Vlieger

Een vlieger is kortom perfect, want je wordt er popiejopie door en ik heb 'm uitgevonden!
~ Al Gore over de vlieger

Ik ben dol op vliegers, ik heb er thuis wel tachtig liggen!
~ Tammo tachtig over Vliegers

Een vlieger is een duivelse machine uitgevonden door de boosaardige tovenaar, Al Gore.

OntstaanBewerken

Al Gore had niets te doen. Hij wilde weer de broeikaseffecttheorie bewijzen, want hij dacht doordat het warmer werd de lucht sneller omhoog ging en dus het sneller ging waaien, en ging de windkracht meten. Hij pakte een A4'tje en maakte er een vierhoek van. Hij propte er een touwtje aan en ging naar buiten rennen. Toen belde hij de krant op en zei: ik heb een vlieger ontdekt en nu ben ik popiejopie beroemd.

 
Dit is Al Gore, met zijn beroemde popiejopievlieger

VliegersBewerken

Vliegers zijn vooral populair bij jonge kinderen, zoals Al Gore. Ze vinden zichzelf punk, want ze vliegeren en zijn popiejopie. Vliegeren doe je door tegen de wind in te rennen met een vlieger achter je aan en dan ben je dus lauw. een vlieger heeft verschillende kleuren, bijvoorbeeld paars, rood, groen en Maaike.

Soorten vliegersBewerken

Je hebt verschillende soorten vliegers. je hebt delta-vliegers, schapenvliegers en kindervliegers en Al Gore-kindervliegers. we hebben het over de kindervliegers, want die zijn gewoonweg het meest kindvriendelijk.

Het maken van een vliegerBewerken

Een vlieger maken is niet moeilijk. Je pakt een a4'tje of groter, je neemt een tonijn, zaagt de kop eraf, snijdt hem in stukjes en plakt hem aan elkaar. dat touwtje plak je aan het a4'tje, knipt het a4'tje kapot en je hebt weer een vlieger en dan ben je popiejopie cool.

VernietigingBewerken

Een vlieger kan je kortom niet vernietigen. Een vlieger is onvernietigbaar, omdat de heilige kracht van Al Gore erop rust. Er zijn al verscheidene tovenaars geweest die het toch geprobeerd hebben, maar tevergeefs. Iedereen in deze wereld hoopt dat er ooit iemand is die weet hoe je een vlieger kan vernietigen en zo de schrik van de wereld kan wegnemen.

WedstrijdvliegerenBewerken

Er waren eens een paar kindertjes die genoeg kregen van alleen tegen de wind in rennen met een vlieger, ze vonden dat er een element van strijd in het vliegeren moest komen. Deze kindjes hebben het wedstrijdvliegeren bedacht. Wedstijdvliegeren speel je met twee teams van 5 personen die allemaal een vlieger bij de hand hebben vervolgens rennen alle spelers van beiden teams tegen de wind in en het team dat de meeste punten haalt wint. Hoe de puntentelling werkt bepaal je zelf maar.

AfsluitingBewerken

Ik hoop dat jullie hierbij ook popiejopiecool zijn geworden en nu niet meer naar school hoeven te gaan door je hele leven aan vliegeren te wijden. Bedankt voor je aandacht! Ga nu maar naar de Efteling of Chinees.

Zie ookBewerken