Help:Beginnersgids/Cyberpesten: verschil tussen versies

k
geen bewerkingssamenvatting
k
*Bedreigen van mensen over het internet.
*Artikelen aanmaken met 1 zin met iets als: ''Pietje is een Homo! HAHAHAHA.'' En dat Pietje dan iemand is die jij alleen kent. Op zich zouden dit soort artikelen per definitie hier niet moeten zijn, simpelweg omdat ze niet grappig zijn, maar dat is een ander verhaal.
*Het bedreigen van iemand hier op de OnziclopedieOncyclopedie of artikelen creëren met persoonlijke informatie. Het grootste deel van het cyberpesten bestaat uit artikelen van mensen die iemand uit hun eigen leven aanvallen. Het maakt eigenlijk niet uit, je komt hoe dan ook in de problemen.
 
En nu, '''Cyberpesten is niet'''
*Slimme superieure humor. Het is heel gemakkelijk. <s>De meeste</s> Alle cyberpester overtreden twee regels, de niet-cyberpesten regel en de het-moet-grappig-zijn regel.
*1337. Je bent geen 1337. Je bent geen 1337 h4x0r omdat je een pagina op de OnziclopedieOncyclopedie kunt maken, een artikel maken is een '''voorrecht''' dat iedereen heeft. s.
 
Nu cyberpesten gedefinieerd is kun je je misschien afvragen waarom we er zo'n probleem van maken. Voor de beginners, de OnziclopedieOncyclopedie is een humor website. Anders dan andere humor websites is de OnziclopedieOncyclopedie als een Wiki gecreëerd. Iedereen kan hier dus pagina's bewerken, gezellig meedoen en (hopelijk) grappig artikelen schrijven. Het doel van de website is grappig zijn. Veel beginners komen hier en leren door vallen en opstaan wat grappig is en niet. Dat is volkomen acceptabel, iedereen is een beginner op sommige punten. Ondanks dat zien cyberpesters de OnziclopedieOncyclopedie niet als een grappige website maar als een plaats om hun gal te spuiten en er op los te vandaliseren.
 
Een ander probleem bij cyberpesten is dat grote hoeveelheid er van. De Engelse versie van deze site is soms al als de promoter van cyberpesten gezien. En dat terwijl we hier, en ook op de Engelse versie, cyberpesten en vandalisme haten. Moderators (ook wel Sysops genoemd) doen hun uiterste best om deze website schoon en grappig te houden. Als je het hier niet mee eens bent zijn er zat manieren om contact op te nemen en ons te overtuigen.
Tot slot, het grootste probleem van cyberpesten is het woord pesten. Pesten is niet leuk. Sommige mensen zeggen: "Ach het is op het internet, wat maakt dat nog uit?" NEE. Pesten is slecht. Als iemand een pagina aanmaakt en daarin een klasgenoot of vriende pest of bedreigd en hij/zij zet er ook nog persoonlijke informatie bij, dan is dat slecht. Het is onacceptabel, vooral omdat het vreed, idioot en niet grappig is.
 
Dus, als je van plan bent geen cyberpester te worden, dan GEFELICITEERD! Je bent door 1één van de balangrijkstebelangrijkste dingen van dezede OnziclopedieOncyclopedie gekomen. Op naar de...
 
<big>'''[[Help:Beginnersgids/Redirecten|Volgende pagina...]]'''</big>
Controleur, bureaucraten, Flapdrollen, oversight, beheerders
9.793

bewerkingen