Shit, al gestart?

Start hier met lezen. Lees dan dit, en dan dit. U bent gestart. Ofwel: u heeft een begin gemaakt met lezen. Wat is nu precies een start? Lees eerst wat hierboven staat, lees dan verder!

Valse startBewerken

Goed, u heeft een valse start gemaakt, wanneer u niet eerst het bovenstaande heeft gelezen. Start opnieuw.

Ik ben gestart met schrijven, nadat ik gestopt was met lezen. Ik ben gestopt met schrijven nadat ik gestart was met dichten. Dat was een eye-opener!
~ Drs. P over starten

Begin hierBewerken

U leest nu de start van dit artikel over starten. Wat is starten, waar komt het vandaan, en waar gaat het heen? Deze vragen zullen wij in het vervolg van dit artikel beantwoorden. Eerst wat tips:

 • Bezint eer ge begint
 • Besef dat elke start volgt op een eerder einde (de Big Bang was de start van het einde...)
 • Besef dat wanneer u eenmaal gestart bent u moeilijk kunt stoppen
 • Daast het u al? Start dan opnieuw met het lezen van dit artikel!

StartbewijsBewerken

Als u hier leest is dat het bewijs dat u reeds gestart bent. Was u zich daarvan niet bewust? Lees dan eens wat hierboven stond. Wacht echter op het startschot.

Het startschotBewerken

Dit is een grote plank die voor de start wordt geplaatst, zodat u niet kunt zien wat er achter de start plaatsgrijpt. Aanvankelijk bestond dit schot uit een kilt die voor de ogen werd gedragen, later werd de kilt weer rond de benen gedragen, nog later werd er met een pistool op de kilt geschoten, zodat iemand aan de startlijn hard wilde wegrennen. Omdat er geen schot in zat haalde men het schot later weg.

De startlijnBewerken

Wie start met lijnen weet dat het jojo-effect kan optreden. Eenmaal gestart wordt men onwillekeurig weer teruggebracht naar de startpositie. Het spel Monopoly kent dit jojo-effect ook (naast de Kalverstraat - immers is een Kalf een startende Koe), waardoor u regelmatig start.

Start in samenstellingenBewerken

 • Startrek: het wijnrek dat men krijgt wanneer men start op de woningmarkt bij het betrekken van de eerste starterswoning
 • Starter: in de trappen van vergelijking: start, starter, starst
 • Starterswoning: de paar m2's die u een oneindig hoge 30-jarige startershypotheek oplevert
 • Starren: het werkwoord - ik star, jij start, hij/zij start, wij starten, jullie starten, zij starten
 • Star: een onvolledig Scrabblewoord, de 't' is bij de start van het vorige spelletje achter de verwarming gevallen
 • Klaar voor de start: een uitdrukking die wordt gebezigd wanneer starten eigenlijk zinloos is: men is immers al klaar en hoeft dus niet meer te starten
 • Startmotor: een auto-onderdeel dat er voor zorgt dat uw accu snel leeg is. Voor u de startmotor start dus eerst de accu opladen, en als u de startmotor draaiende hebt pas de echte motor starten.
 • Starterskapitaal: de € 0,01 die u vond in uw portemonnee nadat u de Aldi verliet.

Starten of beginnen?Bewerken

Dat is een persoonlijke keus: de één zal starten, de twéé wil liever beginnen, maar ja, de ander wil dat ook al. Voor startersadvies gaat u het beste naar www.startpagina.nl.

StartpaginaBewerken

De startpagina is deze pagina: u kunt bovenaan starten!

StartknopBewerken

Deze bevindt zich aan het einde van uw scherm (dus linksonder). Klik daar alleen op wanneer u echt wilt starten. Wilt u slechts wat computeren, mijd dan de startknop en gebruik gewoon de icoontjes elders op uw scherm! Onder de startknop zitten namelijk al die programma's die Windows uiteindelijk doen STOPPEN! Ziet u een startscherm, dan moet u dus NIET starten: u bent namelijk al gestart toen u de PC aanzette. Als u op een startscherm stuit weet u dus dat u een valse start hebt gemaakt.

 
Ouderwetse startknop van Windows 95/98/NT. Bij oude trage PC's wil Windows namelijk niet gestoord worden tijdens het starten!

Start ookBewerken