Sjabloon:Inhoudsysteem

Pix.gif
Pix.gif

Welkom bij de Oncyclopædia Neerlandica

De Vrij Onverveerde en Inhoudsloze Encyclopedie, gewijd aan Sophia en de gulle lach. Doe of u thuis bent, maar laat uw schoenen aan a.u.b. Deze Oncyclopedia is van, voor, door, en tijdens u. Schrijf ook wat!

Zoeken in Oncyclopedia:

 
Pix.gif
Er zijn nog 3.098 wachtenden voor u. Werp daarom alvast een blik in onze etalage.
 
 
Icoon Artikel van de week
PLUSULTRA.GIF

Is het plat of zelfs bergaf,
Flandriens die zien dan af!

~ Populair Vlaams spreekwoord.

De Flandrien (grosso modo uit te spreken als "flaundriyei") was een Laaglandse mensachtige die van omstreeks de eerste eeuw vóór C. tot het begin van de XXIste eeuw na diezelfde C. regelmatig werd waargenomen in het gebied dat overeenkomt met het huidige Vlaanderen, plus Zeeland, Noord-Brabant, Nederlands Limburg en Frans-Vlaanderen. De Flandrien onderscheidde zich van zijn medemensen doordat hij enkel en alleen in z'n sas was wanneer hij zich, onbeschut, geheel autonoom en op eigen krachten, bergop, in de regen, tegen de wind in, over een hobbelige kasseibaan kon verplaatsen. De Flandrien putte zijn energie uit een tweetal stevige pinten bier. Of meer, indien de af te leggen afstand dit vereiste. Het verschijnsel werd voor het eerst opgemerkt in de eerste eeuw vóór C. door Romeinen die hun befaamde wegennet aanlegden in het gebied dat zij "Flandria" noemden. Het ging om jonge mannen die op die wegen, bij regenval en tegenwind, met een paar reserveschoenen over hun schouder gedrapeerd, bergopwaarts gingen.

Lees hier verder...
 
 
Icoon 4 maart in de geschiedenis
  • John Adams, Thomas Jefferson, James Madison, John Quincy Adams, George Washington, , Andrew Jackson, James Garfield, William Henry Harrison, James Knox Polk, Herbert Hoover, James Buchanan en Pietje Pannenkoek worden beëdigd als president van de Verenigde Staten. Uiteraard niet allemaal op hetzelfde moment.
  • 1877 - Een zekere Pjotr Tsjaikovski valt tijdens een ochtendwandeling in een zwanenmeer.
  • 1966 - The Beatles blijken populairder dan Jezus te zijn.
  • 1970 - Een Franse onderzeeboot zinkt waardoor er 7 jaar later een verschrikkelijke aardbeving ontstaat die het leven kost aan 1500 mensen.
  • 1975 - Charlie Chaplin komt om het leven na een dodelijke slag van een zwaard te krijgen.
  • 1980 - Herman Brusselmans gaat voor de eerste keer in zijn leven naar de kapper.
  • 1990 - Er is een licht briesje in Tsjernobyl, verder niet echt veel.
  • 2004 - In China wordt een hond gevonden die verslaafd is aan sigaretten roken. Niet lang daarna wordt er een kanariepiet in Nederland gevonden die pijp rookt en nu niet meer zingt maar kucht als een oude man.
  • 2006 - Rita Verdonk komt er achter dat de brandstoftank van haar auto leeg is.
  • 2009 - Er komen weer een gram laatste woorden bij.
 
 
Icoon Breaking News van OnNieuws.
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.


13 februari 2021


Washington D.C., Verenigde Staten

Gisteren kwam naar buiten dat Joe Biden stopt als president. Dat werd bekendgemaakt door het Witte Huis. Vandaag gaf Biden een speech aan het Amerikaanse volk waarin hij het een en ander toelichtte. Zijn boodschap: "Ik ben het spuugzat, ik stop ermee!"

Het was al langere tijd onrustig rondom oud-president Biden. Volgens verschillende betrouwbare bronnen had Biden het niet meer zo naar zijn zin. Dat werd vandaag ook bevestigt door Biden zelf. In zijn speech legde hij het een en ander uit.

Zoals gewoonlijk begon Biden met 'dear fellow Americans', maar uit alles wat daarna volgde, bleek dat de Amerikanen bij hem niet zo hoog in het vaandel staan. Hij zei onder andere: "Echt absurd dat jullie dachten dat ik deze taak op mij kon nemen. Wat zijn jullie, nootjes? De afgelopen verkiezingen sloegen werkelijk nergens op. Het niveau van jullie is te vergelijken met mensen die na het douchen direct in een modderbad gaan liggen. Dan kijk ik vooral jou even aan Rosa. Je kan nog beter een stel koeien als electoraat hebben, die roepen tenminste nog eens moo."

Ondanks deze kritiek volgde een luid applaus van de toehoorders. Ze riepen dingen als "we want more", waarna Biden wazig voor zich uitstaarde en een aantal krachttermen gebruikte. Ten slotte draaide hij zich om.

Biden noemde ook de reden voor zijn aftreden. Hij zei: "In eerste instantie dacht ik: leuk, meedoen aan de verkiezingen. Ik kon wel wat spannends gebruiken in mijn leven. Ik had tenslotte al 20 jaar niets uitdagends meer gedaan, want ik werk al enige tijd niet meer. Ik verwachtte overigens niet dat ik verkozen zou worden, maar dat bleek dus wel het geval te zijn. Op zich niet erg, was mijn mening in eerste instantie, want ik dacht dat het inhoudelijk niet zoveel voorstelde. Mijn voorganger kon het ook. Maar nu blijkt dat je allemaal dingen moet doen enzo als president. Dat had niemand mij verteld. Ik ben nota bene 78 jaar. Elke keer wanneer mijn adviseur met een spoedbericht kwam, duurde het voor mij twee dagen om dat bericht te begrijpen. Althans, voor een deel. Nee, het is echt niet te doen. Ik ben seniel, ik ben oud, ik bepaal zelf wel wat ik doe."

Opvallend is dat er nog geen enkele inhoudelijke reactie is geweest op de speech. De journalisten, de columnisten, ze laten niet van zich horen. Naar verwachting zal over twee dagen duidelijk worden wat de Amerikanen zo'n beetje van het aftreden van Biden vinden.

Meer OnNieuws
 
 
Icoon Woord van de dag

Dorpsgek

Gebruik dit woord vandaag!
Kennis is macht!

 
 
Icoon Afbeelding van de seconde

AbsurPaleis.JPG

ALLES IS TELETUBBIES!
 
 
Icoon Andere talen en asociale media

Alle talen · Multilingual coordination ·

Twitter-48x48.png Volg ons op Twitter · Facebook logo.png Vind ons leuk en grappig op Facebook ·

Schrijven

Schrijf mee!
Zit je u je soms ook te lachen van het huilen? Heb je af en toe goede ideeën? Schrijf dan mee aan deez' Oncyclopaedie! Geen idee? Deze onderwerpen wachten smachtend op mishandeling.

Artikel van de week

Artikel van de week
Stemmen voor het uit te lichten artikel

Index

Index
Alfabetisch · Alternatief (Aa - Zz) · Help · Etalage · Categorieën

Wetenschap & Technologie

Wetenschap & Technologie
Astronomie · Biologie · Geneeskunde · Geografie · Media · Vervoer · Scheikunde · Wiskunde

Kunst & Cultuur, Muziek, Literatuur, Taal

Kunst & Cultuur
Muziek · Literatuur · Taal

Geografie, Landen & Volken, Steden

Geografie, Landen & Volken
Afrika · Amerika · Europa

Mens & Maatschappij, Politiek, Religie, Sport

Mens & Maatschappij, Politiek, Religie, Sport
Antropologie · Dagelijks leven · Economie · Filosofie · Geschiedenis · Landbouw

OnBoeken
OnBoeken
Een gemeenschapsproject, met als doel de mensheid kosteloos vrije inhoudsliteratuur en andere verderfelijke lectuur ter beschikking te stellen
OnWoordenboek
OnWoordenboek
Een (niet meer)talig en (sinds het bewind van de huidige Onbibliothecarissen nog minder) vrij onwoordenboek waaraan U misschien ook iets mag toevoegen.
OnNieuws
OnNieuws
Het journaal en alles wat er echt speelt in deze wereld.
OnZinnen
OnZinnen
Citaten en welbekende gesproken woorden van grote mensen. Hier zijn ze verzameld voor jouw leesplezier!
Oncycloversiteit
Oncycloversiteit
Waarom nog naar een normale school als je naar de Oncycloversiteit kan? het is gratis en de lesboeken bewerkbaar. Zeg maar vaarwel tegen al jouw foute antwoorden op proefwerken!
Wist je dat...
OnNieuws
De Maas

...De Maas een van de oudst bekende industriele afvoerkanalen van West-Europa is?
...Mobieltjes aan bomen groeien?
...OnNieuws razend populair is?
...Maart de maand van de Zpellingsfouten is?
...Rita Verdonk haar auto ook deze maand het nog steeds niet doet?
...De Film "Balkenende 7, Christenen aan de macht" deze maand is uitgekomen?