Hoofdmenu openen

Oncyclopedia β

Een mooie foto van suiker. Uiteraard bedoelen we het witte poeder, niet de lepel.

Suiker is een stof die voornamelijk wordt gebruikt als brandstof voor het paard van Sinterklaas. Suiker wordt ook gebruikt om de populaire frisdrank Cola te voorzien van een lekker smaakje.

SuikerklontjesBewerken

Suiker wordt vaak in een kubusvorm gegoten, met de bedoeling het paard van Sinterklaas tevreden te maken. Deze suikerkubus wordt ook wel een "suikerklontje" genoemd. Omdat suikerklontjes voornamelijk in schoenen wordt gestopt, kan het paard van Sinterklaas het blokje suiker makkelijk vinden. Het vangt namelijk de geur van zweet op die zich meestal in de schoen bevindt. Paarden zijn immers gewend aan de geur van zweet door al die stinkende personen die op hen zitten.

Andere functies van suikerBewerken

 
Voorbeeld van een suikermolecuul.

Suiker word niet alleen voor suikerklontjes gebruikt. Suiker kan ook worden gebruikt als "energiegever". Dit komt doordat suikermoleculen het menselijk lichaam kunnen activeren. Suikermoleculen word vooral toegepast in energiedranken zoals RedBull of Monster.

Gevaren van suikerBewerken

 
Politicus onder invloed van suiker.

In 2001 werd er een onderzoek gestart door de regering om de gevaren van suiker te onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek dat suiker een vreemde bijwerking kan hebben op het menselijk lichaam. Een overdosis aan suiker kan een mens namelijk in een zogeheten "suger-rush" brengen. Dit is een soort gekte die de persoon die een "suger-rush" heeft heel fanatiek kan maken en ook energiek, meestal voorkomend bij politici. Veel politici in de Tweede Kamer hebben namelijk vaak een glas water voor zich staan.

Volgens een onafhankelijk onderzoek zijn deze glazen gevuld met suikerwater met wel meer dan 18 opgeloste suikerklontjes erin. Dit zou volgens wetenschappers verklaren waarom politici zoveel onzin uitkramen. Ze zijn als het ware in een zware fanatieke setting, waardoor ze zich heel goed kunnen concentreren op hun standpunten.

Het gevaar is echter dat de politici daardoor ook heel agressief worden, waardoor ze hun standpunten als het ware schreeuwend uiten. Veel mensen worden dan bang voor de politici en daarom geven ze de agressieve politici hun stem. Suiker word daarom ook wel "doping voor politici" genoemd.