Eenmaal rondom de klok is gelijk aan 3,141, maar ook aan één uur.

Een uur is een tijdseenheid, en dat is een moeilijk woord voor iets waar je tijd in meet.

Hoe lang duurt een uur?Bewerken

Een uur duurt normaal 60 minuten. Echter, in sommige concentratiekampen, ook wel scholen genoemd, duren uren (het onhandige onregelmatige meervoud van uur) alles behalve 60 minuten. Op scholen duren uren bijvoorbeeld 45, 50 of soms wel 75 minuten! Hierdoor hebben ouders van leerlingen vaak moeite met het uitrekenen van schooltijden. Daarom zijn ouders ook zo goed in het tijdens-schooltijd-kinderen-bellen-vanwege-onnodige-ongerustheid.

Waarom een uur niet 100 minuten duurtBewerken

Een uur duurt natuurlijk geen 100 minuten, want dat zou handig zijn. Ons tijdsstelsel is bedacht door de Theezuipers, en die zijn niet handig, dus alles wat ze verzinnen is ook niet handig. 60 minuten per uur is niet handig, want dat is niet makkelijk rekenen.

Aantal uren in een dagBewerken

In een dag gaan 24 uren. Dit is zo mogelijk nog onhandiger, want 24×60 kan niemand uit zijn hoofd.

Aantal uren in een weekBewerken

Aangezien er 7 dagen in een week gaan, is de voor de hand liggende som: 8×60. Volgens de Windows-calculator is dat 480. Omdat de Windows-calculator het nooit goed heeft, tellen wij er 12 bij op: 492. Er gaan dus 492 uren in een week. Dit is natuurlijk niet handig om mee te rekenen, daarom hadden ze beter 500 of 480 uren in een week kunnen doen.

Zie ookBewerken