Wetenshoppen

Wetenshoppen is iets wat vrouwen niet kunnen. Hoewel dit soort insecten wel erg goed is in shoppen, hebben ze geen idee van wat ze allemaal kopen. Als de intelligentere soort, genaamd mannen de resultaten van het shoppen keurt, zijn ze het zelden eens met de vrouwen. Dan nog maar over een poema, baby en een jochie van zes te zwijgen. Het wetenshoppen is dan ook iets dat meer geschikt is voor mannen.

OnderzoeksopdrachtBewerken

 
Een willekeurige opdracht voor tijdens het wetenshoppen: een wetenboodschap doen. Zie hier het grote verschil tussen mannen en vrouwen.

Tijdens de onderzoeksopdracht werden een aantal voorbereidingen getroffen. Zo werden er een man, een vrouw, een poema, een baby en een jochie van 6 uitgekozen, zeer willekeurig. Na het onderzoek bleek het dat de man en vrouw getrouwd waren en twee kinderen hadden die de baby en het jochie van 6 bleken te zijn, maar het zelf niet eens wisten. Wetenshoppen heeft dus een invloed op de manier van denken en zien. De man, vrouw en de andere gekozen wezens kregen elk één dezelfde opdracht:

  • Je staat voor een winkelcentrum. Ga naar de supermarkt aldaar en koop 2 liter melk.

Men zou denken dat de resultaten ongeveer bij elkaar liggen, maar dat bleek een onzin te zijn. Integendeel: de resultaten hadden niet eens een gelijkenis getoond! Hoewel er wel degelijk een gelijkenis was: ze kregen allebei de opdracht om in de supermarkt 2 liter melk te halen.

De manBewerken

De man komt het winkelcentrum binnen. Hij gaat naar de supermarkt, zoekt naar twee melkpakken (ieder pak is 1 liter), neemt een kipblokje van de vleesafdeling dat je toevallig kunt proeven, betaalt €0,75 per pak, dus in totaal €1,50. Nadat hij de 2 liter melk heeft, loopt hij de supermarkt uit, en gaat hij op weg naar huis. Opdracht klaar.

De vrouwBewerken

De vrouw gaat het winkelcentrum in en gaat op zoek naar de supermarkt. Als ze de supermarkt gevonden heeft, ziet ze wat in een winkeltje naast te hoofdingang. Ze gaat kijken en neust een beetje rond. Ze vergeet de opdracht en speurt nog meer winkels af. Dan komt ze aan in een kledingszaak. Door koopt ze verschillende kledingsstukken. Bij elkaar iets minder dan €55,-. Ze zoekt dan in de winkels die tegenover de winkeltjes staan waar ze eerst zocht. Zo gaat ze elke winkel af in het winkelcentrum. Ze bezoekt echter niet de RTV zaak en het snoepwinkeltje. Na de twaalfde zaak gehad te hebben, komt ze aan in de schoenenwinkel. Daar besteed ze een uur aan het zoeken voor schoenen die bij haar passen. Uiteindelijk besluit ze de roze naaldhak schoenen te nemen voor een prijs van €30,- en krijgt er nog een paar spaarzegeltjes bij. Dan loopt ze nog eens 3 winkels af voordat ze bij de kunstwinkel komt. Daar koopt ze een paar kunstwerken zoals het overbekende Recht Krom beeld van kunstenaar S. Geef waar ze €15,- aan kwijt is. Ook wordt het Dingvormig Dingetje van Sjorsie O. Armaanie op de kop getikt voor een spotprijs van €5,- vanwege de kolossale uitverkoopweken. Het kopen van al deze spulletjes gaat niet zonder slag of stoot, want de plaatselijke damesclub was er ook die letterlijk 'streden' voor de laatste hotspots op kunstgebied. Nu herinnert ze nog dat ze nog naar de supermarkt moest en koopt daar een pak melk van €0,75. Ze neemt nog een kipblokje die te proeven is bij de vleesafdaling, loopt de winkel uit en merkt dat ze een liter melk te weinig heeft. Ze loopt de supermarkt weer in en koopt alsnog een liter (pak) melk voor ook €0,75. Dan loopt ze alsnog de supermarkt uit. Maar voor ze buiten staat, eet ze nog een ijsje van een euro. Uiteindelijk heeft ze in totaal €107,50 uitgegeven terwijl ze eigenlijk alleen maar twee liter melk hoefde te halen.

Gefaalde pogingenBewerken

Op de man en de vrouw na is ook bij andere dieren geprobeerd om de opdracht uit te voeren. Zoals dat kleine monster dat een baby heet. Bij deze dieren is ook gevraagd om naar de supermarkt te gaan en om daar twee liter melk mee te nemen. Aangezien de baby wat kleiner is, hebben we maar een karretje bij de baby gelegd. We hadden voor de zekerheid maar een onzijdige baby genomen. De baby ging wel het winkelcentrum in maar niet maar de supermarkt. De baby ging naar de snoepwinkel. Daar jatte hij een lolly welke gewoon €1 kost. Verder liep kroop hij met een slakkengang wat rond en kwam na een uur of vier aan bij de supermarkt. Hier wist de baby wel in de winkelmand te liggen en daar bleef hij heel lang in slapen. Toen ook de onderzoekers in slaap dreigden te vallen, is er maar besloten om de hele boel stil te leggen en om het voor gefaald te verklaren. Wat ook faalde was het onderzoek met de poema die in de Veluwe gevonden werd. Deze poema moest ook als opdracht twee pakken melk halen en wist de supermarkt als snelste te vinden. Daarna liep hij langs de zuivelproducten regelrecht de vleesafdeling in. Daar begon de poema erop los te vreten, vooral van de kipblokjes die je gratis kon proeven. De poema stopte er uiteindelijk mee omdat hij kennis leerde maken met de plastic verpakking. Na een uur vol herrie ging de poema naar de slijter en ging bij de bierflesjes liggen. Ook nu weer werd het project als gefaald verklaard. De laatste kandidaat was een jochie van 6 die onverwachts wanhopig en huilend zijn moeder begon te zoeken en niet eens de supermarkt in kwam. Wederom, gefaald.

ConclusiesBewerken

Tijdens deze opdracht zijn de conclusies van de wetenschappers [1] zeer verschillend. Er zijn bijna geen gelijkenissen opgedoken. Om er maar één te noemen: ze kregen allebei de opdracht om twee liter melk te kopen.

ManBewerken

Toen de man deze opdracht uitvoerde, was hij helemaal gefocust op die twee liter melk. Hij liet zich niet afleiden door de nabij gelegen winkels. Hij kwam binnen, zag, kocht, en ging er weer vandoor (leuke uitspraak). De man was ook het minste kwijt qua uitgaven: maar €1,50, eigenlijk wat ook exact voorspeld werd. Hierbij zijn geen parkeerkosten bij gerekend waar de vrouw weer een klein voordeeltje in had.

VrouwBewerken

Het is bewezen: de vrouw deed er ongeveer 2 uur meer over dan de man. Dit komt ook door het lange doorzoeken van bijna alle winkels in het winkelcentrum. Daar kocht de vrouw ook veel meer dan van te voren geschat werd: €1,50. Zij besteedde €107,50. Dat is 106 euro meer dan de mannen 75% dan geschat werd! Van dat geld kun je wel héél veel liter melk kopen! Alleen had de onderzoeker geen zin om alles uit te rekenen. Zijn rekenmachine is namelijk stuk. De vrouw wou dus alles uitzoeken wat er maar uit te zoeken valt. Waarschijnlijk kwam de vrouw ook ietwat verveeld binnen, en zou daardoor ook sneller afgeleid kunnen zijn.

Gefaalde pogingenBewerken

 
Het product wat gehaald moest worden. Maar aangezien dit een drie literpak is, toch ook weer niet.

Dat spreekt voor zich. Als je iemand nodig hebt om melk te gaan halen, moet je niet de baby, poema en kind van 6 nemen, want die kunnen niet eens fatsoenlijk twee liter melk halen (de vrouw ook niet, maar die kwam wel met twee liter melk de deur uit). De tijden verschillen enorm, maar dat werd uiteindelijk te slaapverwekkend om dat ook nog op te...uaah...schrijven.

Conclusie bij elkaar op een hoop gegooidBewerken

Als je wilt winkelen en sneller weer thuis wilt zijn met een zwaardere portemonnee, moet je een man zijn. Of een jochie van 6. Wil je gewoon je tijd verspillen door een aantal nutteloze dingen te kopen met af en toe een nuttig dingetje ertussen en thuis komen met een lege portemonnee, moet je een vrouw zijn. Of een poema. Ben je nou van het verkeerde geslacht? Dan is plastische chirurgie nog een optie, of je moet een baby met hersenen zijn.

Zie ookBewerken

VoetnootBewerken

  1. Men vond dat dit er ook bij geschreven moest: de wetenschappers waren allemaal van het mannelijke geslacht.
Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
7 augustus
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.