Six pack

Deze vrouw wil duidelijk een six pack krijgen en als ze goed haar best doet zal dat haar ook lukken.

Een six pack is een lichaamsvorm waarbij men minstens 6 overlappende vetrollen moet hebben op de buik. Het is voor zowel vrouwen als mannen een schoonheidsideaal waarmee zij mensen van het andere of hetzelfde geslacht willen aantrekken.

GeschiedenisBewerken

18de eeuwBewerken

De eerste sporen van een six pack gaan terug naar de 18de eeuw toen het in Europa onder vrouwen populair was om dik te zijn. Rond deze tijd is tevens het beroemde liedje "Hoofd, schouders, vetrol één, vetrol twee" ontstaan samen met het bijhorende dansje. Om gewaardeerd te worden moest je gezet zijn, maar als je echt aanzien wilde krijgen moest je minstens zes vetrollen hebben. Vele vrouwen en ook verscheidene mannen streefden er dan ook naar om er een te hebben. De voedingsindustrie kende zijn gloriedagen (er waren toen namelijk nog geen Europese richtlijnen voor de landbouw en geen GAIA) en iedereen was blij.[Bron: kraantjeswater of regenwater?]

Maar het verhaal heeft ook een duistere kant.[1] Veel rijke aristocraten werden blut door de kosten van al dat eten en er bleef bijna geen eten meer over voor de armen. Verscheidene geschijtkundigen geschiedkundigen achten de populariteit van de six pack als een van de oorzaken[2] van de Franse Revolutie. De gewone man begon aristocraten te haten en het was ineens niet meer zo populair om meerdere vetrollen te hebben aangezien deze mensen genadeloos in kleine steegjes in elkaar werden geslagen. Zo stierf de hipe uit.

20ste eeuwBewerken

In de jaren 30 van de vorige eeuw was het ineens weer in om een six pack te hebben. Veel jongeren schrokten daarom veel eten binnen om populairder te worden op school en om betere kansen te hebben bij het zoeken naar werk. Net zoals twee eeuwen geleden ontplofte de voedingsindustrie weer. Maar toen brak in 1940 de Tweede Wereldoorlog uit en eten werd weer schaars. Buiten in Amerika. De VS had geen last van voedselschaarste aangezien het geen Europees land was en dus geen last had van nazi's en hun bezettingen. Daardoor konden vele Amerikanen ongestoord aankomen[3] (buiten diegenen die naar het front moesten gaan). Al snel waren six packs weeral een hipe en alle schoonheidsbladen schreven erover. Uiteraard waren er ook mensen die daar graag ook een graantje van mee wilden pikken.

Invloed van fastfoodrestaurantsBewerken

 
Een recente reclame van McDonald's bedoeld om mensen met six pack-ambities aan te trekken.

Hoewel het eerste Quick-restaurant pas in 1971 opende was McDonald's al een pak langer actief. Zij openden hun eerste restaurant een paar maanden voor het uitbreken[4] van de Tweede Wereldoorlog. Het restaurant werd populair en de uitbaters zagen de de opkomst van de six packs. Ook zij zagen een optie om een graantje mee te pikken[5] en maakten reclame dat zij goed waren voor six packs, dat je door hen dik kon worden en, meet een beetje goede wil, makkelijk een six pack kon krijgen. Later zagen ook een aantal Belgen dat je wat geld kon verdienden met six packs en zij openden een restaurant genaamd Quick. Er was echter veel concurrentie tussen de twee ketens, wat leidde tot de Amerikaanse Burgeroorlog.

Commercieel gebruikBewerken

Veel bedrijven zoals Abercrombie and Fitch proberen klanten aan te trekken door knappe jongemannen met een six pack voor de camera te laten poseren in hun kleding. Deze merken zijn echter meerdere keren in opspraak gekomen omdat hun populaire merkkleding alleen beschikbaar is in de grootste maten zodat alleen mensen met een six pack ze kunnen dragen.

NotenbalkBewerken

Leeswaarschuwing: Deze voetnoten bevatten alleen maar domme woordgrappen die de schrijver niet kon laten. Bespaar ons uw diepe zuchten en uw rollende ogen, daar hebben wij niets aan.
  1. En nee, we zijn niet van plan om er met een zaklamp op te schijnen.
  2. Dit valt te wijten aan het feit dat er toen nog geen hoorapparaten waren uitgevonden.
  3. Waar? In Obesitanië?
  4. Het zal wel geen zwaarbeveiligde gevangenis zijn geweest.
  5. Ik hoop maar dat er nog wat over bleef om die mensen vet te mesten!
Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
9 juni 2014
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.