles kapot. Zo kunnen ze hun bosrijk uitbreiden. Dit gaat natuurlijk ten koste van onze hoogwaardige menselijke producten en de mensheid überhaupt[2].

Andere rampen, zonder 'ramp' in de naamBewerken

Vrede
Een complot bedacht door de VN om mensen wijs te maken dat de hippies gelijk hebben en dat de (koude) oorlog voorbij is.
Democratie
Een illusie. Bedacht door regeringen om mensen wijs te maken dat zij de macht hebben, maar dat in werkelijkheid helemaal niet hebben.
Religie
Een samenzwering, waarschijnlijk nog ouder dan Denemarken. Bedacht om mensen direct bang te maken.

Enkele specifieke rampenBewerken

SmartlapBewerken

Toen Nederland (onder kabinet Lubbers) inzag dat de amerikanisering enorme gevolgen had voor de eigen muziek, ging de regering bedenken hoe ze de muziek voor eens en voor altijd uit de geschiedenis te wissen[3]. Ze dachten, vuur moet je met vuur bestrijden en zo kwam de smartlap. Als eerste werd André Hazes geschapen, waarna die gekloond werd. Echter, de klonen muteerden erg snel. Zo kwamen o.a. Frans Duits, Marianne Weber en Jan Smit op de wereld. Onder leiding van Weber werd later de smartlapocratie gesticht, maar dat is een ander verhaal.

Later gingen ze hun eigen ding doen. Zo ging Hazes dood. Dit zorgde voor chaos onder zijn klonen. Deze gingen zich verspreiden over de gehele wereld en vermenigvuldigden zichzelf. Nu zijn ze niet meer te stoppen.

WikipediaBewerken

bedacht door de regering van Wales om mensen zogenaamd toegang te geven tot de informatie van de wereld. het is zogenaamd non-profit[4] en heeft vele aanhangers. Echter, deze aanhangers zitten in het één en dezelfde complot, tegen de mensheid. De zogenaamde vrije encyclopedie verschaft immer valse informatie, om mensen te hersenspoelen.

Gelukkig is daarvoor de Oncyclopædia Neêrlandica bedacht. Deze moest net zo tot zelfs groter dan Wikipedia worden en de mensen redden van een grote apocalyps.

ReferentiesBewerken

  1. Dit is een knap staaltje "rampenambacht", aangezien het praktisch onmogelijk is om een hele zwerm insecten in je macht te krijgen.
  2. Dit is van oorsprong een erg zwakke smoes om een stad te ontruimen.
  3. Ruud haatte muziek.
  4. ???