Hoofdmenu openen

Oncyclopedia β

Super de Boer

Een portretfoto van Super de Boer.

Super de Boer was de vader van Manfred de Boer (alias "de Godvader"), grootvader van God (Godfried de Boer) en overgrootvader van Jezus.

Inhoud

JeugdBewerken

Super de Boer werd geboren in Doetinchem als zoon van een kruidenier genaamd Dombo de Olifanterie en van een hooggerechtsgeleerde en advocate genaamd Bregje de Boer (Super nam na aandringen van vader de achternaam van Bregje over). Het gezin was een typisch middenklassegezin: de kruidenierszaak van Dombo de Olifanterie verkocht aardig en er werd genoeg verdiend voor het onderhoud van het gezin. Bregje de Boer was elke dag thuis het huis aan het schoonmaken en boodschappen aan het doen, op jacht naar kortingen met veel afgetroggelde kortingsbonnen. Zij verdiende niets omdat zij thuis moest blijven werken, tussen het leergierig doorspitten van vakliteratuur.

Super de Boer was een vrouwenverslinder op zeer jonge leeftijd en had al zijn kamer c.q. bed gedeeld met elf meisjes en twee jongens op zesjarige leeftijd. Pas op zijn negenentientigste rondde hij zijn studie politicologie af en trouwde hij met studievriendin Helena Communismsm: daarvóór werd hij gezien als de schande va het gezin met zijn (onduidelijke) superkrachten die hij nooit gebruikte om een vaste, gezonde relatie te smeden. Een gezonde relatie werd het huwelijk van Super de Boer en Helena Communismsm niet, want de twee waren het nooit met elkaar eens. Super de Boer (die later de schepper van de rechtse politiek en het kapitalisme werd) onderdrukte Helena (die later de schepper van de linkse politiek en het communisme werd) omdat Helena nu eenmaal van SM hield.

SuperboerenBewerken

 
Het logo van het winkeltje van Super de Boer.

Super de Boer moest van zijn vader de kruidenierszaak overnemen op latere leeftijd, na afronding van zijn studie. Super de Boer had echter andere plannen: voetballen en sjoelen waren zijn voornaamste bezigheden. De overname van vaders zaak vond pas plaats toen vader kwam te overlijden door gestikt te zijn in een pinda. Super zat dus nu met een kruidenierszaak, maar hij besloot om meer producten te verkopen, waardoor het een zaak voor van alles werd en alle winkeltjes in de buurt hierdoor overbodig werden en failliet gingen (alleen een andere kruidenierszaak van "Albert Heijn" bleef met moeite overeind).

In de voorspoed en de vele klachten van de bezoekers dat ze steeds een marathon moesten lopen om bij Super de Boers winkel te komen, besloot Super de Boer om te verhuizen naar zijn geboortestad Doetinchem. Daar huurde hij boeren met toeters in die hij Superboeren noemde, om mensen naar de winkel te lokken, om de winkel in de gaten te houden en om voor de producten te zorgen. De zaken gingen op een gegeven moment slecht door een conflict met winkelkruiwagens van Albert Heijn en het gezin van Super de Boer werd armer. Super de Boer kreeg tot overmaat van ramp ook nog eens een zoon: Manfred de Boer. Die groeide op in arme omstandigheden, welke Helena Communismsm wel aangenaam vond. Tijdens de jeugd van Manfred de Boer ging Super de Boer zo nu en dan een balletje hooghouden en van bal met vele vrouwen, terwijl Helena continu ongeruster thuis zat.

JumboBewerken

 
Dorien Haan.

Op een dag kwam er een buitenechtelijke zoon van Super de Boer ten tonele met de naam Jumbo de Olifanterie, die ontstaan was na een slippertje met de vrouw die de reclames van Super de Boer deed, genaamd Dorien Haan. Dit nieuws sloeg in als een schot van de Aurora en Helena Communismsm wilde een revolutie ontketenen door te scheiden van Super de Boer. Zij nam een advocaat in de arm (B. de Boer) en eiste alles op, incl. de zaak. De rechter (dr. B. Moskoufiets) stemde hiermee in en sindsdien werd de zaak overgenomen door Helena. De winkel ging echter snel failliet ondanks het niet bestaan van concurrentie, want mensen waren ontevreden met de diensten en gingen zelf voor hun eten zorgen. De curator kwam eraan te pas en er werd toch een doorstart gemaakt onder leiding van Super de Boers buitenechtelijke zoon Jumbo de Olifanterie (die de achternaam van de vader van Super de Boer overnam, het zou immers een familieschande zijn voor de De Boertjes) die hierop met "Graag gedaan!" reageerde, aldus directe verwanten.

Super de Boer kreeg ondanks alle misère toch wel zoon Manfred de Boer minstens eenmaal per week te zien. Manfreds zoon maakte Super de Boer niet meer mee: Super kwam te overlijden na gestikt te zijn in een autoventieldopje.

StamboomBewerken

 
De stamboom van de familie De Boer.


Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
20 oktober 2014
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Zie ookBewerken