• Startpagina
  • Willekeurig
  • Aanmelden
  • Instellingen
  • Over Oncyclopedia
  • Voorbehoud
Oncyclopedia

Rugby

  • Taal
  • Stalk
  • Bewerken


Maaike.jpg
Deze tekst heeft een hoog Maaike-gehalte!

Als je geen Maaike heet, kan het zijn dat deze tekst je een beetje Maaike-achtig over komt. Weet dan dat zij er ook niets aan kan doen, het zit nu eenmaal in haar genen.
Als jij Maaike heet, zou je dan zo lief willen zijn deze tekst te ver-ont-Maaike-nen? Dat zou werkelijk dolletjes zijn!
Rugby
Een groep spelers op een drafje
Een groep spelers op een drafje
Algemene gegevens
Type teamsport
Categorie Knuffelsport
Locatie Een mooi en vredig grasveldje in de buurt
OnLympische sport nog niet
Kampioenen
Vlag.jpg kampioen Voor Ons Plezier
Belgieseflag.jpg kampioen Den Plezante Knuffelbeerkes Gent
Wereldkampioen Engeland
Portaal  Portaalicoon Sport

“Rugby is iets heel anders dan voetbal, maar da's dus logisch.”
~ Johan Cruijff over Rugby

“Bij rugby wordt er veel geknuffeld.”
~ Kapitein Overduidelijk over Rugby

Rugby is een balsport die is bedacht door Mieke Maaike. Het is een van de meest vredelievende en veilige sporten ter wereld, na American Football waar ze helmen en een half harnas dragen om te er zeker van te zijn dat niemand zich bezeert als hij zou struikelen. De sport is vooral populair in Engeland, aangezien de Britten van mening zijn dat het een echte herensport is. De meeste andere landen vinden echter dat het een homosport is.

Inhoud

  • 1 Geschiedenis
  • 2 Bal
  • 3 Tenue
  • 4 Spelregels
    • 4.1 Aftrap
    • 4.2 Scoren
    • 4.3 Verdedigen

GeschiedenisBewerken

Op een dag zat de bekende filosoof Mieke Maaike naar een voetbalwedstrijd te kijken. Maaike vond hier echter niks aan, iedereen gedroeg zich namelijk helemaal niet dolletjes, dus besloot Maaike haar eigen sport te bedenken. Bij deze sport zou iedereen op blote voeten spelen zodat het gras lekker tussen hun teentjes kon kriebelen. Ook zouden spelers elkaar moeten knuffelen en zou de bal in een vorm zijn die Maaike deed denken aan een van die leuke kippeneitjes waar dan een lief klein schattig donzig kuikentje uit zal kruipen met zijn kleine lieve hoofdje. Maaike dacht er ook aan om alle spelers jurken aan te trekken en schapen mee te laten doen aan het spel, maar dat is haar nooit gelukt. Maaike reisde af naar Engeland waar ze een aantal belangrijke mensen in de sportwereld ervan kon overtuigen dat deze sport een geweldig idee was. Twee maanden later, op 12 februari 2003 werd de nationale engelse rugbybond opgericht onder de naam GAYS (Gentleman Association for You and Sports). Dit werd meteen een groot succes, aangezien veel heren in Engeland het cricket (niemand weet precies wat het is, maar de Britten spelen het) zat begonnen te worden. Het is nooit een succes geworden bij vrouwen, want in Engeland horen de vrouwen tot hun dood in de keuken te blijven.

BalBewerken

Een officiele GAYS rugbybal

Mieke Maaike vond de vorm van normale ballen erg naar. Ze waren zo saai rond en helemaal niet dolletjes. Bovendien konden deze ballen erg makkelijk gegooid worden en daardoor mensen bezeren. Een meer langwerpige vorm leek Maaike wel dolletjes, aangezien het op zo'n leuk klein kippeneitje leek waar zo'n lief donzig kuikentje uit kruipt. Het eerste ontwerp van de bal was ook in een eivorm, maar toen ze dat voorstelde aan de GAYS werd het meteen afgewezen omdat het te onregelmatig was, de bal zou alle kanten op stuiteren. De GAYS wilde echter een bal die maar zo'n 47% van de kanten op stuiterde, dus kwamen ze met het idee van de eveneens belachelijk afwijkende american football. Deze bal had echter van die nare punten aan de zijkanten en dat wilde Maaike natuurlijk niet. Ze haalden een natuurkundige erbij om de perfecte bal te ontwerpen. Deze bal was zoals iedereen al kon bedenken perfect rond. Maaike werd hierdoor echter furieus en beweerde dat de beste man een oplichter was. Maaike dreigde om te gaan huilen en de GAYS zag geen enkele andere oplossing meer dan Maaike haar zin te geven en haar de bal te laten ontwerpen. Maaike ontwierp er flink op los en kwam uiteindelijk met een bal die exact hetzelfde was als een american football maar dan zonder de nare punten.

TenueBewerken

Het originele tenue dat Maaike had ontworpen was een jurk. Hier waren veel mensen het niet mee eens, heren horen namelijk geen jurk te dragen. Maaike kon dit accepteren indien de spelers op blote voeten zouden lopen zodat ze het gras onder hun voeten voelden kriebelen. Ook dragen de mensen hier geen helm of harnas zoals bij american football, men doet gewoon voorzichtiger. In plaats van een jurk dragen de spelers nu een shirt en een vuile onderbroek. Ook hebben alle teams een eigen dresscode en heeft elke speler een rugnummer. Hoeden zijn toegestaan, maar sombrero's niet, want die zijn niet dolletjes.

SpelregelsBewerken

Nee!! Ga niet weg!!

Tot Maaikes verbazing had ook rugby spelregels nodig. Maaike ging er namelijk eigenlijk van uit dat overgooien en knuffelen geen verdere uitleg nodig had. Dus werden er spelregels opgesteld.

AftrapBewerken

Het spel wordt doorgaans gespeeld met 15 spelers, maar als iemand heel beleefd vraagt of hij mag mee spelen wordt het met meer gespeeld. Er is een scheidsrechter die controleert of iedereen zich wel fatsoenlijk gedraagt. Als iemand zich niet gedraagt wordt hij daar op aangesproken en moet hij beleefd zijn excuses aanbieden. Men trapt af doordat de scheidsrechter een getal in zijn hoofd neemt tussen de 1 en de 30 en de spelers moeten hem dan raden. Degene die het getal raadt krijgt de bal in zijn handen gedrukt. Deze speler maakt een buiging en werpt elegant de bal naar achter. De medespeler die de bal vangt feliciteert hem met zijn prachtige worp en wordt daarvoor meteen bedankt.

ScorenBewerken

Nu moet men proberen om op een drafje naar de achterlijn aan de andere kant te lopen en de bal voorzichtig op de grond te drukken. Indien men de bal over de achterlijn kan leggen krijgt men een willekeurig aantal punten en een ferme handdruk. Ook mag men hierna proberen om de bal tussen de palen te krijgen door middel van een worp (geen trap, we zijn namelijk geen barbaren). Indien dit lukt krijgt men weer een willekeurig aantal punten en wordt men door iedereen gefeliciteerd. Lukt het niet dan krijgt men een schouderklopje voor de moeite, het gaat immers niet om het winnen maar om het meedoen.

VerdedigenBewerken

De tegenstanders willen natuurlijk niet dat je hun verlaat (dat zou de gaande conversatie onderbreken) dus proberen ze je tegen te houden door je benen stevig vast te grijpen en ze te knuffelen. Likken hoeft niet maar wordt zeker toegestaan. Soms wordt zelfs gebruik gemaakt van een teckel. Deze edele worstachtige jachthond wordt naar de benen gestuurd, waarna de man gedwongen is om te stoppen, je loopt namelijk niet tegen een hond aan. Als een speler een fout maakt (zoals vergeten om een schouderklopje te geven) dan wordt dat al vlug opgelost en goedgemaakt met een groepsknuffel (scrum). Achterin een hoekje van het veld zit iemand madeliefjeskettingen te maken voor de spelers van het andere team. De GAYS vond dat erg merkwaardig, maar Maaike stond erop dat deze regel werd ingevoerd. Degene die aan het einde van de wedstrijd het meeste punten heeft is de winnaar en het andere team ook, iedereen is namelijk een winnaar.

Bobsleebeer.jpg
Nutteloze verspillingen van energie en tijd

Atletiek · Badminton · Basketbal · Biatlon · Boksen · Bowlen · Bridge · Bukkake · Cricket · Curling · Dammen · Darts · Discussie · Fierljeppen · Formule 1
Golf · Heuvelspotten · Hockey · Hoken · Honkbal · IJshockey · In Die Kar · Jeu de boules · Judo · Karate · Karten · King of the Hill · Klootschieten
Koorddansen · Korfbal · Lopen · Mandjebal · Marathon · Midgetgolf · NASCAR · Niezen · Onderwaterdammen · Paalzitten · Pingpong · Rollatorwerpen
Rugby · Schaatsen · Schaken · Skiën · Snelwandelen · Snooker · Strijken · Struukduken · Tennis · Trefbal · Turnen · Veldrijden · Voetbal · Volleybal
Vrije val · Waterglijbaanbobslee · Waterpolo (met haaien) · Waterskiën · Wielrennen · Wikiworstelen · Winkelwagenracen · Worteltrekken · Zeilen · Zwemmen

Olympische Spelen (van Mongolië) · Paralympische Spelen · Winterspelen

Overgenomen van "https://oncyclopedia.org/index.php?title=Rugby&oldid=266674"
Laatst bewerkt op 1 apr 2018, om 14:28

Oncyclopedia

De inhoud is beschikbaar onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike tenzij anders aangegeven.
  • Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 1 apr 2018 om 14:28.
  • De inhoud is beschikbaar onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike tenzij anders aangegeven.
  • Privacybeleid
  • Over Oncyclopedia
  • Voorbehoud
  • Desktopweergave