Hoofdmenu openen

Oncyclopedia β

      Oeps! Bedoelde je soms weerspreuk? Waarschijnlijk niet...
Een zeer vreemde weerboog.

Weerbogen zijn bogen die staan uit weerselementen. Hieronder de vier bestaande soorten weerbogen:

Inhoud

RegenboogBewerken

Regenbogen zijn prachtige bronnen van inspiratie. Deze bogen ontstaan als het regent bij zonlicht. Het water reflecteert dan alle kleuren die bestaan. Gek genoeg wordt er vaak gezegd dat er aan de andere kant van de regenboog een pot goud te vinden is. Dit is echter niet waar. Wat er echt aan de andere kant is is onbekend. Men kan dit ook niet onderzoeken omdat de andere kant veranderd als je van A naar B loopt. Bijvoorbeeld: je staat op A. dan B de andere kant. Zodra je loopt naar B is A de andere kant. Dit geld ook voor een eventuele tweede persoon. Hierdoor zal het voor altijd een raadsel blijven wat er daar te vinden is. Wat je echter wel kan vinden aan beide kanten van een regenboog dat zijn hippies. Dit ongedierte houdt er namelijk van om onder een regenboog te gaan liggen protesteren tegen een willekeurige oorlog. Onlangs nog was er een demonstratie tegen de oorlog in Schotland daterend uit 940 v.Chr.

TriviaBewerken

 • Regenbogen komen het meest voor van alle weerbogen. Gemiddeld zijn er per uur 3000 regenbogen wereldwijd, dit is veel meer dan de bliksemboog die maar eens per eeuw wordt waargenomen.
 • Regenbogen wordt vaak verward met werkwoord Régénbogén wat synoniem is met haten.
 • Regenbogen hebben een hippiefactor 5.
 • De grootste regenboog ter wereld was maar liefst 400 meter hoog en bevond zich over het kasteel van Disneyland Parijs.
 • Regenbogen bestaan uit alle kleuren die bestaan en uit alle kleuren die niet bestaan.

SneeuwboogBewerken

Sneeuwbogen zijn een veelvoorkomend iets op zeer koude landen. In Zweden kan men bijvoorbeeld in iedere straat een sneeuwboog tegenkomen. Dit komt omdat het zo koud is in Zweden dat een sneeuwboog nooit vergaat. Waar sneeuwbogen vandaan komen is onbekend. Sommigen speculeren dat Al Gore er iets mee te maken heeft. Door de afkoeling van de aarde zouden sneeuwbogen worden aangemaakt door de nieuw ontdekte stof C2U1o3U. Deze stof zou sneeuwbogen aan kunnen maken met het uranium wat erin zit. Hierdoor zou een sneeuwboog echter gaan smelten in plaats van zichzelf opbouwen.

TriviaBewerken

 • Sneeuwbogen hebben een hippiefactor 1.
 • Sneeuwbogen hebben een gemiddelde temperatuur van –3 graden Kelvin.
 • Sneeuwbogen zijn een toeristische trekpleister in Zweden. Maar liefst 3000 mensen per dag komen kijken naar de sneeuwbogen. Dat zijn er 900 meer dan dagelijks bij de IKEA komen in Amsterdam en Groningen.
 • Snéèuwbogên is geen bestaand woord.

WaterboogBewerken

Waterbogen zijn zeer zeldzame dingen. Zij komen alleen voor onder water waar zij spelen met dolfijnen en schildpadden. Ondanks dat zij geen levend wezen zijn hebben ze veel verstand van de menselijke spyge. Waterbogen ontstaan door vissen die onder water rondjes beginnen te zwemmen. uiteindelijk zal er een visserboot zijn die het rondje in tweeën splitst waardoor er twee regenbogen zijn.

TriviaBewerken

 • Waterbogen hebben een hippiefactor 2.
 • Waterbogen zijn doorgaans erg nat.
 • YUI komt er veel mee in aanraking omdat zij alles is.

BliksemboogBewerken

Bliksembogen zijn grote doorzichtige bogen. Deze bogen bestaan uit doorzichtige stroom en en doden daarmee veel mensen. Vooral in Afrika zijn er veel slachtoffers van bliksembogen omdat men daar geen waarschuwingssysteem heeft. Bliksembogen hebben ongeveer 3.000.000 volt en 66 ampére aans troom in zich. Degene die getroffen wordt door de boog zal dan ook geen pijn voelen.

TriviaBewerken

 • Bliksembogen komen vaak in huizen voor.
 • Bliksembogen zijn goed bevriend met Paul McCartney

Zie ookBewerken