Help:Beginnersgids/Cyberpesten: verschil tussen versies

k
geen bewerkingssamenvatting
(New page: {{titel|Cyberpesten, absoluut niet!}} {{Beginners Gids}} '''Nee, we zijn nu serieus. Onthoud dit, schrijf het desnoods 100 keer op en lees het 100 keer hardop. Dit is geen plek voor leuke...)
 
k
*Artikelen aanmaken die iemand aanvallen die jij kent en verder onbekend zijn bij andere mensen.
*Bedreigen van mensen over het internet.
*Artikelen aanmaken met 1 zin met iets als: ''Pietje is een Homo! HAHAHAHA.'' En dat Pietje dan iemand is die jij alleen kent. Op zich zouden dit soort artikelen per definitie hier niet moeten zijn, simpelweg omdat ze niet grappig zijn, maar dat is een ander verhaal.
*Het bedreigen van iemand hier op de Onziclopedie of artikelen creeërencreëren met persoonlijke informatie. Het grootste deel van het cyberpesten bestaat uit artikelen van mensen die iemand uit hun eigen leven aanvallen. Het maakt eigenlijk niet uit, je komt hoe dan ook in de problemen.
 
En nu, '''Cyberpesten is niet'''
*1337. Je bent geen 1337. Je bent geen 1337 h4x0r omdat je een pagina op de Onziclopedie kunt maken, een artikel maken is een '''voorrecht''' dat iedereen heeft. s.
 
Nu cyberpesten gedefineerdgedefinieerd is kun je je mischienmisschien afvragen waarom we er zo'n probleem van maken. Voor de beginners, de Onziclopedie is een humor website. Anders dan andere humor websites is de Onziclopedie als een Wiki gecreëerd. Iedereen kan hier dus pagina's bewerken, gezellig meedoen en (hopelijk) grappig artikelen schrijven. Het doel van de website is grappig zijn. Veel beginners komen hier en leren door vallen en opstaan wat grappig is en niet. Dat is volkomen acceptabel, iedereen is een beginner op sommige punten. Ondanks dat zien cyberpesters de Onziclopedie niet als een grappige website maar als een plaats om hun gal te spuiten en er op los te vandaliseren.
 
Een ander probleem bij cyberpesten is dat grote hoeveelheid er van. De Engelse versie van deze site is soms al als de promoter van cyberpesten gezien. En dat terwijl we hier, en ook op de Engelse versie, cyberpesten en vandalisme haten. Moderators (ook wel Sysops genoemd) doen hun uiterste best om deze website schoon en grappig te houden. Als je het hier niet mee eens bent zijn er zat manieren om contact op te nemen en ons te overtuigen.
Controleur, bureaucraten, Flapdrollen, oversight, beheerders
9.793

bewerkingen