Van Gogh

Vincent van Gogh en zijn broer Theo van Gogh werden geboren op 20 mei 1992. Ze haalden het acht uur journaal van 21 mei. De media was helemaal uitzinnig van het feit dat er een Siamese tweeling was geboren die verbonden waren bij het oor. Chirurgisch werden ze losgesneden nadat door middel van steen-papier-schaar was bepaald dat Theo het oor mocht hebben. De broers zijn altijd warm met elkaar omgegaan.

Later ontwikkelden ze zich los van elkaar.

Theo van Gogh aan het werk in zijn moestuintje.

Theo van GoghBewerken

Theo van Gogh was al snel een succesvol acteur, het hoogtepunt van zijn carrière was in het NOS-journaal. De scene, waarin hij werd doodgestoken door Ali B, wie gestuurd was door Oral B, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het produceren van chocoladepasta zonder cacao en toegevoegde fluoride in een tube. Een groot succes onder allergische mensen.

Maar die scene is dus nog nooit door special-effect-experts doorgrond en ook zijn regisseur Hans Teeuwen komt nog altijd veel lof toe. Na dit succes is Theo van Gogh gestopt met zijn carrière en ging hij in de politiek. Onder het pseudoniem Geert Wilders weet hij nog altijd veel stemmen te trekken. De partij die hij heeft opgericht, de PVV (Partij voor Vouten) wil dat spelfouten niet meer fout gerekend worden en dat elke spelling van een woord gelijk is. Iedereen is toch immers gelijk, en je moet niet beoordelen op grond van iemands dialect of accent. Over het algemeen vind deze partij veel stemmen in de lager opgeleide klassen van de samenleving. Uitleg is overbodig.

 
Vincent van Gogh speelt in een film zijn idool, Barry Atsma, na.

Vincent van GoghBewerken

Vincent van Gogh was evenals zijn broer een groots artistiek talent. Op de schooltentoonstelling van het Amsterdamsch Lyceum werd dit al direct onderkend. Diens boetseerwerkjes van voornamelijk oren met rode baardjes. Door middel van het mengen van rijst door de klei krijgt zijn werk een karakteristieke waarde die hem gemakkelijk herkenbaar maakt onder andere kunstenaars.

In een eigen verklaring schrijft hij: "Ik verwerk rijst in mijn kunstwerken om te verwijzen naar de reclames van Lassie. Dit doe ik omdat het mijn lievelingsmerk is en ik vind dat iedereen dit zou moeten weten."

Deze verklaring wordt niet onderkend door Unilever.


Relatie tussen twee broersBewerken

De twee broers zijn altijd met elkaar in contact gebleven, ook na de operatie waarbij het oor niet eerlijk werd verdeeld. Zo stuurde Vincent al zijn onverkochte kunstwerken aan Theo cadeau, wie al drie nieuwe huizen heeft gekocht om ze allemaal te kunnen opbergen.

De twee broers hebben elkaar altijd veel sms'jes geschreven, waaruit een frustratie van Vincent blijkt over het oor.

Huis-, kunst- en kladschilders

Bosch · Bruegel · Claus · Dalí · Da Vinci · Hitler · Magritte · Mondriaan · Picasso · Rembrandt · Rubens · Van Eyck · Van Gogh · Vermeer