Verbranding

VERBRANDINGTelegraaf-Lezer.png

Verbranding heeft meerdere betekenissen, zo interpreteren scheikundigen het begrip totaal anders dan strandgangers. In dit artikel zullen de verschillende betekenissen van verbranding uiteengezet worden. Niet alleen het verschil tussen verbranding en verbranding zal dus aan bod komen, maar ook het verschil tussen verbranding en verbranding.

Verbranding (Scheikunde)Bewerken

Scheikundigen zijn het eens over dat verbranding een chemisch proces is. Dat wil zeggen dat het in een fabriek is gemaakt en dat het vol zit met chemische middelen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit toont gelijk aan dat we scheikundigen maar beter niet al te serieus kunnen nemen, want vuurtjes worden niet in de fabriek gemaakt. Daarbij zijn er volgens scheikundigen drie dingen nodig voor verbranding: Brandstof, zuurstof en warmte. Dit klinkt ook niet erg aannemelijk, aangezien vuur geen warmte nodig heeft, maar warmte uitstraalt. Overigens hebben de meeste mensen genoeg aan een aansteker of lucifers om vuur te maken. Zo zien we maar weer dat de wetenschap ook niet alles is.

Verbranding (Biologie)Bewerken

Misschien hebben de geleerden in een andere hoek van de natuurwetenschappen een betere verklaring. Luister en huiver (of doe gewoon de kachel wat hoger): Verbranding heeft alles te maken met innerlijke energie. Eten wordt via het spijsverteringsstelsel omgezet in kleine uiterst brandbare stukjes waaruit je lichaam vervolgens energie kan halen door deze brokjes te verbranden. Tenminste, zo denkt men in de biologie. Wij sceptici van de Oncyclopedia hebben ons onderzoeksteam gevraagd om na te gaan of dit wel waar is. Met een simpele proef is aangetoond dat, hoe vreemd de biologische verklaring ook mag klinken, biologen inderdaad gelijk hebben. De proefpersoon vloog gelijk in de fik toen onze onderzoekers met een vlammenwerper bewezen dat mensen inderdaad uit brandbare stukjes energie bestaan. Daarbij is ook vastgesteld dat mensen deze energie gebruiken om te bewegen, want ons proefkonijn begon vlak na het nemen van de foto (zie rechts) als een maniak over de grond te rollen. Toen alle energie verbrand was, bewoog de persoon ook niet meer.[1]

Verbranding (Strandganger)Bewerken

Volgens de ondervraagde strandgangers is verbranding een aandoening die wordt veroorzaakt door middagdutjes bij mooi weer. Enkele slachtoffers lieten weten dat het zeer pijnlijk is. Symptomen zijn een rode huid en een branderig gevoel bij het aanraken daarvan. Ons onderzoeksteam was ook hier nieuwsgierig naar de waarheid en is daarom een onderzoek gestart om te ontdekken hoe deze mysterieuze aandoening wordt veroorzaakt. Twintig proefpersonen zijn op verzoek van de wetenschappers een middag in slaap gevallen bij mooi weer. De gevolgen waren zeer verassend verrassend: bijna iedereen kreeg een rode huid, maar vreemd genoeg alleen op de plekken waar de huid niet bedekt was door kleren. Tot op heden is dit absurde probleem nog niet opgelost, aangezien er meerdere theorieën zijn. Sommigen beweren dat dat de zon de huid zou verbranden. Uiteraard hebben we bij de Oncyclopedia mensen met dit soort absurde ideeën direct ontslagen. Immers, hoe kan zo'n klein wit bolletje invloed hebben op ons mensen? Belachelijk toch? Er is nog een theorie, die ons al iets beter in de oren klinkt. Er is namelijk een goedje in omloop genaamd zonnebrand. Uit onderzoek blijkt dat elk van de proefpersonen van het andere onderzoek dit goedje op had gesmeerd. Probleem opgelost lijkt ons. Maar de wetenschap denkt daar anders over, de losers.

Verbranding (Pyromaan)Bewerken

We hebben voor dit gedeelte een enquête gehouden onder de getemde pyromanen die voor de Oncyclopedia proberen het wikipediagebouw af te branden. Tot onze grote spijt bestonden alle verklaringen uit ongeveer dezelfde tekst. Namelijk zoiets als:

Verbranding? Da's prachtig! MWUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
~ Een ondervraagde pyromaan

waarna de ondervraagden wegrennend alles wat los en vast zat probeerden af te fikken. Dit onderzoek kostte ons vier dappere reporters. Rust in vrede...

Verbranding (van Heksen)Bewerken

Voor ons laatste punt spraken we met een deskundige op het gebied van sprookjes. Hij verklaart het volgende:

Heksenverbranding is een Oud-Europese traditie waarbij vrouwen worden verbrand. Als de vrouw blijft leven is ze een heks en moet ze worden onthoofd, als ze overlijdt is ze geen heks en dus onschuldig.
~ dhr. dr. Hans C. Andersen

Tegenwoordig wordt deze manier met veel succes door onze troepen gebruikt om Wikipedianen te ontmaskeren.

NotenbalkBewerken

  1. Wees gerust, direct na de proef is de proefpersoon bij elkaar geveegd en naar de intensive care gebracht. Momenteel maakt hij het goed. Hij is gelukkig weer thuis en heeft alleen wat brandwonden en verder niks!