Een foto van een peer. Een foto van Peerten is helaas nooit gevonden

Zegt me helemaal niets.
~ Johan Cruijff over Peerten

Wie?
~ Albert Einstein over Peerten

Ik vind hem geweldig!
~ niemand over Peerten

PeertenBewerken

Het was op een regenachtige mag dat Peerten ter wereld kwam. Bij het afsluiten van zijn ruimteschip ontdekte hij dat hij de sleutels van zijn deur kwijt was. Omdat hij bang was dat zijn ruimteschip gestolen werd, heeft hij daarop zijn ruimteschip begraven. Enkele jaren later, toen hij besloot terug te keren naar zijn woonplaats, was hij vergeten waar hij zijn ruimteschip had begraven. Gevangen op aarde besloot hij er maar een betere plek van te maken, waar humor wat meer ruimte (wat een woordspeling!) zou moeten krijgen.

AlgemeenBewerken

Peerten is te omschrijven als een links noch rechtse persoon, maar als een rechtdoorzeese vriendelijke persoon. Met name op het gebied van deze vriendelijkheid onderscheid hij zich van anderen die deze claim maken.Hij is nooit te beroerd om kritiek te ontvangen, maar wees beducht op een klap voor het hoofd. Mocht men vervolgens volharden in de kritiek richting Peerten, dan is hij niet te beroerd om een van zijn Italiaanse vrienden met een vioolkoffertje te benaderen voor wat rigoureuzere maatregelen. Het is dat u het weet, dit is geen dreigement. Begrijp het niet verkeerd. Trek het u dus niet persoonlijk aan. Echt niet. Peerten staat erop. /*een zweepslag klinkt/*

VoorliefdeBewerken

Peerten heeft een voorliefde voor wetenschap, mensen, cultuur, muziek en de Zalkse Frietoorlog van 11 september . Deze voorliefdes zijn ontstaan door zijn levensloop. Zijn ruimteschip had namelijk een ruime bibliotheek en gedurende zijn lange reis naar aarde was er weinig te doen. Zich verdiepend in de aardse geschiedenis ontdekte hij dat met name filosofen en wetenschappers vaak boeiende persoonlijkheden waren. Autenticiteit is een streven van Peerten en hij probeert dit dan ook te zijn door zoveel mogelijk eigenschappen van anderen over te nemen.

DoodBewerken

Peerten overleed op 14 februari 2003 door een slagaderlijke bloeding die hij opliep bij het openen van één van zijn vele ontvangen brieven. De berichten die van zijn hand verschijnen, komen dan ook op een mysterieuze wijze op oncyclopedia terecht. Men vermoed dat zijn ruimteschip een back-up van Peerten bevat en dat hij via dit ruimteschip met ons communiceert. Helaas lukt het niet om dit ruimteschip te traceren. Wel zijn er aanwijzingen dat Peerten zijn ruimteschip heeft begraven in de buurt van een aantal graanvelden, aangezien men daar nog wel eens tekenen van zijn schip lijkt te vinden.

ArtikelenBewerken

Peertens ruimteschip heeft zich op verschillende artikelen gestort. De volgende artikelen zijn van zijn hand: