Neutron

Versie door Cruor (Overleg | spam) op 5 mei 2014 om 13:09 (Ik zal eerst nog wat moeten bidden aan de abstracte entiteit 'inspiratie' voor ik hiermee doorga)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Wiudinges.png WERK IN UITVOERING!
Lezer, ook al jeuken jouw vingers om aan dit artikel de meest geniale vondsten toe te voegen, toch word je vriendelijk doch dringend verzocht een KLEIN BEETJE GEDULD te hebben. Wanneer dit troosteloze sjabloon in zwavelrook en andere kwalijke dampen is opgegaan, pas dan, ja DAN
mag je dit artikel verder naar de &%*#*! helpen.


Een neutron is laat maar zeggen het 'Zwitserland' onder de deeltjes. Waar andere subatomische deeltjes allemaal een mening, een lading en een eigenschap en dergelijke moeten hebben bemoeit de neutron zich liever niet met dit soort zaken. Vanwege de snel stijgende bevolkingsdichtheid in atoomkernen, de woonplaats van neutronen, wordt het echter steeds lastiger voor de gemiddelde neutron om neutraal te blijven. Neutronen bestaan uit drie soorten kwark: aardbeienkwark, smurfenkwark en groene-paprika-kwark (ik weet ook niet wie die laatste bedacht heeft).

Uiterlijk

Om een of andere reden denkt iedereen dat een neutron eruit ziet als een kleine gekleurde knikker; op deze manier worden er echter onredelijke eisen gesteld aan neutronen. De media denk er niet bij na dat jonge neutronen dit soort beelden opnemen als de werkelijkheid en zich gaan willen vormen naar dit soort onmogelijke schoonheidsidealen. Dove, het meest succesvolle cosmeticamerk voor subatomaire deeltjes, is daarom recentelijk een campagne begonnen genaamd "Echte subatomaire schoonheid". Hierbij wordt rekening gehouden met de onzekerheid van jongen neutronen door ze échte protonen te laten zien zonder 'airbrushing' en de typische perfect circulaire deeltjes.