Albert Heijn

Versie door Teun (Overleg | spam) op 6 mrt 2018 om 22:12
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Gump.png Dit artikel is zwak, matig of slecht. Vroeger vond men dit blijkbaar niet, maar de groei van Oncyclopedia valt niet te stuiten en voor alles is iets leukers te bedenken. Een creatief mens, zoals jij, zal dit voor elkaar kunnen krijgen, omdat je ondernemend bent. Zo kun jij de verandering betekenen voor dit artikel: Gom het uit, herschrijf het met een leuker verhaal, en maak de wereld honderden giechels rijker.
Laat de wereld lachen, en schrijf!

Albert Heijn (Albertus Heinderikius, "Appie" voor vrienden) is volgens de meeste mensen een supermarktbedrijf, opgericht in 1946 door de broers Karl (1920-heden) en Theo Aalbrecht (1920½-2023) in Mülheim an der Ruhr in Noord-Rijnland-Westfalen. Een van hun zussen stond bekend als de liefste van de hele wereld, en werd bezongen door haar zoontje, Heintje Simons, die als zanger in Duitsland populair werd.

Ondanks haar Duitse oorsprong is Appie vooral populair bij Nederlanders. Sinds 1987 is Albert Heijn eigendom van het machtige Friesland. Albert Heijn heeft sinds 1939 een eigen huismerk. De huismerkproducten zijn afkomstig uit derde-wereld-landen als België, de Verenigde Staten en China. Tegenwoordig behoren ook (soft-)drugs tot het assortiment. Echter, u kunt dit alleen verkrijgen bij mannelijk Albert Heijn-personeel met een pokdalig gezicht tussen de leeftijd van 14 en 17 jaar en hard-drugs zijn verkrijgbaar van personen die helemaal in het zwart gekleed zijn, zodat je ze niet kunt herkennen. De huismerkartikelen worden onder dwang gemaakt door de fabrikanten van de A-merk artikelen.

Zie ookBewerken